Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Valget i november

Enhedslisten går efter overborgmesterposten. SF peger på Frank Jensen, og Alternativet vil ikke sætte navn på. Men hvad med De Radikale? Her er vores anden artikel om valget i november. Flere træer og bredere cykelstier kan have sine gode sider, men København skal vel også forbedre sit erhvervsliv ellers løber konkurrenter væk fra byen. Og det har betydning for byens vækst og investering i byen. Det kan godt være fint med mere liv, men der skal også skabes en omsætning. Måske har Frank Jensens kovending vendt et truende nederlag?

Går det også godt for små og mellemstore erhverv?
Ja det er jo ikke så lang tid til, kommunalvalget i november. Hvordan kan man så skrive om dette, når denne side er partipolitisk uafhængig. Ja det skal jo så vise sig. Valget er jo vigtig for mange, også for erhvervslivet. I hvilken retning vil man gå? Vil det nye styre bremse for erhvervslivets udvikling i København?

Man hører hele tiden om, at det går godt for byen. Der bliver bygget på livet løs. Men det er ikke så ofte man hører om den lille eller mellemstore virksomhed. I den sidste tilfredshedsmåling som DI arrangerer hver måned, så det ikke så godt ud for Københavns Kommune. Godt nok var man gået to pladser frem. Men det er ikke langt til bunden.

Ja for nogle år siden havde vi i foreningen besøg af Ikast-Brandes borgmester, der forsøgte at gøre os klogere på, hvorfor de lå nummer 1 og København ikke langt fra bunden!

Ikke plads til den nødvendige trafik
Vi har altid i Nørrebro Handelsforening mente, at der skal være plads til ”den nødvendige trafik, erhvervstrafikken”. Vi tror nu heller ikke at folk bare suser rundt i biler, som visse politikere biler folk ind. De kører i bilen fordi, det er nødvendigt.

Nu kan vi måske risikere en nedlukning af byens færdselsårer for trafik, samt nedlukning af flest mulige p-pladser.

Borgerligt flertal på Nørrebro – i 2005
Men kan erhvervslivet i København overleve med bredere cyklestier og flere træer? Det skal nu nok noget mere til. I ældre tid havde Nørrebro Handelsforening hvert år flere samtaler med overborgmesteren. Og disse samtaler var ret så interessante. Det var blandt andet her, at vi fik tilbudt Ungdomshuset for en krone. Ja det påstod brugerne så bagefter, at de aldrig havde fået at vide.

Enhedslisten og Alternativet vil dominere på Nørrebro
Men tænk engang ved Folketingsvalget i 2005 var der borgerligt flertal på Nørrebro. Ja her var Det radikale Venstre så med under denne blok. Det er de så ikke mere. Mon ikke Alternativet og Enhedslisten i den grad vil dominere på Nørrebro til november! Og gad vide om Enhedslisten vil blive det største parti i København? Det kan resultere i et magtskifte og hvad så?

Ja jokeren er Alternativet med hele 10 pct. af stemmerne i København, Ja sikkert mange flere på Nørrebro.

København har gjort det godt de sidste 20-25 år
Man må jo sige at København har gjort det godt de sidste 20-25 år. Dengang var det sump og forfald. Især Nørrebro var mærket af BZerne og de autonome og en brutal sanering. Dengang var erhvervsklimaet elendig, i hvert fald på Nørrebro. Kunderne blev tvangsforflyttet.

Hvis ”Det Grønne Flertal” kommer til magten!
Nu bliver seks procents byggeriet på Amager måske afgørende for valget. Er man klar over, at der kommer en regning på to milliarder, hvis byggeriet droppes. Måske er venstrefløjet parat til dette?

Men De Radikale sprang fra under budgetforhandlingerne? Ja det skal man nok ikke lægge så meget i. De har tidligere sagt, at de vil bryde den gamle aftale, hvis ”Det Grønne Flertal” kommer til magten efter valget.

Bekostelig affære at kapre ”grønne” stemmer
Og hvad nu med havnetunnellen. Ja den skal nu bores under fælleden. Det bliver godt nok bekosteligt at skaffe grønne stemmer. Men nu er det også pludselig kommet en ny kunstig ø ind i regnskabet. Endnu er den ikke blevet gennemdiskuteret.

Overborgmesteren har bebudet, at der ikke skal graves mere på Fælleden, men hvordan skal der så skaffes plads til de omkring 10.000 nye indbyggere, der årligt vil flytte til byen?

Mere liv, men hvad med omsætningen?
Man taler om, at spærringen af Nørrebrogade har skabt mere liv. Det har ikke skabt mere omsætning. Jo måske for restauranterne.

Hovedstaden er ikke ”en lukket fest”
Der skal nu engang gang i produktiviteten og omsætningen, såfremt København skal klare sig med de konkurrerende byer. Her skal mere til end træer og brede cykelstier. Nu er hovedstaden jo ikke lige som en ”lukket fest” som vi gerne vil gøre den til.

En pludselig regnefejl!
Vi skal have en bilfri middelalderby. Og det er fordi, der åbenbart er sket en regnefejl omkring CO2-udledning. Men det har vi jo vidst siden 2014. Dette bliver så fremlagt som en pludselig opdagelse.

30-timers arbejdsuge
Som den nye kan Alternativet byde på 17 københavnermål som bygger på FN´s 17 mål for den globale udvikling. Det bygger på sundhed, trivsel, ulighed og klima. Kommunen skal arbejde for en 30-timers uge.

Enhedslisten går efter overborgmesterposten
Enhedslisten vil gå efter overborgmesterposten, hvis de bliver størst. De ser et stort værdifællesskab med SF og Alternativet. I Berlingskes måling stod partiet til 22 pct. mod Socialdemokratiet med 22,7 pct.

Hvad vil Alternativet og SF?
Alternativet siger, at de vil pege på en ”grøn” borgmester, men han vi ikke sætte navn på. Og partiet vil ikke indgå i et valgforbund. SF støtter Frank Jensen som overborgmester. Men lad os nu se, hvad valgnatten byder på.

Masser af nye boliger
Frank Jensen påpeger, at der sidste år blev bygget 4.300 nye boliger i byen. Og han regner med, at man i 2017 når op på 5.000 nye boliger. Han vil ikke have at byen skal være en indpendlings-by. Det skal være mulighed, for at alle kan bo i byen. Men det kniber allerede. Og til Amager Fælled siger han, at det er en aftale, der er over 25 år gammel.

Ja og det vil koste 2 milliarder kroner at bevare frøerne. Af det byggeri, der skal foregå er der 600 almene boliger.

Støtte til kreative erhverv
Kulturborgmester Carl Christian Ebbesen fra Dansk Folkeparti vil hjælpe de kreative erhverv. De skal have rum til at blomstre.

After Deadline
Efter at vi havde gjort artiklen færdig, kom der nye meldinger omkring Amager Fælled. Måske kan den kovending, som Frank Jensen var nødvendig at tage styrket hans position. Et truende nederlag er måske ikke forestående. Se det er jo en grund til, at vi vender tilbage! 

  • Mon ikke vi vender tilbage med nye tanker om valget i november.


Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16