Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

P-kaos på Nørrebro

Der venter beboerne på Indre Nørrebro en overraskelse. Mange skal finde sig en ny p – plads. En ny ulogisk ordning er blevet udformet. En fragtmand fik to minutter til at læsse fem palle varer af. En kunde foreslår et nyt labyrint spil med titlen Find ud og ind af Nørrebro.

To minutter til fem paller
Forleden henvendte en fragtmand sig til undertegnede redaktør af denne side. Jeg holdt i en sidegade, og skulle aflevere 5 paller til en butik. Det var ikke praktisk muligt at holde i en læsezone. Uheldigvis indfandt der sig en p – vagt samtidig med mig, sagde fragtmanden. Jeg fik to minutter til at aflevere de fem paller, og det er jo umuligt, sagde fragtmanden. Efter nøjagtig to minutter faldt hammeren. P – bøde. Det har ikke været muligt for redaktionen at efterprøve denne sag.

Men det er ikke kun fragtmænd, butiksejere og kunder at finde ud af Nørrebro og dens mange regler. Beboerne på Nørrebro har også problemer. Det tyder de henvendelser Nørrebro Handelsforening har fået på.

København gør det nemmere at parkere
På Kommunens hjemmeside er an af de dominerende overskrifter ellers

  • København gør det nemmere at parkere.

Det er der nok ikke alle Nørrebro – borgere, der er enige i. I starten af indeværende år blev der foretaget nogle ændringer. For mange beboere er der tale om en halvering af de parkeringsområde, hvortil deres årlige p – licens gælder. Og det er næsten umuligt for borgerne, at finde ud af afgrænsningerne af de nye arealer.

Den nye ordning kræver en efteruddannelse for både borgere og p – vagter. Risiko for p – bøde er overhængende. Selv om det er vanskelig skal vi her forsøge at beskrive problemet.

En ny p – ordning
Det Indre Nørrebro er i starten af året opdelt i Nørrebro – ST og Nørrebro – AK. Skillelinien er på kort markeret på Nørrebrogades side med ulige numre. Nørrebros borger opfatter dette som en fejl. Skillelinjen på de to p – områder burde efter logisk tankegang have været midt gennem Nørrebrogade. For overskuelighedens skyld har man så bare placeret linjen på den ene side.

Men nej, så logisk er det nemlig ikke. Den kommunale tankegang er anderledes. Snart vil Nørrebros borgere sikkert mærke ændringen, når de modtager deres første p – bøder. For den nye ordning er lidt af en rebus.

Man skulle tro, at ejendommene på den højre side af Nørrebrogade (de lige numre) og dens bagland, nærområde og nærmeste p – område er det sted, hvor p – licensen gælder. Det samme opfattelse måtte gælde for Nørrebrogades venstre side, hvor det nærmeste p – område er gældende. Nej så let skal det ikke være.

Når det så gælder hjørneejendomme bliver forholdene endnu mere groteske.

Er du forvirret, så se blot på disse eksempler.

Håbløse eksempler
AB Nørrebrogade 55 – 55a ligger placeret med 2/3 på Nørrebrogade og 1/3 på Griffenfeldsgade. Holder denne ejendoms beboere med p – licens på Griffenfeldsgade, så vanker der bøder.
Forsøger samme ejendoms beboere at parkere på den anden side af Nørrebrogade, konstateres der, at Elmegade er lukket fra Nørrebrogade, at Peter Fabersgade er lukket fra Nørrebrogade, og at Møllegade allerede har en belægningsprocent på 160.

I samme ejendom befinder der sig en del erhverv og især en grossistvirksomhed med mange daglige varekørsler. Denne virksomhed har hidtil benyttet Solitudevej og Griffenfeldsgade som korttids P – Plads, men skal nu efter den nye zoneinddeling nu forsøge at finde plads i de tæt pakkede områder på den anden side af Nørrebrogade og sandsynligvis langt oppe i sidegaderne.

AB Nørrebrogade 57 – Solitudevej 1 ligger med halvdelen på Nørrebrogade og den anden halvdel på Solitudevej.
For denne ejendoms beboere betyder det at halvdelen må parkere på Solitudevej, mens den anden halvdel skal krydse Nørrebrogade og opleve samme urimelige parkeringsforhold som beskrevet for AB Nørrebrogade 55.
Begge ejendomme er lovmæssigt tilsluttet Solitudekarreernes Gårdlaug, som dækker 14 ejendomme i området mellem Nørrebrogade, Griffenfeldsgade, Bangertsgade, Kapelvej og Solitudevej. Men det naturlige p – område er ikke mere så naturligt.

Den svimlende p – kasse bliver beriget
Mange andre ejendomme er tilsluttet forskellige laug, men har samme problemer som overfor beskrevet. Hvorfor grænsedragningen ikke kan blive midt på Nørrebrogade henstår i det uvisse.

Men Københavns Kommunes svimlende p – kasse vil sikkert blive beriget med denne nye ordning.

En beboer med lejlighed mod Griffenfeldsgade og med indgang fra Nørrebrogade må ikke længere parkere i Griffenfeldsgade eller på Kapelvej. Dette skal ikke mere opfattes som nærområde.

Find ud og ind af Nørrebro
En kunde som indfandt sig på Nørrebro forslog, at man lavede et spil, der skulle udformes som en labyrint med titlen Find ud og ind af Nørrebro. Her skulle de faktiske forhold gengives, og så kunne man indbygge en købsfunktion. En god ide, som måske kunne udvides med fragtmandens vilkår og Nørrebro - borgernes p – problemer.
Dette initiativ kunne passende indlemmes i den nye strategi om at nyrealisere Nørrebrogade. Og så kunne spillet måske indgå i en kursus – række, under titlen:

Hvordan skal man gebærde sig på Nørrebro?

Mon ikke Nørrebro Lokaludvalg ville støtte et sådant initiativ?

Nørrebro Handelsforening tager problemet op
Men bortset fra dette ironiske indlæg vil Nørrebro Handelsforening tage problematikken om den ændrede p – ordning op i Lokaludvalget.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16