Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Nærpoliti bliver styrket

Offentliggjort 3. august 2009

Nørrebro handelsforening hilser det velkomment, at Nærpolitiet på Nørrebro bliver styrket. Det har man kæmpet for i årevis. Man håber så, at politiet endelig vil opprioritere butikstyveri. Det kan have en god kriminalpræventiv virkning. Ligeledes hilser man et banderåd velkomment. Det bør efter handelsforeningens mening sammensættes af personer, der virkelig kan bidrage med noget væsentligt.

Stationen tredobles
Antallet af betjente på Nørrebro skal tredobles til efteråret. Stationen, der nu bemandes med seks personer skal omprioriteres til 20 mand. Lokalerne, hvor de nye betjente skal gøre tjeneste, har delvis været benyttet af Nørrebro Handelsforening og handelsstandens Indkøbsordning .

Lokalområdets betjent
Betjentene vil normalt være i området fra kl. 7 til 23. Et makkerpar vil få ansvar for et bestemt område. Denne forankring er noget som Nørrebro Handelsforening har arbejdet på i årevis. Borgerne skal opleve, at de kan tale med betjenten. Denne skal være lokalområdets politibetjent. Og denne vil være forsynet med et telefonnummer, som man hele tiden kan komme i forbindelse med.

Dialog er vigtig
Hele det ressourcekrævende arbejde er tænkt som et forsøgsprojekt. Den enkelte betjent skal være med til at skabe ro og tryghed. Det kræver en politimand med den rette profil og erfaring og bestemt ikke en bulderbasse.

De skal oplæres i de kulturelle forskelle som præger bydelen. Mange af bydelens borgere har følt sig mistænkeliggjort forbindelse med bandekonflikten. For at forsøget skal lykkes kræver det bestemt en god dialog.

Og mon ikke politiet også starter en dialog med de handlende, der i tidens løb har været udsat for lidt af hvert. Nørrebro Handelsforening håber i den forbindelse, at man vil begynde at tage butikstyveri seriøst. Det kan også have en meget gavnlig kriminalpræventiv virkning, mener man i handelsforeningen.

Tillid og tryghed
Det at betjentene farer ud med bål og brand hver gang der bare har været en bagatel er ikke særlig populært på Nørrebro. Undertegnede har selv iagttaget, at politiets blå mandskabsvogne har foretaget gaderæs på Blågårds Plads uden påviselig grund.

Initiativet kan have en meget gavnlig virkning, nemlig at skabe gensidig tillid og tryghed.

Den enkelte borgers virkelighed
Det er rart når en offentlig myndighed lytter til befolkningens ønsker. Det gælder især for det udskældte politi.

Strategiområderne hos politiet er politisk bestemte. Spørgsmålet er om de otte milliarder kroner som politiet får hver år ikke kan bruges bedre, hvis de enkelte politimestre eller direktører får mere medbestemmelse.

Der er forskel på den almindelige borgers virkelighed og den måde politiet prioriterer på. Desuden venter der politiet en kæmpe opgave, når 180 stats – og regeringscheffer gæster hovedstaden. Derfor virker initiativet på Nørrebro ekstra godt i en situation, hvor politiet kæmper med ressourcer, mandskabsmangel og penge.

Politireformen skal justeres
Politiforbundet mener, at der skal bruges 200 ekstra betjente mere hvert år frem til 2020, hvis man skal klare alle opgaverne. I øjeblikket er der 11.000 betjente.

Mange gange har man det indtryk, at politikere, der udtaler sig om politiets arbejde ikke har begreb om politiets organisation. Politireformen har været meget opreklameret, og har slet ikke frigivet så mange betjente som lovet.

Nye servicecentre i 10 af 12 politikredse vil frigive betjente.

Men det er som om at politiet mangler strategi og kommunikationseksperter.

Banderåd
Positivt er det også at politiet nu vil inddrage almindelige borgere i kampen mod banderne. Det er tryghedsskabende og kan virke kriminalpræventiv. Man må så håbe, at disse råd ikke bliver sat sammen med personer, der allerede er repræsenteret i andre råd, som politiet får oplysninger fra. Der må ske en nyskabelse også i personkredsen. Og det skal så være personer, der kan bidrage med noget væsentligt.

Se også artiklen:
I gamle dage havde vi Bent.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16