Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Flere år med lav vækst i dansk økonomi i vente

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Flere år med lav vækst i dansk økonomi i vente

Især med lav vækst for mindre og mellemstore hjemmemarkedsbaserede virksomheder og dermed for store dele af detailhandlen. Det må være konklusionen ved gennemsyn af diverse konjunkturundersøgelser og rapporter om situationen året ud og fremover. Likviditeten strammer til, kampen om søndagskunderne øges og bankernes lyst til yderligere kreditgivning til specialhandlen svækkes.

Hver anden butik har da også haft problemer med at få varer hjem, fordi detailhandlere er forsigtige, og leverandørernes lagre derfor ofte er "tomme", så mange butikker ikke kan få varer hjem i den hast, som kunderne vil købe dem. Det viser en rundspørge blandt butikker, der er medlem af Dansk Detail (Tøj og sko m.fl.) omtalt i Jyllands Posten Erhverv 29. september.

Vækstproblemet kan VK-regeringen ikke løse alene - og oppositionen kan slet ikke, lød det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen på Dansk Industris årsmøde 28. september. På samme årsmøde sagde Helle Thorning-Schmidt: Det svage led er politikerne. Så FÆLLES krise FODSLAW i Folketinget, nok heller ikke efter et Folketingsvalg, kan vi nok skyde en hvid pind efter.

Det er den usikkerhed, der har fået forbrugerne til at gå i hi forbrugsmæssigt set i uhørt og uventet større omfang, siden finanskrisen satte ind. En usikkerhed, der ikke er blevet mindre de seneste uger, og som desværre nok vil resultere i, at den samlede detailhandel måske vil opnå mellem 0-vækst og en tilbagegang på 1% på årsbasis - primært fordi føde- og dagligvarepriserne efter tilbagegang nu igen er på vej op. I årets første 7 måneder blev det til en samlet tilbagegang på 0,6%, så der skal en fremgang til resten af året, skal det lande på 0-vækst på årsbasis.

Der er brug for en samlet indsats hos alle i Danmark for at komme ud af krisen. Ikke kun politisk. Hvem blandt politikerne magter den samlende ledelsesopgave og kan få opbakning hertil?.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16