Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Svar på tiltale

Offentliggjort 22. december 2008

Tænk hvis låsesmeden kunne køre rundt med et pengeskab på en Christaniacyklel. Tænk, hvis Føtex udskiftede alle parkeringspladserne ud med cykelparkering. Tænk hvis alle hentede deres malebøtter, brevordnere, kopipapir m.m. på cykler. Virkeligheden ser nu engang anderledes ud.

Hvis man ikke har flere argumenter går man efter manden (Johnny Beyer) eller budbringeren (Nørrebro Handelsforening), eller man forsøger at knægte ytringsfriheden ved at opfordre til at boykotte alle de butikker, der har den gule streamer. Mange af disse streamer blev ulovlig fjernet fra butikkernes vinduer af andre, der ikke mente, at butikker måtte bruge deres ytringsfrihed. Denne ytringsfrihed blev brugt for at fortælle alle, at der var noget rav ruskende galt.

Og jo, der kommer mange i bil fra andre bydele og handler på Nørrebrogade. En undersøgelse fra 2006 viste, at der kun var 15 – 20 pct. af trafikken, der var gennemkørende på Nørrebrogade.

Og man kan faktisk gå ind og finde ud af, hvor stor en bydels forsyningsgrad er.

De biler, der ikke mere køre på Nørrebrogade, kører andre steder. Der skal andre ting til, for at bilister vælger en anden transportform. Og den nødvendige trafik kan vi ikke undvære.

Det kan godt være, at 83 erhvervsdrivende var blevet spurgt om deres syn på Trafikforsøget, men det som brevskriveren glemmer, at nævne er, at deriblandt var der kun max. 15 butiksfolk fra Nørrebrogade.

Handelsforeningen selv fik svar fra 25 pct. af de handlende på Nørrebrogade. Her havde de fleste en tilbagegang på 20 pct. Flere havde tilbagegang på 40 – 50 pct. Grundige undersøgelser viser, at dette tal ligger væsentlig over finanskrisems tal.

Man kan ikke sammenligne Nørrebrogade med Købmagergade. Også Blågårdsgade bliver nævnt som en succes. Der vil sagtens kunne etableres cafémiljø og specielle butikker på Nørrebrogade, hvis det nuværende trafikforsøg skulle fortsætte, men Nørrebrogades rolle som forsyningsgade ville stoppe. En helt anden butiksstruktur uden mange af de nuværende butikker ville opstå.

Nørrebro Handelsforening er aldeles ikke kortsynet, og vi arbejder ikke massivt mod en bydel, som det blev nævnt. Foreningen negligerer heller ikke et flertal, men hvis levebrødet for mange detailhandlere er ved at blive taget fra dem, må man nødvendigvis reagere. Vi har i foreningens mangeårige historie arbejdet med til tider utraditionelle løsninger til glæde for hele bydelen.

Hvis Nørrebro Handelsforening og dens medlemmer ikke havde været så omstillingsparate, som det er tilfældet, havde der ikke eksisteret nogen egentlig detailhandel på Nørrebrogade. Detailhandelen på Nørrebro har sandelig været igennem lidt af hvert.

En stor ros til Venstre og ikke mindst Socialdemokraterne, der langt om længe har lyttet til Nørrebro Handelsforening. Et kompromis er opnået. Det giver forhåbentlig enklere regler, så butikkerne igen kan tiltrække de kunder, de har mistet. Og en anden væsentlig ting er at Nørrebro Handelsforening har fået medindflydelse på, hvordan Nørrebrogade og Nørrebro kommer til at se ud i fremtiden.

Uwe Brodersen & Johnny Beyer
Nørrebro Handelsforening


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16