Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Situationen omkring Ungdomshuset – er fastlåst

Offentliggjort 29. december 2006

Politikerne forlanger, at de unge frivillig og fredelig forlader Ungdomshuset. De får ikke automatisk stillet et nyt hus til rådighed. De unge kalder politikernes udspil (eller mangel på samme) for tidsspilde. De har på en plakat opstillet et ”kampprogram”. På lørdag er der en Forhåbentlig fredelig demonstration.

Advokat Kurt Foldschack, som af nogle politikere er kaldt hykler, har været til møde med Borgerrepræsentationen. Det vil sige, at det kun var Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre, der deltog. Men det fik han ikke så meget ud af.

Politikerne forventer, at de unge stille og rolig forlader Ungdomshuset, før de vil hjælpe.

Fonden Jagtvej 69 vil ikke selv gå ud på ejendomsmarkedet for at finde et hus til de unge. Vel sagtens, fordi det ikke er så ligetil. Finder man et hus, skal der laves en lokalplan, og der skal ansøges om diverse bevillinger. Dette kan tage lang tid.

Advokat Kurt Foldschack foreslog, at der på mødet blev nedsat en hurtig arbejdende gruppe med det formål, at få en løsning på konflikten. Dette blev fra politisk side, afslået.

Og her er situationen fastlåst.

Politikerne forventer, at de unge stiller nogle formelle krav til et nyt hus.

Samtidig foreslår Enhedslisten, at de unge kan bo i en gammel brandstation på Jagtvejen. Den bliver i dag ejet af Undervisningsministeriet. Line Barfod har bedt finansminister Thor Petersen om en liste over statsejede bygninger i København, som i nær fremtid vil blive ledige.

I Ungdomshuset følger de unge sig nærmest til grin. Anja fra Ungdomshusets pressegruppe udtaler:

Det er spild af vores tid. De siger jo bare, at fonden kan købe et hus, og vi kan søge støtte til aktiviteterne. Det er jo fint, men det kunne vi også i går. Det er der intet nyt i. Hvis de ikke kan bringe noget nyt til bordet, så har vi virkelig andet at se til, tre dage før vi risikerer at blive sat ud.

På en særlig kampplakat opridser aktivisterne, hvad der vil ske, når huset ryddes

  • På rydningsdagen skal man møde op på Jagtvejen, eller begynde at lave sjov i deres lokalområde

  • Dagen efter bliver demonstration fra Blågårds Plads

  • På trejedagen efter rydningen, bliver der aktionsdag. Forslagene går på, at blokere, omdirigere og forsinke trafikken i de københavnske gader.

  • Brug din fantasi, som det står på plakaten.

Med disse dyster udmeldinger arrangeres der på lørdag en demonstration fra Sankt Hans Plads til Runddelen. Arrangementet starter klokken 15. Arrangørerne bebuder en fredelig demonstration – og handelsforeningen håber, at de har ret i denne antagelse.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16