Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Kære Klaus Bondam

Offentliggjort 7. december 2008

Rikke Salling har skrevet dette brev til Klaus Bondam og Ritt Bjerregaard. Gennem 50 år har familien Salling drevet butik på Nørrebrogade. Familien er dybt frustreret over lukningen af Nørrebrogade. Rikke skriver meget rammende: Broerne er det kulørte i København, som du lige nu er ved at ødelægge med en fiks ide.

Det gode ved bromiljøerne er, at det skiller sig ud fra City.

Jeg henvender mig til Dem, da jeg er dybt frustreret over lukning af Nørrebrogade. Min familie har igennem 50 år haft forretning på Nørrebrogade, jeg selv har haft boet der i 10 år, så gaden kender jeg.

Jeg kan simpelthen ikke forstå, hvad det er du vil med lukningen af gaden. Mange butikker er gået 40-60% ned i omsætning og det er ikke finanskrisen der er gældende her. Den dejlige leben der var før fra de mange forskellige nationaliteter er ved at forsvinde væk, så forklar mig, hvad vil du med dit forsøg.

Jeg ved, at der har været en sms afstemning, hvor det har været flertal for lukning, men hvad med alle de ældre "voksne" der ikke kan stemme på sms.

De unge (jeg er selv 37 år) tænker jo ikke over ,at hvis der ingen biler kan køre, forsvinder butikkerne og tror mig de vil fortryde, når de ikke lige kan gå i supermarked, 7/11 eller apotek. Jeg kunne blive ved, lige nu tænker de kun på "Wonderworld" hvor skønt det er at kunne køre frit på Nørrebrogade, den anderledes følelse, som alligevel forsvinder når det bliver permanent og dagligdagen begynder at komme.

Det gode ved bromiljøerne er, at det skiller sig ud fra city. Der er iværksætter butikker, forretninger der har ligget der i generationer, delikatesse forretninger, ikke flagships stores, kæder forretninger som alle ligner hinanden. Broerne er det kulørte i København som du lige nu er ved at ødelægge med en fiks ide.

Der er så mange muligheder for at få mindre trafik, så brug da hovedet på noget mere intelligent end bare at lukke en gade og måske bruge noget energi på at få andre dele i København til at blive pænere og bedre.

Med venlig hilsen

Rikke Salling


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16