Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Planerne for Nørrebrogade

Offentliggjort 2. maj 2006

Nørrebro Handelsforening havde forespurgt Vej og Park om planerne for Nørrebrogade. Nu foreligger der et svar, som vi i redaktionel form gengiver.

Vej og Park glæder sig over, at der allerede er interesse for projektet. Nørrebrogade er et komplekst sted i byen, hvor der sker meget, og skal være plads til en varieret anvendelse – trafik, handel, beboelse, oplevelser osv.

Vi tilføjer lige herfra, også plads til handel.

Det er vigtigt, at se på gaden som helhed, for at foretage de rigtige prioriteringer med henblik på at opnå en mærkbar og gennemført løsning.

Helhedsplanen for Nørrebrogade vil tage udgangspunkt i at forbedre forholdene for cyklister og busser, samtidig med at kvaliteterne i byrummet forbedres, for alt i alt, at styrke det eksisterende byliv og de muligheder, der er for en oplevelse i dag.

En af de oplevelser, er nok det mest varierede butiksliv i hele Danmark.

Da projektet endnu er i en opstartsfase, er det ikke taget stilling til konkrete tiltag og løsninger. Dette betyder, at man ikke på nuværende tidspunkt kan svare på, hvilke konsekvenser projektet vil have.

Det gælder blandt andet konsekvenser for detailhandelen og for kunderne.

I forbindelse med projektudviklingen vil relevante interesserede, herunder lokale borgere og erhvervslivet, samt div. Foreninger, institutioner og andre interesserede, blive inddraget ved offentlige borgermøde og. lign. Desuden vil projektet blive koordineret med de forskellige projekter, der er i gang i området, f.eks. i Mimersgade – og Nørrebroparkkvarteret.

Egentlig projektudvikling opstartes i efteråret 2006. Inden da skal strategien for projektet godkendes af de politiske udvalg. Endnu ved man ikke, hvor omfattende projektet bliver, men man forventer, at udviklingen af projektet vil tage cirka et halvt år. Herefter skal projektet detailprojekteres osv.

Det betyder, at man tidligst kan påbegynde projektet i efteråret 2007.

Der endnu ikke oprettet en egentlig hjemmeside omkring Nørrebrogade projektet. Hjemmesiden vil blive oprettet lige så snart, der er noget at fortælle. Til den tid vil den kunne findes under

www.vejogpark.kk.dk/projekter

Vi takker projektleder og landskabsarkitekt Stine Cecilie Brink for svar.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16