Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bandevolden præger omsætningen på Nørrebro

Offentliggjort 25. februar 2009

Vi skal finde nye veje til at genfinde optimismen på Nørrebro, siger formanden for Nørrebro Handelsforening, og hilser politikernes initiativ til et stormøde velkommen. I butikkerne på Nørrebro spores utrygheden.

  • Vi skal have tolerancen og mangfoldigheden tilbage. Vi skal genfinde det gamle Nørrebro, siger Johnny Beyer.

Det er tre ting, som detailhandlerne på Nørrebro i høj grad kan mærke negativt, og det er

  1. Trafikforsøget på Nørrebrogade
  2. Finanskrisen
  3. Bandevolden

Vi skal ikke alle sammen dukke os.

Trafikforsøget har haft en meget stor negativ virkning for detailhandelen på Nørrebro. Det samme gælder finanskrisen. Men nu er bandevolden i stigende grad blevet en negativ omstændighed i forbindelse med omsætningen på Nørrebro.

I butikkerne snakker kunderne åbenlyst om deres problemer med at gå ud, selv i dagslys. Og forældre med små poder, der skal til forskellige sportsaktiviteter om aftenen er forståelig nok meget bekymrede.

Ældre Nørrebro – borgere fortæller, at de slet ikke går ud efter mørkets frembrud.

  • Vi skal ikke alle sammen gå og dukke os eller blive indendørs på Nørrebro. Vi må ikke overlade gaden til kriminelle. Vi skal finde nye veje til at genfinde optimismen og trygheden på Nørrebro. siger Johnny Beyer, formand for Nørrebro Handelsforening.

Uskyldige indblandes

Nørrebro har været kendt for stedet med uro. Butikkerne har oplevet det gang på gang. Men aldrig har det været så tæt på som nu. Skydevåben og knive hører åbenbart til som en helt almindelig genstand i nogle kredse.

Bandevolden har gjort kunderne betænkelige. Og mange overvejer nu, at flytte fra bydelen.

Volden er nu gået så vidt, at uskyldige indblandes i bandekrigen. Utrygheden breder sig. Det er svært at bevare roen og leve et normalt liv på Nørrebro. Volden kan ikke mere ignoreres. Attituden blandt de unge er blevet hårdere.

Stormøde hilses velkommen

På den baggrund hilser Nørrebro Handelsforening politikernes initiativ til et stormøde meget velkommen.

Dette stormøde er et signal til, at vi ikke skal finde os i, hvad der sker. Og det er også et signal til, at bandekrigen ikke skal ødelægge den dejlige og mangfoldige bydel, Nørrebro.

Banderne skal ikke tro, at det er dem, der har overtaget bydelen. Men meget tyder på at Gangstermiljøet sætter dagsordenen.

Det har ellers ikke skortet med forslag til, hvad man kunne gøre. Disse forslag er mere eller mindre præget af fortvivlelse, for hvad skal man egentlig stille op.

  • Fri hash, præventive anholdelser, udvisning af indvandrere med våben, lukning af gader på Nørrebro og meget mere.

Den kriminalitet, der foregår på Nørrebro skal dømmes hårdt, men det skal være lige for alle.

Forøget politiindsats hilses velkommen

Nørrebro Handelsforening bakker op om en forøget politiindsats mod bandekriminalisten. Dette kræver en langvarig og insisterende indsats.

Men samtidig mener Nørrebro Handelsforening også at Nærpolitiet på Nørrebro skal forstærkes. Her tænker man på det positive i en dialog.

Den sociale indsats bør styrkes så de yngste ikke får samme ide som storebror. De unge ser op til de lidt ældre, der er med i en bande.

Og mange helt små poder leger bandekrig på legepladsen.

Det er fin nok, såfremt våbenloven bliver skærpet, hvis dette kan dæmme op for skyderierne og knivoverfaldene, mener Nørrebro Handelsforening.

Hårdere afregning

Tendensen med at man bruger knive og skydevåben i interne opgør, er virkelig farlig, mener Nørrebro Handelsforening, der håber på, at politiet igen får magten i bydelen.

Skyderier er åbenbart blevet den måde, man afregner konflikter på. I gamle dage slog man på tæven, så blev det slagvåben, derefter knive og nu er det så skydevåben.

Mange våben i omløb

Der har åbenbart aldrig været så mange våben i omløb, og disse er åbenbart lette at få fat i. Ved grænsen til Tyskland er der kun 10 toldere til at tjekke ca. 3.500 lastbiler dagligt. Her kan man snildt indsmugle våben.

Det gamle Nørrebro – skal tilbage

Det er fuldstændig uacceptabelt at almindelige borgere skal visiteres af bandemedlemmer. Det minder om en fjern bananrepublik. Et Bande – vagtkorps på Nørrebro skal borgerne ikke finde sig i.

  • Vi skal igen have det gamle Nørrebro tilbage, hvor tolerance og mangfoldighed var kendetegnet for Københavns bedste bydel, og ikke som nu, hvor frygt, fordom og nervøsitet er fremherskende, udtaler formanden for Nørrebro Handelsforening.

Forleden var medlemmer af Nørrebro Handelsforenings til et møde på Indre Nørrebro – kun 300 meter fra et sted, hvor der foregik skyderi.

  • Det kan da ikke være rigtig, at vi skal have skudsikre veste på, når vi færdes på Nørrebro, fortsætter Johnny Beyer.

Og mens børn trænede i sportshallen i Korsgade, gik en kugle gennem en rude.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16