Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Lokale nyheder

Nørrebro Apotek er flyttet
21. september 2011
Nørrebro Apotek fra 1843 er nu flyttet helt ned til søerne. Da apoteket fik sin første kongelig bevilling var det under navnet Bæver – Apotek. Det var på adressen, Nørrebrogade 20. Til adressen Nørrebrogade 22 flyttede man 40 år senere. I 1999 tog man et kæmperyk til Nørrebrogade 9. Men nu flytter man så tilbage til hjørnet ved Søerne. Apoteket har overtaget stedet efter firmaet Nautic, der er flyttet om på Blegdamsvej. Flytningen sker en søndag i september.
Lagkagehuset åbnet
21. september 2011
Lagkagehuset er åbnet på Runddelen. Det skete til lyden af et trykluftsbor. Det er nu den største bagerforretning i byen, men også Runddelens største kaffebar.
Kulturelle Markedsdage afholdt
21. september 2011
I al stilhed er de 11. Kulturelle Markedsdage blevet afholdt. Der var ikke meget annoncering. Og arrangementet blev flyttet fra Nørrebroparken til parken ved Hørsholmsgade.
50.000 på besøg
21. september 2011
Taste the World blev afholdt i Rantzausgade. Arrangementet samlede omkring 50.000 københavnere, der kunne smage på alverdens mad.
Parallel – samfund?
21. september 2011
Ifølge Ekstra Bladet hersker der et parallel – samfund på Nørrebro, hvor sharia – lovgivningen er gældende. Religiøse dogmer kører ved siden af de danske. Ekstremismen blomstrer. Nogle får mulighed for at få magten i bestemte områder. Der skal åbenbart være 8.000 mørke ekstremister, der tæller grupperinger som Hitzb ut – Tahrir og salifister. Ved valgstederne kunne man observere unge mennesker, der delte foldere ud. Her opfordrede man til, at man ikke afgav sin stemme ved valget.
Ro – så længe, det varer
21. september 2011
Så rummer alt igen fred og idyl på Nørrebrogade. Busserne kører igen i begge retninger. Der mangler dog nogle fortove. Og om et par år går man så i gang med strækningen fra Runddelen til Nørrebro Station.
En rød bydel
21. september 2011

Man kan efterhånden godt kalde Nørrebro en rød bydel. Og noget tyder på, at den er blevet endnu rødere. Her er resultatet af folketingsvalget 2011: 

 • Enhedslisten 27,5 pct. (12,3 pct.) 
 • Det Radikale Venstre 20 pct. (11 pct.) 
 • Socialdemokraterne 16,2 pct. (22,7 pct.) 
 • SF 15,2 pct. (27,3 pct.) 
 • Venstre 8,4 pct. (8,6 pct.) 
 • Dansk Folkeparti 4,7 pct. (7 pct.) 
 • Liberal Alliance 4,5 pct. 
 • Det Konservative Folkeparti 3,1 pct. (6,5 pct.) 
 • Kristendemokraterne 0,2 pct. (0,4 pct.)
Lokaludvalg vil have flere penge
21. september 2011
Nørrebro Lokaludvalg ønsker en forøgelse af udvalgets budget med 644.000 i 2012. Sidste år blev puljen kraftig beskåret. På Nørrebro modtager man langt flere ansøgninger end andre steder.
Sammenlægning Nørrebrohallen/Nørrebro Bibliotek
21. september 2011
Kultur – og fritidsforvaltningen vil bruge penge til at sammenlægge Nørrebrohallen og Nørrebro Bibliotek.
Nørrebrohallens Hal 3 skal ombygges. Dette vil give eliteidrætten bedre kår på Nørrebro.
Indflydelse på byplanen
21. september 2011

Nørrebro Handelsforening og repræsentanter fra Jægersborggade har været til møde i Nørrebro Lokaludvalg med henblik på at lave en planlægning for fremtidens handelsliv i bydelen. Det resulterede blandt andet i følgende formuleringer: 

 • Samtidig ser Nørrebro Lokaludvalg det som nødvendigt, at der udvises tolerance overfor den nødvendige trafik, der knytter sig til det levende handelsliv 
 • Nørrebro Lokaludvalg ønsker at opfordre udlejere og lejere til at tage ansvar for udlejningen af deres butikslokaler og tænke i alternative aktiveringsstrategier, hvis lokalet ikke kan udlejes til attraktive erhvervsdrivende. 
 • Nørrebro Lokaludvalg ønsker desuden at bidrage til at fremme gode forhold for den nødvendige trafik, samt at styrke netværket på tværs af Nørrebros mangfoldige handelsliv. 
 • Nørrebro Lokaludvalg ønsker at bidrage til at styrke handelslivets mulighed for at tilbyde fritidsjobs og uddannelsestilbud for bydelens unge.

Københavns Kommune har i bemærkningerne omkring handelslivet på Nørrebro meddelt Lokaludvalget, at man blot kan henvende sig til Københavns Erhvervscenter med henblik på en dialog om handelslivet på Nørrebro.

Nørrebro Handelsforening hilser et samarbejde med de andre erhvervsorganisationer på Nørrebro velkommen, samtidig med at man anerkender deres selvstændighed og egenart.

Gør det lidt kvikkere
21. september 2011
Nørrebro Lokaludvalg glæder sig over, at man vil bevillige penge til ombygning af Nørrebrogade fra Runddelen til Nørrebro station. Man håber dog, at kommunen vil gøre det lidt mere smidig og hurtigere. Man erkender at erhvervslivet har lidt meget under første etape. Lokaludvalget bakker også op om en helhedsplan ved Nørrebro station.
Politistation forsvinder
21. september 2011
Det utrolige er sket. Man har lukket Nørrebro Nærpolitistation. Den er flyttet til Østerfælled Torv. Det nye lokalpoliti kommer til at hedde Nordøst Lokalpoliti. Projektet Din betjent vil dog ikke blive nedlagt
Nu kommer lastbilerne
21. september 2011
Omkring Nuuks Plads sker der ændringer m.h.t. lastbil – kørsel. Det sker af hensyn til cyklisternes sikkerhed.
Lastbilerne skal ud på byggepladsen fra Jagtvej og ud på pladsen ved Laurids Skous Gade.
En del af de byfornyede område ved Laurids Skous Gade vil blive berørt. Desuden vil Rantzausgade til Ågade blive berørt.
Bedre Information
21. september 2011
Nørrebro Handelsforening ønsker at kunne informere meget bedre i forbindelse med anlægs – og byggeprojekter på Nørrebro. I forbindelse med kommunens arbejde på Indre Nørrebro har kommunikationen været ekstremt dårlig. Foreningen har henvendt sig til Metroselskabet. Her har man været meget imødekommende. Med jævne mellemrum vil der her på siden komme informationer fra selskabet.

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16