Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Aktivist - træning

Offentliggjort 20. maj 2009

På en hjemmeside gives vejledning i våben, der kan ødelægge butiksvinduer på lang afstand. Der trænes med konfrontationer mod politiet. Gode vejledninger i kasteteknik og hvordan man bedst kender en civilbetjent. Butiksfolket går en usikker fremtid i møde. Allerede i slutningen af måneden kan vi måske se en forsmag på det, der i vente.

Ytringsfrihed bruges på mange måder

Der findes mange måder at give udtryk for sin mishag. Ytringsfriheden kan bruges på mange måder. Nogle tolker den på deres egen måde. Og det bliver masser af anledning til at man kan få fokus på sit mishag i den kommende tid. Medierne skal nok være til stede. For i den kommende tid vil der blive fokuseret på København på forskellige områder.

Vi behøver ikke alle, at være enige om alting i denne verden. Og det skal være mulighed for at give sin utilfredshed til kende, så længe det ikke er uskyldige det gå ud over.

Forleden kunne vi se, hvor galt det kunne gå.

Er tilskyndelse og medvirken til forbrydelser lovlig?

Her troede man, at offentlig tilskyndelse til forbrydelser var ulovlig. Og dog, der står ingen steder på den citerede hjemmeside, at man direkte opfordrer til at gøre ting.

Men er det så medvirken?

Det må vi lade andre om at bedømme.

I hvert fald går butiksdrivende en usikker fremtid i møde, læs bare følgende. Som vi tidligere har hørt fra aktivister, så tilhører butiksfolket en del af kapitalen.

Brandstifteren slukker ilden

Det første vi sikkert hører til, er Copenhagen Climate Council. Aktivisterne mener her, at man har inviteret folk med, som tjener på krisen. Man har inviteret et firma som Duke Energy med, som med deres forurening har forårsaget 2.750 dødsfald, og som ifølge aktivisterne har kostet skatteyderne 5 milliarder dollars om året i udgifter til sundhedsvæsnet og klimaopretning.

  • Man inviterer brandstifteren til at slukke branden

Aktivisterne mener at virksomhederne vil

  • fortsætte deres uansvarlige jagt på profit, mens klima, natur og mennesker lider. Formålet med topmødet er at koordinere og forberede lobbyarbejde for at sikre aftaler, der tilgodeser buiseness as usual.

Træning i Ungdomshuset og Amager Fælled

Sådan lyder budskabet. Derfor har man inviteret til en demonstration. Og for at det skal være så effektfuld så muligt, har man arrangeret Aktivist – træning både i Ungdomshuset og sidst på Amager Fælled. Gruppen, der har arrangeret dette hedder Not Your Business.

Fokus på denne træning har været masseaktioner. Man bruger erfaringer fra G13 og Luk Lejren. Aktivisterne betegner disse aktioner som succesfulde. Man er åbenbart forberedt på en aktion mod politiet og hvad deraf følger.

En par af følgerne er rudeknuseri, brandstiftelse, plyndring af butikker, der ofte sidestilles med kapitalismen og klimasyndere.

Ikke tilfredse med politiet

Og de unge mennesker er godt forberedte. På en hjemmeside gives der tips og gode ideer ti en kamp mod politiet. Man har lavet en guide til en demonstrationer til demonstration

  • der ikke er tilfredse med, at politiet bestemmer form og farver på demonstrationerne.

Brug sort tøj

Der bliver givet eksempler på afledningsmanøvre, at vise styrke over for ordensmagten. Hvis det er en folkelig charmeoffensiv, skal man ikke møde op maskeret og med sort flag. Modsat skal man, når der er dømt sort blok ikke tage sin cykel eller barnevogn med.

  • Hvis du vil hjælpe andre aktivister med at begå ulovligheder er sort tøj en fordel. Hvis alle har sort tøj på, kan politiet ikke finde de skyldige i mængden.

Man advarer mod piercinger, øreringe og løst hår. Det er også upraktisk når man på politiets foto bliver genkendt.

  • Det er ikke heldigt at have raidhue, røgbomber og en skruetrækker i tasken. Lad et medlem af din gruppe have pænt tøj på, tag en anden rute derhen eller find på et sted i nærheden at gemme udstyret på forhånd.

Anvisning i ”Kast med Sten”

Anvisning på, at der skal kastes med sten mod politiet gives der også:

  • Kast så der er en konstant regn af projektiler for at forhindre dem i at nærme sig. Sørg for at der aldrig er nogen mellem dig og dit mål. Når man kaster skal man overføre vægt på betjentene. Alt kan bruges.

  • Det kan være svært at se forskel på flyvende æg og sten igennem et ridset visir på en solskinsdag. Røgbomber og maling kan effektiv sætte store mængder betjente ud af spillet uden personskade.

Ja de sidste to ord, var dog lidt betryggende. Men alligevel. Er det lovligt at opfordre til dette? Vi går åbenbart et hektisk år i møde.

Lav en malerbombe

Og hvordan laver man malerbomber. Ja det finder man også en opskrift på. Du skal bruge en elpære eller en tynd glas flaske, noget restmaling, en nedstryger, handsker og gaffatape.

Vi skal nok undlade, at fortælle om det videre forløb.

Effektiv rudeknuser

Et andet våben, der er let at fremstille, er en slynge.

  • Slyngen er et udmærket instrument til at affyre stenprojektiler af golfboldstørrelser mange hundrede meter afstand. Det kræver ikke megen øvelse at komme op på et tilfredsstillende præcisions – og rækkeviddeniveau.

  • Nogen kan lide underhånd, andre overhåndskast, helikopterkast etc. etc. Men øv dig for satan ikke i nærheden af mennesker eller andet levende. Mor dig godt og del dine erfaringer.

  • Dette våben er genialt til ruder, døre, facader osv. osv. så sbaoter afsted. Men lad da være med at skyde nogen mennesker, det er ondt.

Med andre ord kære butiksdrivende, der er dømt rudeknusning i stor stil.

Er du eftersøgt?

Og så advares aktivisterne om at politiets LIMA – vogne kører rundt med et fotoalbum med billeder af eftersøgte fra urolighederne 16. december 1. og 2. marts.

  • Tænk på hvilket tøj, du havde på de dage, og smid det ud.

Ja man har sandelig tænkt på alt.

Tal ikke med politiet

Og nej man skal ikke tale med politiet. Kun når det er nødvendigt, når man skal på toilettet på stationen. Alt hvad man siger bliver brugt imod en. Så skal man heller ikke prale med, at man har været med i en aktion.

  • der er masser af ”gode” samfundsborgere, der sladrer til politiet.

En rigtig civilbetjent

Så gives der gode råd til, hvordan man kender en civilbetjent.

  • Han har trådløs øresnegl, snakker til sine fingre, han har en meget kraftig muskuløs overkrop, han har alt for meget tøj på, går ofte med hue eller hætte for at dække øresneglen, er velplejet og pænt barberet og drikker ikke.

Antikapitalister

Den hjemmeside vi har bragt citaterne fra, er en portal for antikapitalistiske aktivister. De har ikke et forkromet politisk grundlag, men fælles forståelse af, at kæmpe for en demokratisk verden med fællesskabet og ikke pengene i fokus.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16