Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Mød op til idémøde om Nørrebrogades Fremtid

Offentliggjort 17. februar 2009

Den 23. februar bliver der indkaldt til Idémøde. Nørrebro Handelsforening håber på massiv opbakning fra alle detailhandlere på Nørrebro. En dialog er i gang. Desværre modtages de fleste ideer fra handelsforeningen ikke positivt. Flere dialoggrupper er allerede nedsat. Lær de forretningsdrivende at drive butik efter de nye forhold var en af budskaberne på et møde den 16. februar - 30 % af butikkerne på Nørrebro er etniske. Hvorfor møder så få op ? I øvrigt burde detailhandlerne møde op til de møder, der indkaldes til, mener Johnny Beyer

Få etniske mødte op

70 – 100 deltagere var mødt op til møde i Nørrebrohallen omkring byrum og Nørrebrogade, der blev afholdt den 16. februar.

Det kan så undre, at der var så få etniske til stede, vel kun 5 pct. På Nørrebro er 30 pct. af borgerne etniske.

Er kommunikationen rigtig?

Bliver invitationer og budskaber til de etniske kommunikeret rigtig ud.

De læser ikke kommunale hjemmesider og invitationer.

Er det her jeg kan klage?

  • Er det her jeg kan klage over den tåbelige sms – afstemning?, spurgte en ældre kvinde. - Nej, du er kommet galt i byen, her skal der diskuteres byrum., blev der svaret.

  • Hvornår kan jeg så klage?

Det fik kvinden ikke noget svar på. Andre så også lidt rådvild ud, da der ikke skulle diskuteres trafik. De havde ventet noget andet end det de fik.

Lær de forretningsdrivende at drive butik

  • Lær de forretningsdrivende at drive butik på de nye vilkår, var det en gruppe, der foreslog.

Denne bemærkning vakte begejstring. Nu var det ikke særlig mange forretningsdrivende til stede. De venter måske til den 23. februar, hvor de etniske forretningsdrivende forhåbentlig også dukke op.

Er dialogen demokratisk?

Bemærkningen fra gruppen kan måske få en til at stille spørgsmålstegn ved den demokratiske proces.

  • Skal de forretningsdrivende, der mister omsætning, fordi de ikke kan omstille sig fra den ene måned til den anden lægge under for flertallet, der ikke mister noget?

Nørrebro Handelsforenings to repræsentanter fik delt sig i to grupper og fik lejlighed til atter engang, at fremføre foreningens synspunkter.

Opfordring – mød op den 23. februar

Nørrebro Handelsforening skal kraftig opfordre til at alle handels – og erhvervsdrivende på Nørrebro bakker op om et møde den 23. februar i Kulturhuset Støberiet, mandag den 23. februar kl. 19 – 21 Kapelvej 44.

  • Hvordan udnytter vi den nye plads til byrum og byliv?

  • Hvad skal der til, for at Nørrebrogade får sit helt eget brand?

  • Hvad med weekendarrangementer?

  • Indretning af flexzoner ved Assitens Kirkegård

  • Byrumsinventar og beplantning?

  • Udeservering og udstilling?

Husk tilmelding på 33 66 33 12 eller email til Dorit Jackob: dorjac@tmf.kk.dk

Invitationen til dette møde er udleveret til alle butikker på Nørrebrogade.

Dialogen er i gang

Nørrebro Handelsforening har bebrejdet Kommunen at dialogen var for ensidig. Derfor indkaldes der til dette møde, og handelsforeningen håber derfor på en massiv opbakning. Nørrebro Handelsforening har allerede forsøgt at påvirke politikerne med gode ideer. Der skal dog indrømmes, at ikke mange af disse ideer er kommet gennem politikernes nåleøje. Det gjaldt for eksempel forslagene om, at åbne Nørrebrogade for trafik om lørdagen, samt en bussluse på Dronning Louises Bro i stedet for busslusen i Elmegade.

Det ser måske bedre ud for udvidelse af læssezoner og korttidsparkering i butiksåbningstiderne.

Ikke alle forslag er lige relevante

Et forslag om gratis trækvogne fra læssezonerne til butikkerne, kan give ekstra arbejde til butiksassistenter. Særlig når man modtager to paller varer hver dag. Hvor hensigtsmæssig dette er i en tid, hvor der bliver skåret kraftig ned på ansatte på Nørrebrogade, kan diskuteres.

Udvalgsmøde

Den 5. Februar deltog Nørrebro Handelsforening i et møde sammen med andre interessenter. I referatet fra dette møde, kan man læse, hvad det virker ved forsøget.

Desværre kan man ikke læse noget om, hvad der ikke virker. For eksempel står der ikke noget om, at brandbiler under udrykning ikke kan komme igennem, når to busser holder på buspladserne.

Paller på ladcykler?

Der var forslag fremme om, at delebilordningen også skulle omfatte transportbiler. Deleladcykler skulle stilles til rådighed for handelsforeningens medlemmer. Et forslag om fælles godstransportordning harmonerer nok ikke så godt i den ordning ,som de forskellige kædebutikker har med deres organisationer.

Der var forskellige forslag til, hvordan man kunne udnytte de forskellige pladser til Torve – og Markedsdage samt musikarrangementer. Hvem der skulle betale for dette, blev det ikke nævnt.

Mimersgade skal spærres for gennemkørende trafik

Man vil spærre for den gennemkørende trafik i Mimersgade. Hvordan det vil påvirke omsætningen i Føtex vides ikke. Der var kritik af den måde, trafiktællingen foregik på. Nu var der forslag fremme om, at en trafiktælling skulle foregå i Stefansgade.

Nørrebro Handelsforening: Forsøget skal forenkles

Skiltningen skal forbedres væsentlig, hvis trafikforsøget skal blive en succes. Og Nørrebro Handelsforening fastholder at trafikforsøget skal forenkles, så alle ved, hvordan de må køre på Nørrebro. Det er ikke nok med et postkort med et kort.

Flere grupper nedsat

Følgende grupper er nedsat:

  • Mimersgadeområdet.

  • Handelsliv og byliv herunder branding af Nørrebrogade som miljøvenlig handelsgade.

  • Selve Nørrebrogade – det lange træk.

  • Elmegade

Nørrebro Handelsforening deltager aktivt i anden gruppe.

  • Handelsforeningen håber på meget mere input fra butikslivet på Nørrebro og håber nok engang på, at man møder op den 23. februar.

  • I øvrigt henviser Nørrebro Handelsforening til andre artikler her på siden. Siden november måned har Nørrebro Handelsforening deltaget mere eller mindre i 52 medieindlæg i diverse medier omkring Trafikforsøget. Dertil kommer utallige møder, høringssvar m.m. Handelsforeningen håber på mere opbakning fra butikslivet.

  • På Rådhusmødet, som Nørrebro Handelsforening inviterede til, var der ellers kampgejst nok.

Nørrebro Handelsforening: Mød nu op til møderne.

  • Formanden for Nørrebro Handelsforening Johnny Beyer opfordrer indtrængende butikkerne til at komme frem med deres meninger til alle de møder, de bliver inviteret til. Hvis butikkerne bliver væk, får vi overhovedet ingen indflydelse.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16