Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet november 2017

Andrea fra Metroselskabet har igen sendt os nyt omkring Metrobyggepladserne på Nørrebro. Nu sker det for alvor ting og sager, som vil forandre bybilledet. Man skal i gang med at anlægge Stationspladsen ved Nørrebro station. Flere steder bliver det grønne hegn afløst af trådhegn. Der plantes også træer og opsættes cykelstativer.

Nørrebroparken
De seneste måneder har metrobyggepladsen i Nørrebroparken ændret udseende. Den bagerste del af byggepladsen er blevet ryddet, og der er lagt ny græs. Når området er klar, bliver det overdraget til Københavns Kommune.

I selve skakten arbejder vi fortsat på teknikrummene, ligesom vi er ved at fylde en del af skakten op med jord. Opfyldningen er med til at sikre, at skakten ligger stabilt i jorden.

Nuuks Plads
Nuuks Plads var den første metrobyggeplads på Nørrebro, der kunne sige farvel til det grønne hegn og goddag til den sidste fase i metrobyggeriet. Vi er nu i gang med at indrette stationen over jorden, hvor vi skal plante træer, opsætte cykelstativer samt lægge fliser.

Under jorden er vi fortsat i gang med at indrette stationen, og her testede vi for nylig rulletrapperne.

Nørrebros Runddel
Trappearbejdet er ovre på Nørrebros Runddel. I løbet af efteråret færdiggjorde vi bagtrappen til den kommende metrostation, så der er nu både hovedtrappe, bagtrappe samt rulletrappe i selve stationsrummet. I øjeblikket er vi ved at installere de anlæg, der styrer driften af metroen. Det er en del af forberedelserne til, at vi i løbet af næste år kan testkøre togene i tunnelerne på Nørrebro.

Skjolds Plads
Både hovedtrappe og bagtrappe er færdige ved Skjolds Plads. På overfladen er vi ved at gøre klar til at sige farvel til det grønne hegn. Det vil ske i løbet af vinteren, hvor hegnet udskiftes med trådhegn, og byggepladsen går over til den sidste fase i byggeriet.

Nørrebro Station
Vi er nu i gang med sidste byggefase på metrobyggepladsen Nørrebro. Det grønne hegn er næsten væk, og vi skal i gang med at anlægge stationspladsen. Det er her, vi opsætter bænke, installerer elevatorer samt planter træer. 

  • Vi takker atter engang Andrea for informationer omkring Metrobyggeriet på Nørrebro.

Copyright 2018 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16