Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Forbrugertillid

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 / 36 48 02 19 / 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk  


NOTAT 22.01.09
v/Bent Aarrebo Pedersen, formand for Hvidovre Erhverv og for Danmarks Handelsstandsforeninger.

Det luner med stigende forbrugertillid

Forbrugertilliden er her i januar steget i forhold til i december. Det viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik over forbrugerforventninger, der nu er på det højeste niveau siden juni 2008. Det ser bedre ud end ventet af mange økonomer. Det luner.

Men samtidig viser en undersøgelse udarbejdet af Københavns Erhvervscenter offentliggjort af Erhvervs Bladet,

"at 200 ud af 1200 specialforretninger i Københavns City forventer at lukke inden for det næste halve år, fordi de ikke kan få økonomien til at løbe rundt, en del af dem vil dog åbne igen under nye navne

at godt 7% af Københavns Kommunes virksomheder afvikles af en række forskellige årsager. Specielt nystartede virksomheder og forretninger har det hårdt lige nu."

Det luner afgjort med stigende forbrugertillid. Hvis det så holder ved i de kommende måneder. Det kan hurtigt ændre sig. Derfor er der fortsat akut behov for ekstra momskredit som organisationen DANSK ERHVERV har anbefalet. Det kan være med til at redde bl.a. mange forretninger fra en ødelæggende og unødvendig butiksdød, påpeger Bent Aarrebo Pedersen, formand for Hvidovre Erhverv og for Danmarks Handelsstandsforeninger.

Se også notatet nedenfor

NOTAT 20. januar 2009
v/Bent Aarrebo Pedersen, formand for Hvidovre Erhverv og for Danmarks Handelsstandsforeninger

Akut behov for ekstra momskredit kan redde mange fra ødelæggende og unødvendig butiksdød

Politikerne skal have ros for bankpakke II som langsigtet set en klog beslutning.

Men der er altså akut behov for at give virksomhederne en likviditetsmæssig håndsrækning. Især i detailhandlen, der er særligt hårdt ramt af et svært efterår, en stækket julehandel og en svækket start på det nye år.

Situationen er lige nu livsfarlig for store dele af detailhandlen. Især for specialbutikker med udvalgsvarer og fødevarer. Udviklingen tegner ødelæggende med uheldig butiksdød i mange bymidter og centre.

Især mindre og mellemstore provinsbyer og handelsområder kan blive hårdt og bredt ramt af butiksdød og dermed et unødvendigt forringet servicegrundlag både indenfor butikker med dagligvarer og specialbutikker med fødevarer og udvalgsvarer

Der er akut behov for en likviditetsmæssig håndsrækning ved forlængelse af momskredittet som foreslået af Dansk Erhverv og HK fra de nuværende 25 dage til 50 dage. Det vil hurtigt kunne overføre mere end 40 milliarder kr. i likviditet fra staten direkte til alle virksomheder i Danmark.

Og dermed i høj grad også styrke likviditeten hos de mange kriseramte detailhandlere, der fortjener at overleve finanskrisen.

Politikerne skal sadle nu med momskreditforlængelse, hvis Bankpakke II overhovedet skal have en fornuftig langsigtet værdi. I alt fald, når det gælder mindre og mellemstore virksomheder inden for handel, håndværks- og servicefag, som tegner sig for en meget stor del af de lokale danske arbejdspladser ud over landet.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16