Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

125 års jubilæum - 18. november 2016

På denne side vil vi igennem den kommende tid samle artikler fra de gode gamle dage - derfor følg denne side
30. august 2016
Det startede mede at de ældre skulle købe deres varer i et supermarked langt fra Nørrebro. Og det sluttede med at bestyrelsen blev truet af Københavns Kommunes advokater med bestyrelsesansvar. Men inden da nåede Handelsstandens Indkøbsordning op på 55 arbejdspladser (beregnet i heltidsstillinger). Nørrebro Handelsforening havde inden da modtaget en Erhvervspris og alle var glade. Men så brød kommunen kontrakten, og så gik det ned ad bakken. Kommunen holdt penge tilbage og juridisk slap de godt fra det. Nørrebro Handelsforening blev tvunget til at sælge uden at de ældre led nød. Og det kom til at koste dyrt. Her er historien om Indkøbsordningen – fra storhed til fald. Medierne var bestemt heller ikke med os. De slap også juridisk for beskyldninger.
Læs mere
28. august 2016
Det kan ikke skjules, at Nørrebro Handelsforening bliver 125 år den 18. november i år. Gennem alle år har det været en farverig og turbulent historie. Ofte er foreningen kommet i mindretal i deres forsvar for detailhandlen og erhvervslivet. Talrige initiativer er udgået fra foreningen. Langt fra alt er lykkes. Foreningen er blevet truet af både politikere, borgmestre, politifolk m.m. Men foreningen er også blevet rost af venstreorienterede politikere, ministre ja selv af en statsminister. Foreningen har fået rosende omtale nede i EU. Bestyrelsesmedlemmer er blevet truet med bestyrelsesansvar efter et samarbejde med Københavns Kommune. Og sådan kunne vi blive ved. Vi har oprettet en speciel Facebook: 125 år Nørrebro Handelsforening. Her ligger 38 artikler. Foreningen har desværre ikke midler til at udgive en jubilæumsbog
Læs mere
8. juli 2016
Vi ville gerne have udgivet en bog, men har ikke midler til det. Derfor har vi lagt vores historie ud på facebook i foreløbig 32 kapitler. Dem, der mener, at bestyrelsen bare sidder og dovner, vil nok få en anden opfattelse, når de læser dette. Men en handelsforenings rolle er nok blevet en helt anden i dag end dengang. Det er heller ikke let i dag, at man skal være Fætter Modsat i forhold til de krav, som befolkning og politikere i dag stiller til fremkommelighed. Det kan godt give irritation og fjender. Og sidstnævnte har Nørrebro Handelsforening fået mange af år i årenes løb. Man har altid kørt på sloganet Hvor holdninger bliver til handlinger. Desuden har man altid sagt Medierne skal aldrig komme forgæves.

Læs mere
4. juli 2016
Nørrebro Handelsforening har siden starten været Fætter Modsat. Det har gennem de 125 år skabt masser af fjender. Men det har skabt usædvanlige venner. Ret hurtig glemmer man hvad foreningen har stået for. Og det skal da heller ikke glemmes, at engang var Nørrebro Handelsforening, Danmarks absolut største handelsforening.
Læs mere

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16