Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Svar fra Justitsministeren

Vi skal ikke finde os i, at virksomheder, der ønsker at etablere sig på Nørrebro skal skræmmes væk med gentagende tilfælde af hærværk og rudeknuseri. Derfor har vi henvendt os til Justitsministeren, der har svaret os. Og han mener heldigvis det samme som os i dette spørgsmål.

Vi har i den grad mærket hærværk mod forretninger på Nørrebro gennem tiden. Da vi fornylig oplevede, at to – tre butikker igen blev udsat for rudeknuseri og andet hærværk og det gentagende gange, blev vi faktisk både gale og bekymrede i bestyrelsen. For alt tydede på, at man ville have disse butikker ud af bydelen næsten inden de havde etableret sig.

Vi har som skrevet tidligere oplevet denne form for hærværk mange gange. Og det er lykkedes for dem, der ikke ønsker nye virksomheder på Nørrebro at skræmme disse væk. Det vil vi ikke finde os i – i Nørrebro Handelsforening.

Du kan læse mere om hændelserne i artiklen ”Smadrede vinduer” her på hjemmesiden. Vi skrev derfor til Justitsministeren. Han har nu svaret os og skriver bl.a. 

  • Jeg vil gerne slå fast, at alle former for hærværk mod forretningsdrivende er uacceptable. Jeg har stor forståelse for, at de mange tilfælde af hærværk rammer hårdt og er meget belastende for de berørte virksomheder. Jeg forventer derfor også, at den her form for kriminalitet tages dybt alvorligt af politiet, og at alle relevante efterforskningsskridt tages i brug. 
  • Københavns Politi er bekendt med, at der tidligere har været lignende tilfælde af hærværk på Nørrebro. Jeg ved, at de omtalte sager efterforskes af Københavns Politi, at der er taget en række relevante efterforskningsskridt og efterforskningen i sagerne skrider frem. Af hensyn til den fortsatte efterforskning kan jeg dog ikke gå i detaljer om dette. 
  • Lokalpolitiet har desuden løbende ført ekstra tilsyn med de berørte områder på Nørrebro. Det er jeg glad for, for uanset hvilket område der er tale om, må der aldrig blive hverdag, at forretningsdrivende oplever gentagne tilfælde af hærværk 

Du kan finde masser af artikler om smadrede vinduer i artikler her på vores hjemmeside blandt de 3.200 artikler, der ligger frit tilgængelig i vores elektroniske arkiv. Brug søgefunktionen. Vores Facebook bliver opdateret flere gange daglig.
Copyright 2019 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16