Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Detailhandel til salg - version 2

Offentliggjort 12. juni 2006

Matas aktionærer besluttede at sælge til den Britiske kapitalkæde CVC. De 180 ejere af de 291 Matas – butikker bliver forgyldt. Kapitalfonde har de seneste 15 år købt danske virksomheder for 260 milliarder kroner

70 % valgte at sælge til CVC for 5,2 milliarder kroner, selv om de kunne have fået mere hos Axel.. Ja faktisk 75 millioner kroner mere. Med udgangen af juni skal hver enkelt butik gøre sit lager og inventar op, hvad indtjeningen har været de sidste 12 måneder. De, der vælger at sælge med det samme, får så indtjeningen gange 11.

Dem, der venter et år får indtjeningen gange 9,5.

Salget er bestemt ikke gået stille for sig. Vi har alle kunnet følge med. Det har ganske givet påvirket den specielle ånd i Matas.

Rygter vil vide, at en retssag er i vente, fordi Mats – bestyrelsen ikke spillede med åbne kort i salgsprocessen.

Spørgsmålet rejser sig også. Hvor længe vil CVC beholde Matas, inden koncernen bliver solgt videre. Det er det kapitalfonde lever af. Fortjeneste ved salg.

CVC er i øvrigt i gang med at sælge DT Group, bedre kendt som Dansk Trælast, som står bag byggemarkedskæderne Silvan og Stark. Salgsprisen vurderes til at være 13 milliarder kroner, hvilket er en fordobling af den pris, som CVC måtte punge ud med for tre år siden.

Et angreb mod apotekernes markedsandele er bebudet. I dag er omkring 15 % af apotekernes omsætning på i alt 12 milliarder kroner i direkte konkurrence med Matas – kæden. I apotekerkredse får man uvildig og neutral rådgivning. Det får man næppe i Matas.

En norsk parfumekæde er også på vej. De har sikkert fordel af det image Matas har fået efter salget. Det er ikke mere så poleret. Den nye norske kæde satser på 30 – 40 butikker i løbet af en kort årrække.

Og hvilken kæde bliver den næste ?


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16