Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Jagtvej 69 – atter engang

Har kostet samfundet over 225 millioner kroner
Vi har tidligere omtalt Ungdomshuset mange gange. Vi har også i talrige artikler beskrevet, at manglende politisk vilje til at løse problemet har kostet samfundet henved 225 millioner kroner. Og det har kostet detailhandelen på Nørrebro adskillige millioner af kroner i tabt omsætning og udbedring af de skader, som forsikringsselskaberne ikke ville påtage sig.

Klar til byggeprojekt
Nu er rådgivningsvirksomheden Procasa klar med et byggeprojekt. Der skal bygges forretninger og boliger på den tomme grund, der til tider har lignet en sand losseplads. Procasa ejer Udviklingsselskabet af 2010 Aps, som nu officielt står som ejer af grunden.

Intet glemt – Intet tilgivet
Men de tidligere bruger af Ungdomshuset på Jagtvej 69 gøre ikke tilværelsen let for de nye ejere. I en pressemeddelelse opfordrer man kommunen til at give afslag på en ansøgning om byggetilladelse:

  • Når Udviklingsselskabet (ejeren af grunden) mener, at de ikke er en del af konflikten, må det har været noget de har misforstået. Køber man Jagtvej 69, gør man sig til hovedaktør i den stående konflikt om den videre brug af grunden.

De tidligere brugere mener, at Nørrebro ikke har brug for flere dyre boliger og meningsløse butikker – der er i forvejen tomme boliger og butikker overalt.

Den citerede presseinformation slutter med ordene: 

  • Grunden Jagtvej 69 kommer ALDRIG til at danne grundlag for nogens egen økonomiske vinding. 
  • Intet glemt – Intet tilgivet.

De tidligere brugere af huset har ikke glemt kommunens oprindelige betingelser for den fremtidige brug af Jagtvej 69. Og det får de nye ejere sikkert at mærke.

Hvorfor skal de have offentlig støtte?
Det konservative medlem af BR, Rasmus Jarlov har på baggrund af dette henvendt sig til kultur – og fritidsborgmester Pia Allerslev. Han mener, at hun skal gå ind i sagen:

  • Det er vanvittigt, at de stadig fører sig frem med trusler. Hvis Ungdomshuset fortsat synes, de har et utilgiveligt mellemværende med samfundet, kan jeg ikke se nogen grund til bruge kommunens lokaler og modtage offentlig støtte.

Offentligt tilgængeligt frirum
Indtil 1. marts 2007 var grunden tilholdssted for Ungdomshuset. Derfor mener de tidligere brugere af Ungdomshuset, at grunden er at betrafte som offentligt tilgængeligt frirum.

Bæredygtig med lavenergi – huse
De nye ejere holder til på adressen, Nørre Voldgade 22. De beskriver sig selv som kommerciel virksomhed med speciale i rådgivning og fast ejendom.
Det var egentlig investeringsselskabet Ventureinstituttet, der købte grunden af Faderhuset. Men de valgte hurtig, at sælge grunden videre. Officielt var det på grund af finanskrisen.

Det nye planlagte projekt skal være bæredygtigt. Når byggeprojektet er færdig, er det meningen, at det skal sælges videre. Såfremt projektet giver underskud, går man ikke i gang. Der skal foregå nogle sonderinger sammen med kommunen. Man vil foreksempel lave lavenergi – boliger. I stueetagen skal der være erhverv og oven på, skal der være boliger herunder ungdomsboliger.
De nye ejere har ikke noget imod at gå i dialog med de unge, men først vil man dog tage en snak med kommunen.

Angiveligt blev den tomme grund overtaget af investeringsselskabet Ventureinstituttet for otte millioner kroner. En måned senere blev grunden solgt videre for bare 1,75 millioner kroner.

Mere beton på Nørrebro
De første aktioner mod byggeplanerne fandt sted i november måned. Det skete den 12. november under parolen Mere Beton på Nørrebro.
Iført jakkesæt og spadserdragter opfordrede aktivisterne de forbipasserende til at støtte erhvervslivet i deres bestræbelser på at bygge flere butikker.

Meget tyder på at Jagtvej 69 har en meget stor følelsesmæssig betydning. Og det er nok ikke sidste gang, vi hører om denne grund.

Vi har tidligere i talrige artikler beskrevet kampen om Ungdomshuset. Brug søgefunktionen for at få artiklerne frem.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16