Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Virksomhedspant – en ny mulighed for bedre finansiering af især små og mellemstore virksomheder

Offentliggjort 10. september 2006

Foto:

Filialdirektør Niels-Peter Jensen, Arbejdernes Landsbank: - Mange erhvervsdrivende på Nørrebro bør tage den nye lov om virksomhedspant med i overvejelserne.

En ny lov, som giver selvstændige erhvervsdrivende mulighed for at stille hele eller dele af virksomheden som sikkerhed for lån, har speciel interesse for de mange mindre og mellemstore virksomheder, der præger Nørrebros erhvervsliv.

- Loven om virksomhedspant er ny, og givet vis er der mange af bydelens erhvervsdrivende, der ikke er opmærksom på de muligheder, der ligger i den nye ordning, siger filialdirektør Niels-Peter Jensen, der leder Arbejdernes Landsbanks to filialer på Nørrebro.

Virksomhedspant kan give bedre likviditet og billigere finansiering for den erhvervsdrivende. En bedre likviditet i virksomheden kan være en god vej til at skabe vækst og styrke økonomien, f.eks. ved at kunne udnytte kontantrabatter hos leverandører.

Virksomhedspantet kan tages helt eller delvis i bl.a. tilgodehavender, varelagre, nye motorkøretøjer, driftsinventar og materiel, goodwill, domænenavne samt visse andre immaterielle rettigheder.

Jeg tror, at mange erhvervsdrivende er interesserede i ordningen. Den kan kan åbne interessante muligheder for en revurdering af den enkelte virksomheds finansiering, siger filialdirektør Niels-Peter Jensen og oplyser, at virksomhedspantet tinglyses i personbogen som løsørepant. Prisen for virksomhedspantet er – udover låneomkostningerne i pengeinstituttet – en engangsudgift på 1,5 pct. af den nominelle sikkerhedsramme.

 

Det vil mange anse for at være en billig forsikring for at få mere tryghed omkring den personlige situation og samtidig sikre likviditet, konkluderer filialdirektøren i Arbejdernes Landsbanks filialer på Nørrebro.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16