Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – august 2017

Vi har igen modtaget nyt fra Andrea fra Metroselskabet om Metro-byggepladserne på Nørrebro. I Nørrebroparken er man ved at lave teknikerrum. Og fra byggepladsen er man ved fjerne beton og byggemaskiner. Nuuks Plads har fået perrondøre. Byggepladsen bliver udskiftet med trådhegn. Ved Nørrebros Runddel er perrondøre ved at blive installeret. Ved Skjolds Plads er passagerne midlertidig lukket, da beton bliver fjernet. Og Nørrebro station har fået rulletrapper.

Nørrebroparken
Mens skinnelægningen er godt i gang under jorden, er vi samtidig i gang med at fjerne materiale fra den bagerste del af byggepladsen. Her har primært været maskiner og materiale, der skulle bruges til tunnelboringen, men da boringen er ovre, er dette område nu blevet ryddet. Vi skal også snart i gang med at fjerne det sidste beton ved de betonbassiner, som vi brugte til jordopbevaring under tunnelboringen. Vi forventer at betonbrydningen går i gang til august.

I selve tunnelskakten er vi fortsat i gang med at indrette teknikrum samt støbe de sidste etager, inden vi kan lukke skakten helt til.

Nuuks Plads
Nuuks plads har fået perrondøre. Den kommende metrostation er den første af Nørrebrostationerne, der skal være klar til testkørsel, og her er det vigtigt, at perrondørene er installerede og testet, inden kørslerne går i gang.

I løbet af juli går vi også i gang med at udskifte det grønne byggepladshegn med trådhegn. Udskiftningen er samtidig et tegn på, at vi nærmer os sidste fase af metrobyggeriet, hvor vi skal indrette stationen over jorden. Dette arbejde går vi i gang med til efteråret.

Nørrebros Runddel
I midten af juni vente graverboligen tilbage på sin vante plads på hjørnet af jagtvej og Nørrebrogade. Bygningen har stået i en metalhal de sidste seks år, mens metrobyggeriet har været i gang men nu var der tid til at flytte bygningen tilbage til sin gamle plads. Graverboligen står nu lige oven over den kommende metrostation.

Under overfladen er vi lige nu i gang med at installere perrondøre, så Nørrebros Runddel kan blive klar til testkørslerne, som starter senere i år.

Skjolds Plads
Ved Skjolds Plads er passagerne i Haraldsgade blevet lukket midlertidigt. Lukningen skyldes, at vi skal fjerne beton ved overfladen i området tæt på passagerne. Det sker som en del af forberedelserne til, at vi kan gå i gang med at indrette stationen over jorden til næste år.

I selve stationsrummet er der nu installeret rulletrapper og i øjeblikket er vi i gang med støbningerne af både hovedtrappen og bagtrappen til den kommende metrostation.

Nørrebro Station
Der er nu installeret rulletrapper i stationsrummet på Nørrebro. Samtidig er skinnearbejdet fortsat i gang. Vi har lagt skinner i den ene tunnel mellem Nørrebroparken og Nørrebro Station, og nu fortsætter vi skinnelægningen mod Skjolds Plads. 

  • Vi takker Andrea fra Metroselskabet for informationerne. Du kan se de ældre informationer i vores elektroniske arkiv. Brug søgefunktionen. Hold os øje med vores daglige Facebook opdateringer. Her følger vi også den kollektive trafik.

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16