Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Ordinære generalforsamling

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, Avedørelejren, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 / 36 48 02 19 / 23 23 00 28 fax. 36 48 02 18
aarrebo@adr.dk

NOTAT v/Bent Aarrebo Pedersen.
vedr.: DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER`s ordinære generalforsamling 30. april i Korsør:

Genvalg til Bent Aarrebo Pedersen Hvidovre, som formand og nyvalg til William Langkilde Køge som 1. næstformand og Jes Jacob Brønderslev som 2. næstformand

På ordinær generalforsamling i Danmarks Handelsstandsforeninger den 30. april var der genvalg til Bent Aarrebo Pedersen, Hvidovre Erhverv som formand, nyvalg til William Langkilde, Køge handelsstandsforening som 1. næstformand og Jes Jacob, Brønderslev Handelsstandsforening som 2. næstformand. Genvalg til Ditte Schwartzbach, Kalundborg Handelsstandsforening som bestyrelsesmedlem og nyvalg som suppleant til Kurt Scheelsbeck, Nørrebro Handelsforening / Storkøbenhavns Samvirkende Handelsforeninger. Nyvalg som revisor til Johnny Beyer, Nørrebro Handelsforening og genvalg som revisorsuppleant til Hugo Jacobsen, Sorø Handelsstandsforening.

Det vrimlede med bypriser i 2006

I beretningen nævnte Bent Aarrebo Pedersen, at "Det vrimlede med bypriser i 2006". Der har været stor konkurrence om at uddele bypriser, rose byudvikling og udvikle bymidtecentre. Næsten alle byer har på en eller anden måde fortjent en pris. Og påpegede yderligere:

"Egentlig fortjener handelsstandsforeninger, cityforeninger, byplanlæggere, politikere og embedsmænd m.fl. ud over landet en stor samlet bymidtepris for en fælles og vellykket indsats de seneste 10 år for den stribe flotte og hyggelige større, mellemstore og mindre provinsbyer og bymidter, vi i dag kan rose os af og får stor anerkendelse for fra udlandet. Og som også trækker mange turister til.

Det er gået langt bedre, end vi ved stiftelsen af Danmarks Handelsstandsforeninger 3. januar 1996, og efter den første planlov, kunne forvente. Vi er især her efter årtusindeskiftet blevet løbet over ende af de mange andre, der så en fremtid i at være med til at sætte sit præg på en positiv bymidteudvikling. Det er jo bare helt skønt.

Detailhandelen, bymidten er af de bedste visitkort en kommune kan udvikle og forkæle til at holde på og tiltrække gode skatteborgere, gode virksomheder og ikke mindst gode medarbejdere til de lokale virksomheder og til de kommunale arbejdspladser.

Og dermed konkurrence om en god erhvervsudvikling i det hele taget bredt ud over landet. Det har både lokalpolitikere og landspolitikere fået øjnene op for. Det ses også tydeligt af debatten om den nye planlov."

Stigende mangel på ildsjæle

På generalforsamlingen var ikke mindst kommunesammenlægningerne til drøftelse. Sammenlægninger, der erhvervspolitisk set skaber debat om og behov for at se på fremtidig samarbejdsstruktur, opgaver, sammenlægninger og nydannelser for de lokale erhvervsmæssige foreninger i en tid, hvor der i mange kommuner er en stigende mangel på ildsjæle til at påtage sig formands- og bestyrelsesopgaver. Hvordan sammensætte og styrke de lokale erhvervsmæssige foreninger bliver et hovedemne i den kommende debat om det lokale erhvervspolitiske samarbejde ud over landet.

Kampen om dygtige medarbejdere og søndagsåbent

Med den nye lukkelov og flere søndage med søndagsåbent er det blevet en hård kamp om at holde på og tiltrække dygtige medarbejdere til specialhandelen. Andre bl.a. bankerne fisker i rørt vande, henter og ansætter dygtige folk fra detailhandelen. Det bliver lidt af et puslespil for mange butikker og bymidter både at være med i konkurrencen med de "søndagsglade kæder og centre" og fortsat have gode medarbejdere på hverdage. Risikoen for medarbejderflugt sætter en naturlig stopklods for lysten til søndagsåbent.

Den nye planlov

Den nye planlov sætter nogle grænser for, hvad man må og ikke må lokalt. Grænser, der er nødvendige, men også grænser, der skaber splid og bekymringer. Mange borgmestre vil gerne have lov til mere, men svenske provinsbytilstande ønsker jo ingen at lande i.

Forbrugsfestens gode vilkår klinger af

Den danske provinsbystruktur med spændende og oplevelsesrige bymidter flere med flot indpassede bymidtecentre er gået styrket ud af kampen om kunderne de seneste 10 år især under de senere års forbrugsfests gode vilkår. Det er i bymidterne det sneer, det sker. Det bliver nu en hårdede kamp om at videreudvikle og holde på denne position, nu hvor forbrugsfesten klinger af, og det bliver mere gammeldags hverdag i dansk detailhandel.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16