Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hvad sker det nu på Nørrebrogade?

Offentliggjort 22. december 2008

TMU har vedtaget 14 punkter. Ikke alt er lige spiseligt. Det bliver en udfordring for Nørrebro Handelsforening at samarbejde med dem, der direkte modarbejder foreningens interesser. Nørrebro lokaludvalg vil følge udviklingen på Nørrebrogade nøje. Følg med her, hvad der sker.

Teknik – og Miljøudvalget besluttede den 17. december 2008, at videreføre trafikforsøget på Nørrebrogade. Man vedtog også, at imødekomme Anna Vangs indstilling. Det var tydeligt aftryk af Nørrebro handelsforenings forslag i beslutningen.

Nørrebro Handelsforening maner dog til besindighed, for ikke alt er endnu afgjort. For foreningen er det vigtigt, at man nu har fået indflydelse på projektet.

Kigger man på de 14 punkter, er det ikke alt, der er lige spiseligt. Især punkterne 1, 13 og 14 er problematiske. For hvordan vægter man evalueringen? Og når helhedsplanen skal træde i kraft, hvordan imødekommer man de negative ting.?

I løbet af januar vil de forskellige parter blive inviteret. Her bliver det lidt af en udfordring at samarbejde med de parter der direkte modarbejder Nørrebro Handelsforenings interesse.

Sideløbende vil Nørrebro Lokaludvalg følge sagen meget nærgående

Beslutningen som blev taget:

  1. at TMU tager evalueringen af trafikforsøget på Nørrebrogade til efterretning.
  1. at trafikforsøget på Nørrebrogade videreføres med en anden forsøgs – etape i 2009 frem mod et anlægsprojekt til etablering af en permanent løsning.
  1. at der forud for forsøgets anden etape foretages en inddragelse af lokaludvalget, Nørrebro Handelsforening, Agenda Center Nørrebro, handlende, borgere, byrumseksperter, lokale områdefornyelsesprojekter og andre interessenter med henblik på, at disse får mulighed for at foreslå justeringer, der kan afprøves i forsøgets anden etape.
  1. at forslagene til justeringer forelægges udvalget inden april 2009. Justeringen kan afspejle karaktertræk ved gadens byrum og delstrækninger. Foruden forslagene fra handlende, borgere og byrumseksperter, inddrages oplysninger og erfaringer fra trafikreguleringer af Gl. Kongevej, Vesterbrogade og Amagerbrogade, og der afprøves løsninger på uhensigtsmæssige trafikale effekter i særligt berørte boliggader i området.
  1. at der nedsættes en følgegruppe, bestående af repræsentanter for lokaludvalget, Agenda Center Nørrebro, lokale områdefornyelsessprojeketer og Nørrebro Handelsforening, der løbende har mulighed for at komme med input til, hvorledes afviklingen af forsøgets anden etape kan forberedes.
  1. at der inden udgangen af februar 2009 etableres øget korttidsparkering i sidegaderne i butikkernes åbningstid.
  1. at forvaltningen til TMU den 28. januar 2009 undersøger muligheden for at åbne Nørrebrogade for gennemkørende biltrafik på lørdage samt muligheden for weekendudnyttelse af Nørrebrogade til gadeaktiviteter m.m.
  1. at forvaltningen til TMU den 28. januar 2009 undersøger muligheden for at opstille en bussluse ved Dronning Louises bro i begge retninger.
  1. at der foretages en markant forøget skiltningsindsats i forbindelse med forsøgets anden etape. Endvidere gennemføres en informationskampagne med fokus på trafikreguleringerne i forsøget samt parkeringsmuligheder ved Nørrebrogade.
  1. at forvaltningen til TMU den 28. januar 2009 eller det efterfølgende udvalgsmøde undersøger trafikale konsekvenser for at videreføre den brede cyklesti i Frederiksborggade frem til Nørreport.
  1. at inddragelsesfasen og informationskampagnen finansieres via anlægsmidlerne til den endelige løsning med 0,5 millioner kroner.
  1. at der frigives og overføres 1,5 millioner kroner i 2009 fra puljen til lokale trafikforsøg afsat under TMU’s bevilling, ordinær drift, funktion 6.45.51 til TMU’s bevilling, ordinær drift, funktion 2.22.01.1 til trafikforsøgets anden etape.
  1. at TMU og Borgerrepræsentationen senest august 2009 forelægges endelig forslag til permanent løsning forud for budgetforhandlingerne 2010.
  1. at helhedsplanen som vedtaget af BR fortsat danner grundlag for en permanent løsning, men at udformningen justeres med erfaringer fra forsøgsperiode 1 og 2.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16