Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metro – Byggeriet på Nørrebro – September 2018

Vi har nyt fra Metroselskabet leveret af Andrea. Testkørslerne vil blive udvidet i den kommende tid. I Nørrebroparken sås græs. På Nuuks Plads er man i gang med glaspyramider. Københavns Kommune skal i gang med arbejde omkring Graverboligen på Kirkegården. Glasset på Skjolds Plads har sølvfarvet bagside. På Nørrebro Station er der knaldrød omstigningsstation med hilsen til S-togene. Der arbejdes med elevatorer og rulletrapper til S – togstationen

Vi har gennem hele byggeperioden fulgt byggeriet på Nørrebros 5 Metro – byggepladser. Og vi har nu igen nyt fra Andrea fra Metroselskabet.

Nørrebroparken
I tunnelskakten er de sidste forberedelser i gang, så vi inden længe kan udvide testkørselstrækningen til at omfatte hele Cityringen. Frem til nu er der blevet testkørt på strækningen mellem kontrol – og vedligeholdelsescentret ved Otto Busses Vej og frem til Nørrebroparken, men i løbet af den kommende tid udvides strækningen til at omfatte de øvrige stationer på Nørrebro, Østerbro og Indre By.

Efter længere tids tørke er der nu faldet regn nok til, at vi har kunnet gå i gang med at så græs i parken.

Nuuks Plads
I løbet af den seneste måned har vi klargjort rammerne til de glaspyramider, der vil stå på overfladen og som er med til at kanalisere dagslys nede i metroen. De kommende måneder arbejder primært på det område, hvor skurbyen tidligere lå. Her skal vi blandt andet opsætte basketballbur

Nørrebros Runddel
Vejarbejdet omkring byggepladsen er nu afsluttet. På overfladen vil der ikke ske så meget de kommende måneder, da vi giver plads til, at Københavns Kommune skal arbejde omkring graverboligen. I selve stationsrummet er vi i gang med at installere lys, signaler samt gøre klar til elevatorerne.

Skjolds Plads
I løbet af sommeren har vi beklædt stationsvæggene på Skjolds Plads med glasplader. Glasset har en sølvfarvet bagside, der sammen med glasoverfladen vil fange dagslyset og vise forskellige farvenuancer afhængig af vejret og tidspunktet på dagen. Derudover har vi gjort stationen klar til, at vi inden længe begynder at testkøre togene på strækningen.

Nørrebro Station
Metrostationen Nørrebro bliver en af de tre knaldrøde omstigningsstationer på Cityringen, og lige præcis de røde vægpaneler har vi brugt sommeren på at hænge op. Den røde farve er en hilsen til S-togene, som man kan skifte til på Nørrebro, Østerport samt København H. Vi har også gjort stationen klar til, at vi inden længe begynder at testkøre togene på strækningen.

På stationspladsen har vi lagt belægning, og vi arbejder fortsat på elevatorer og rulletrapper op til S-togsstationen. 

  • Atter en gang en stor tak til Andrea fra Metroselskabet.

Copyright 2019 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16