Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Posten skal ud

Offentliggjort 17. februar 2008
www.norrebro.dk

Nu er det kontantpræmier for postbuddet,hvis han/hun holder sig oprejst et helt år. 50.000 forsendelser nåede ikkefrem. Liberaliseringen er udskudt til 2011. En folder med forringelser kaldtePost Danmark for forbedringer. Investorerne forlanger effektivisering ogoverskud

På bare to år har PostDanmark tjent en tredjedel af sin milliardinvestering i det belgiske postselskabDe Post – La Poste hjem igen. For få år siden balancerede detteselskab på randen af konkurs.

Post Danmark og deres delejerkapitalfonden CVC har på to år tjent 640 millioner kroner på det belgiskefirma. Måske er Post Danmark parat til et nyt udenlandseventyr.

Cirka50.000 forsendelser forsvandt

Men sidste år forsvandt 49.500pakker og breve hos Post Danmark, så ikke alt nåede frem. I Hedehusene kunneman således opleve, at folks private post stod fremme uden for et aflåst bur.Her kunne man , hvis man ville, kigge i folks anbefalede breve, eller se hvadnaboen havde stående på kontoen.

Men hos Post Danmark er mangodt tilfreds med helhedsresultatet. I de første tre kvartaler af 2003 kom93,3% af posten rettidigt ud.

Servicelig med forringelser

En lille folder kom også indaf døren. Her stod Vores service skalmatche kundernes krav. Denne service resulterede så i at, man nu selv skalhente og betale pakker, som bliver sendt med postopkrævning. Det var enbommert. Servicetilbud som ikke var service, skulle vel have væretheddet en information omserviceforringelser.

En nyskabelse var den såkaldtesneglepost, også kaldet c – brevet eller discountbrevet. Meningen var at 40%af samtlige forsendelser skulle være c- breve i 2008 med mulighed for fireomdelingsdage. Men det ser ikke ud til, at man når dette mål.

Værgod mod dit postbud – han kan være syg

Mon ikke Post Danmark er klarover, at der er problemer nogle steder. For nu har man oprettet enspecialstyrke, bestående af 500 bude, der med en rådighedsbetaling på 100 kr.skal tage på arbejde, når der går koks i vagtplanen. Det er særlig i Storkøbenhavn, at problemet er størst.

Post Danmark er ramt af etstort sygefravær. Cirka 1.700 postbude, kontorassistenter m.m. melder sigdagligt syge.

Men nu skal det være slut medsygedage. Nul sygedage på et år kan bevirke, at man vinder 100.000 kr. Hele 8kontantpremier står på spil. Har man så været syg i to dage, ja så har manstadig chancen for 24 gavekort på 25.000 kr. og en række mindre gaver til en værdiaf 500 kr.

Ordningen skal få sygefraværettil at dale med 10%.

Hvorfor man ikke i stedetbruger pengene til forebyggelse og til en forbedring af arbejdsmiljøet, kanundre. Så vær god ved dit postbud, næste gang du ser ham. Han kan havelungebetændelse.

Hjemmesideikke vedligeholdt

Kort efter nytår gikundertegnede ind på Post Danmarks hjemmeside, for lige at få checket de nyeportotakster. Men her lå de gamle takster. Havde jeg rettet mig efter dissepriser, havde jeg nok ikke fået pengene retur.

Vi har tidligere fortalt omforringelser i landdistrikterne, men disse har Post Danmark nu droppet.

PostDanmark taber sag

Post Danmark havde også rejsten sag i Østre Landsret. Man ønskede, at få rettens ord for, at man ikke harmisbrugt sin dominerende stilling. En sag som Konkurrencerådet havde rejst. Mendesværre for Post Danmark, så holdt retten fast i den egentlige dom, og detkostede Post Danmark 300.000 kr. i sagsomkostninger.

Liberaliseringener udskudt

Post Danmark skulle allerede i2009 have haft konkurrence, men liberaliseringen på postmarkedet er udskudt til2011. Man havde håbet på, at Danmark kunne have tyvstartet, men en rækkeministerrokader har bremset dette.

Ejerneforlanger overskud

Forretningen Post Danmark skalgive så stort et overskud, at det er attraktivt for private investorer. I 1995var det en selvstændig offentlig virksomhed.

I 2002 blev den omdannet tilaktieselskab, og i 2005 blev en delvis privatisering gennemført, da statensolgte 25 % af sine aktier. Hovedparten blev købt af en kapitalfond.

Den nye medejere stillede kravom effektiviseringer. Virksomheden skulle gøres så rentabel, at aktierne kunnesælges videre med gevinst. Og det er sandelig sket noget.

Posthuse er enten blevet lukketeller omdannet til postbutikker. Mange steder i landet skal kunder køre 30kilometer for at hente en pakke på postopkrævning.

Du kan sagtens få post tiltiden, hvis du vel og mærke vil betale for det.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16