Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening - Her bliver holdninger til handlinger.

Ved spørgsmål eller kommentarer er alle velkommen til at kontakte os.
Offentliggjort 16. marts 2018
Hvordan går det på skinnerne? Ja sjællandske pendlere skal regne med reduceret køreplan, hvor de måske skal stå op. Det gælder især på tre strækninger. Gammelt materiel er brudt sammen og ”indkaldt” til eftersyn. Derfor er der flere IC4-tog til sjællænderne. Der er mangelfuld information. Og Forbrugerrådet mener, at pendlerne skal have kompensation. 150 el – tog er på vej og denne gang vil man købe en hyldevare. DSB kommer til at spille en mindre rolle. Og så er der mange, der ikke kan forstå at Banedanmark-direktører skal have bonus på 100.000 kr. Statsrevisorerne har løftet pegefingeren. DSB vil ikke have batteridrevne tog. Togdriften står kun for 10 pct. af transporten. Måske er kombinationsrejser fremtiden.
Læs mere...
Offentliggjort 15. marts 2018
Det er lige før, at vi har beskæftigelsesrekord. Detailomsætningen faldt. Der er gang i eksporten. Danmark halter bagefter i global konkurrenceevne. Hvordan få butiksbranchen fat i flere unge? Ikke flere tomme butikker. Dyster butiksrapport. Får vi et nyt madmarked eller ej? Illums store satsning lukker. Kæmpe huslejestigninger på Strøget. Discountbutikker i fremgang. Dagrofa har røde tal. Du skal tage fra dine konkurrenter. Får Coop ny formand? En burger mindre. Skal butikker tage et sundhedsmæssigt ansvar? Vi har tabt nethandlen til USA og Kina.

Læs mere...
Offentliggjort 11. marts 2018

Dette er en lang artikel. Vi kigger på regeringens ghetto-plan. Vi sætter spørgsmålstegn ved en del af indholdet. Vi stod derude i kulden, men blev i den grad afvist. Regeringen bruger nye kriterier. Nu er 57 beboerforeninger under opsyn. I 7 år har man i Mjølnerparken ventet på byggetilladelser m.m. Regeringen går ind i det kommunale selvstyrer og gennemtrumfer. Der bliver indført dobbeltstraf og inden for 12 år tvinges en masse familier væk fra Mjølnerparken og andre boligselskaber. I Danmark er alle lige men nogle er mere lige end andre. Vores privatliv og databeskyttelse er i den grad i fare. Fagpersonale trues med strengere straffe. Dette bunder på mistillid. Og i skolerne må fraværet kun være 15 pct. ellers trækkes der i børnepenge. Boligselskaber er i fare, hvis de ikke lever op til regeringens krav. Det gælder også for skoler. Man giver i den grad afkald på de liberale værdier i dette ghetto – udspil.


Læs mere...
Offentliggjort 9. marts 2018
Skal vi bare acceptere stigende overvågning? Danskernes tillid til IT – sikkerhed er dalende. Statens IT-sikkerhed er som en hullet ost. Cybersikkerhed rækker langt ud over forsvaret. Politiet får adgang til DNA-register. Yderligere kontrol af danskere. Hvad siger EU til det? Er du blevet narret på Facebook? Tysk domstol erklærer Facebook’ s brug af data for ulovlig. E-Boks kunderne ramt af svindelmails.
Læs mere...
Offentliggjort 8. marts 2018
Der skal træffes et valg af de unge. Efter grundskolen kan hver femte ikke læse eller skrive. Måske er det derfor at 50.000 unge aldrig har fået en uddannelse eller er i job. De unge kender slet ikke mulighederne. Er der mangel på kvalificeret arbejdskraft? Arbejdsgiverne har ikke brugt alle muligheder. Arbejdsstyrken mangler den rette kompetence. De unge skal have praktikplads. Der er masser af arbejdskraft endnu i Danmark. Men nogle udnytter situationen og gør brug af EU ’ s 18 millioner arbejdsløse. De bliver i den grad underbetalt og så opstår Social Dumping.
Læs mere...
Offentliggjort 5. marts 2018
Grøn aftale er gået i vasken. Trængsel koster mindst 20 milliarder kroner hvert år. Formel 1 til København – ja eller nej? Forbud mod dieselbiler i flere tyske byer. Betyder det noget for København? Hvor er det bedst at have bil. 310.000 bøder blev udskrevet sidste år. Vi bringer Top 10 over, hvor de fleste blev udskrevet. Hvorfor sidder der kun en mand i bilen. Førerløse biler testes. Myter omkring El-bilen. Kører El-bilen langt nok? Er det for dyrt at købe en El-bil?
Læs mere...
Offentliggjort 4. marts 2018
34 borgmestre har protesteret mod udligningsordningen. Der er intet svar fra regeringen. Også borgerlige borgmestre skrev under på protesten. Venstre vil have, at der trækkes maksimalt fra københavnerne. Og Dansk Folkeparti vil have endnu flere offentlige arbejdspladser flyttet væk fra hovedstaden. Nu flyder København jo ikke just med mælk og honning. Men trods dette skal København foruden de 1,1 milliard, som de betaler nu af med mellem 600 – 884 millioner kroner. Som almindelig borger kan det være svært at gennemskue. Det kan være mærkelig at man skal give penge til en kommune, der har lavere arbejdsløshed og bruger flere velfærdskroner.
Læs mere...
Offentliggjort 3. marts 2018
Der er stadig for mange huller på cykelstierne. Det er ikke sjovt, når det er mørkt. Nu er en el-cykel med 45 km/t på vej. Tankeløst, uansvarligt og usikkerhedsskabende, siger Cyklistforbundet. Og det forbund vil bevare hovedtelefonerne. Cykel aldrig med alkohol i blodet. Ladcykler er de nye prærievogne. Også mange af disse kører råddent. De lider af kantstensskræk. Det er ikke sjovt, at møde en far på sådan en, samtidig med at han holder morgenmøde på cykelstien. Fremtiden byder på nye udfordringer for byplanlæggere. Vi kommer med en fredsløsning med gode råd til førere af ladcykler, tohjulede, gående og bilister. Og så skal vi have mere smil frem for en finger på cykelstierne. Og selv ladcykler er velkommen.

Læs mere...
Offentliggjort 28. februar 2018
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi månedens artikel fra Besættelsestiden. I de første år mærkede man ikke så meget til dem. Men det kom man til. Og de blev mere brutale. Der var tyraner og bødler imellem. Men de værste var nok deres danske håndlangere. Og når man så iværksatte ”skærpet forhør”. Ja så var der ingen grænser. Også stikkere som Grethe Bartram var der mange af. Der var også Gestapo - folk, der hjalp modstandsbevægelsen. Hvad var det lige med Fru Scavenius og Gestapo. Ja det finder vi aldrig ud af. Dansk Politi arbejdede tidligt sammen Gestapo. De danske terrorkorps stod for det meste modterror. Efter besættelsen var det meste i kaos. 40.000 blev anholdt. 13.500 blev dømt. Likvideringerne tog for alvor fat. De værste danske Gestapo – håndlangere blev dømt til døden eller straffet. De tyske Gestapo – bødeler blev udvist i 1953.

Læs mere...
Offentliggjort 26. februar 2018
I samarbejde med www.dengang.dk bringer vi hermed månedens lokalhistorie. Boligspekulanterne havde frie tøjler. På Nørrebrogade var de store modebutikker. Her lå også de store herskabslejligheder, hvor man havde tjenestefolk. Men sådan var det bestemt ikke i sidegaderne. Her boede de fattigste i de yderste baggårde. Man var senere udsat for bulldozersanering. Så blev man tvangsfjernet fra bydelen.
Det var ikke let at bo i en et – værelses med børn. Man havde intet privatliv. Væggene var tynde. Brændevinen var en trøst. Vedligeholdelse var ikke eksisterende. Boligspekulanter havde frie tøjler. Boligforholdene afslørede klasseforskelle.
Læs mere...

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16