Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Ungdomshuset – en oase på Nørrebro vol. 5

Offentliggjort 30. november 2006

Ungdomshuset – en oase på Nørrebro vol. 5

Nørrebro Handelsforening har gentagende gange appelleret til fredelig løsning. Nu ser julefreden ud til, at være reddet på Nørrebro. Men krigen kan bryde ud i lys lue, hvis de unge ikke ændrer retorik. Brug ventetiden til at få en ny dialog i gang, opfordrer Handelsforeningen.

Godt at nogen har lyttet til Nørrebro Handelsforenings opfordring om at redde julefreden. Man havde håbet, at det var politikerne, der havde fundet de vise sten. Men nu var det politiet, der tog en fornuftig beslutning. Handelsforeningens argument var at sikkerheden for de handlende var i fare.

Vi kan godt tro, at politiet har valgt at lytte til det vi har sagt, og det er jo kun godt. Sagde Johnny Beyer til www.berlingske.dk

En fogedforretning kunne have kostet samfundet millioner af kroner. Det kunne også have betydet mange menneskelige omkostninger. Detailhandelen på Nørrebro kan ånde lettet op. Ikke kun medlemmerne af Nørrebro Handelsforening, men også de andre, der kører på frihjul.

Foreningen har brugt meget tid på at finde en løsning. Den er endnu ikke kommet. Men nu har parterne i det mindste tid til at snakke sammen og få en handlekraftig dialog i gang.

Hvis en konflikt var brudt ud i lys lue ville det have kostet et ukendt tab af kunder i mange år fremover i detailhandelen på Nørrebro.

Politiets rolle

Politiet ønsker ikke at sende et signal med, at trusler nytter noget. Man vil bruge noget mere tid til at tænke på strategier. Måske kan tiden bruges til dialog, siger man. Og det er netop det, som politidirektøren lægger op til. Et dialogmøde med de unge. Mægler bliver Fonden Jagtvejen 68s advokat Knud Foldschack. Han håber på, at der kan skaffes flere penge, så Faderhuset kan få en anden grund, og de unge kan beholde huset.

Politiet tænker strategisk. Det vil være dumt at rykke ind nu, hvor Ungdomshuset er stærkest, og hvor der er mange mennesker på gaden. Måske er det en udmattelsespolitik, politiet er startet på.

Men for de unge, kan det give ekstra gejst og tid til at presse politikerne.

Situationen stadig spændt

Situationen på Nørrebro er stadig spændt, men julefreden synes sikker. Risikoen for sammenstød er stadig til stede. Håbet er nu, at de unge i Ungdomshuset også viser julesind, og ændrer retorik.

Ingen jubelscener i Ungdomshuset

De unge håber stadig på en politisk løsning.

Det gør ikke en forskel, fordi det ikke er en løsning på problemet. Her ser man gerne, at overborgmesteren kommer på banen. Man mener i huset, at meget er spil for galleriet. I Borgerrepræsentationen er der heller ikke flertal for en politisk løsning endnu.

De Konservative: En falliterklæring

De konservative meldte forleden ud, at hvis de unge ikke anvendte vold, ville de være med til at finde et andet hus til dem. Overraskende kalder de nu situationen for en falliterklæring.

Det viser desværre, at de autonome har held med at påvirke situationen ved at true med vold og brosten. Gennem trusler er det lykkedes dem at få omgjort en retskendelse.

Sådan lyder meldingen fra Rasmus Jarlov.

Det må være noget De Konservative har misforstået. Retskendelsen er ikke omgjort men udskudt.

Også Dansk Folkeparti er skeptisk. De er skuffede over, at politiet ikke kan garantere for sikkerheden. De har nu forespurgt forsvarsminister Søren Gade, om beredskabet er så godt, at julefreden virkelig er sikret. Her tænker man på alle de aktivister fra hele Europa, der stadig kommer på besøg, trods udsættelsen.

Også hos foreningen Naboerne på Nørrebro er der skuffelse. Ja de er nærmest oprørte.

Faderhuset er indforstået med aflysningen

Faderhuset er nu indforstået med udskydelse af fogedsagen. Det var man ikke, da Nørrebro Handelsforening foreslog det.

De sidder med nøglen til at løse problemet. Men også politikerne må på banen.

Problemet er endnu ikke løst. Der er våbenstilstand. Men krigen kan bryde ud, når ” vennerne” er på besøg. Nørrebro Handelsforening vil gøre sit til, at sagen ender fredelig.

Læs også handelsforeningens øvrige artikler om emnet

Ungdomshuset - en oase på Nørrebro

Ungdomshuset - en oase på Nørrebro - Vol. 2

Ungdomshuset – en oase på Nørrebro vol. 3

Ungdomshuset – en oase på Nørrebro vol. 4


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16