Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 19. maj 2018
Der er store sikkerhedsbrister i kommunerne. Kritisable forholde, siger Datatilsynet. Pas på, når du låner Borgerservice computere! Kommunerne skal have udvidet deres databeføjelser. Regeringen kigger på Kina med pointsystem. Hvor langt kan man gå? Hvad med vores demokratiske grundværdier og de dataetiske værdier? Vil vi have et forudsigelsessamfund? Skal embedsmændene bestemme fremtiden? Hvilke idealer skal børnefamilierne leve op til? Skal dit barn starte livet med at afgive DNA – prøve? Og så inddrog Borgerservice smedemesterens NemId. Det kunne have kostet meget dyrt. PET behøver ikke at overholde lovgivningen.
Læs mere...
Offentliggjort 18. maj 2018
Vi mangler en overordnet struktur. Man søger, at skjule fiaskoer inden for den offentlige transport. Pendlerne rejser længere. Trafikken ind mod byerne er steget med 40 pct. Vi mangler en overordnet plan for vejtransporten. Afgiften på biler til debat igen. I No0rde sættes afgiften op på diesel – og benzinbiler. Stigende interesser fro el – biler i Tyskland. Nu kan du anmelde din nabo m.h.t. ulovlig parkering. Indenrigsminister: P – biletter har været en penge - maskiner. FDM er begejstret for nye p – regler. Kommer Formel 1 til København, ja eller nej?
Læs mere...
Offentliggjort 17. maj 2018
Man skal udstyres med en handleplan. 1,3 millioner handleplaner plus endnu flere er der i Danmark. Op til 30 sagsbehandlere pr. borger. Og så er der flere handleplaner pr. borger. Dengang i 2017, færrest førtidspensioner i København. Følger man loven? I København har man ikke generelt foretaget sig noget ulovligt. Man har lovet, at der ikke sker flere unødvendige ressourceforløb. Sagerne er ofte overdokumenterede. Men pas på. Du risikerer en lav indtægt i fem år, hvis du bliver syg, selv om du er forsikret. 8 ud af 11 pensionsselskaber gør det ikke mere. Du bliver modregnet i offentlige ydelser. Det går ud over lav- og mellemindkomster. Målet er, at beholde folk på arbejdsmarkedet. Men pludselig er der flere, der får førtidspension i København.
Læs mere...
Offentliggjort 16. maj 2018

Overborgmesteren mener at Venstre vil købe nye medlemmer i Jylland. Serviceniveauet i København er under landsgennemsnittet. Man har flere penge til rådighed i Frederikshavn. Flere borgmestre uanset farve har kørt en kampagne ”Stop pengestrømmen til Jylland”. København betaler i forvejen 1,1 milliard, men nu skal man af med yderligere 550 millioner kr. Fem modeller til ny udligningsordning er forkastet. Kraka mener ikke, at hovedstadens argumenter holder. Og for at dette ikke er nok, skal København også aflevere 225 millioner kr. i p – afgifter. Både Teknik – og Miljøborgmesteren samt overborgmesteren er rasende på regeringen. København er blevet en pengemaskine for regeringen, siger overborgmesteren.


Læs mere...
Offentliggjort 12. maj 2018
Folketingsmedlemmer begræder stadig, at Uber måtte ophøre. Også selv efter, at de har erfaret, at 99 pct. af chaufførerne ikke betalte skat. Dertil kommer socialt bedrag. Således fik tre ud af fire sociale ydelser, mens de kørte. Man skulle tro, at politikere gik ind for at bekæmpe fup, svindel og bedrag i erhvervslivet. Ja dertil kommer også socialt bedrag. Den største bøde er på 486.500 kr. Fire prøvesager er anket til Landsretten. Københavns Politi har sigtet 1.500 chauffører. Og så har EU konstateret at Uber er et taxiselskab. Det er klart, at Uber kunne gøre det billigere, når man ikke overholdt gældende lovgivning. I dag kan man komme til at vente meget lang tid på en taxi.
Læs mere...
Offentliggjort 11. maj 2018
Månedens artikel fra Besættelsestiden i samarbejde med www.dengang.dk beskæftiger sig mest med, hvad regeringen foretog sig, da alvoren først var gået op for dem. Nogle af advarslerne havde udenrigsministeren slet ikke set. Først den 4. april var han klar over alvoren. I Tønder fik man advarsler allerede i slutningen af marts. Ved Amalienborg kæmpede garderne tappert, indtil en meget bevæget konge stoppede kampene, da var tre gardere allerede blevet såret. Fra Søgård i Sønderjylland var soldaterne hver blevet udstyret med 20 skud. Først omkring kl. 8 fik man i Sønderjylland at vide, at kampene var indstillet. Allerede før 4.30 var den tyske gesandt Renthe-Fink mødt op hos udenrigsminister Munch med tyskernes krav. Hvis Danmark ikke skrev under, ville København blive bombet. På garnisonerne var man usikker på, hvordan man skulle reagere. Og ved Langelinje kunne et transportskib uhindret lande 800 tyske soldater.

Læs mere...
Offentliggjort 10. maj 2018
Månedens lokalhistoriske fortælling i samarbejde med www.dengang.dk handler om den store politiassistent Rantzau. Han både fysisk og psykisk stor. Man havde respekt for ham. Fra 1863 til 1891 var han chef for Station 6 på Fælledvej. Det er en artikel, som vi har fundet fra den tid. Vi har lige omformet den til vores tid. Og det er egentlig en lang lovprisning af Rantzau. Ja folk troede, at Rantzausgade var opkaldt efter ham. Han fik sit eget toilet på stationen samt med sin lejlighed. De andre betjente måtte stadig stå ved retiraderne. Jo han blev også Ridder af Dannebrog.

Læs mere...
Offentliggjort 9. maj 2018
Hvor meget stiger erhvervslicensen? ”I må da kunne gøre jeres indflydelse gældende”. Sådan har en af reaktionerne været til Nørrebro Handelsforening. Det går ud over de lavestlønnede. Vil kommunen hente det hjem som regeringen tog? Borgmesteren: Beløbet på 10.000 kr. er ikke for højt. Bilen skal være en nødvendighed – ikke en luksus! Det er en hån, at have bil stående på offentlig areal. Man betaler dog for det. Københavnerne har ikke langt til en station, siges der. Men kan man gøre det op på sådan en måde. En beboerlicens er ikke garanti for en p – plads. Håndværkere og kunder kører rundt i halve timer efter p – plads. Hvad med Nordhavn og Ørestaden? Men hvad med virksomhedernes fremtid? Hør også borgmesterens argumenter.
Læs mere...
Offentliggjort 26. april 2018
Julekæder var atter til debat på årets generalforsamling. Hvornår kommer der gang i forbruget. Danskerne kommer til arbejde mest i EU. Ændringer på vej i Netto. Fire kandidater til Coop´s formandsvalg. Illum er stadig optimistisk. Det går ikke så godt for H & M. Stormagasiner i England og USA har det ikke så godt. Kop og kande tager kampen op mod Amazon. Matas har investeret online. Ecco har fremgang. Masser af køb og streaming på nettet går ud over detailhandlen. Masser af tilbud næsten konstant.

Læs mere...
Offentliggjort 20. april 2018
Dette er en specialudgave af vores tema. Det handler om et meget aktuelt emne, nemlig Facebook. Nye afsløringer er kommet frem. Har du downloadet dine Facebook-data? Cambridge Analytica og Trump. Trum-rådgiver indblandet. Vinderen er den, der betaler mest til Facebook. Immigranter undersøges på Facebook, fem år tilbage. Danske partier gør det også. Er valgkamp blevet data-polisme? Man mangler etiske regler. Hvad er algoritmer? De digitale teknologier udfordrer os. Facebook kender os bedre end de allernærmeste. En dag bliver Facebook hacket. Brug ikke Namestests eller quizzer. Big Data er en kæmpe industri. Det er en trussel mod vores demokrati. Efterretningsvæsner og jobcentre jubler. Facebook er gået i flyverskjul. De undersøger om følelser er smitsom.

Læs mere...

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16