Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening afholdt den 10. august 2005 hos Mejlshede Låse, Nørrebrogade 84

Til stede: Johnny Beyer (JB), Hans Mejlshede (HM), Jørgen Holm (JH), og Uwe Brodersen (UB)
Som Gæst: Peter Grane (PG), Kurt Scheelsbeck (KS) og Lars Jørgensen (LS)
Afbud fra: Tommy Grüner-Pedersen

  1. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

    Referat blev godkendt
  2. Godkendelse af dagsorden

    Dagsorden blev godkendt
  3. Nyt fra formanden

    Festivalen på Indre Nørrebro havde søgt om tilskud. Bestyrelsen afviste ansøgning med baggrund festivalens budget og Nørrebro Handelsforening i forvejen har givet tilsagn til at støtte Kulturelle markedsdage med 10.000 kr.
    I samme forbindelse havde Nørrebro Avis spurgt om vores holdning.

    Integrationsministeriet havde besøgt os med 13 deltagere. UB og JB orienterede de tilstedeværende om alle vore gøremål.

    Sjællandsgade Badet havde forespurgt om vores moralske støtte til Badets videre bestående. Dette kunne bestyrelsen bifalde.

    UB og JB har forfattet ansøgning om fri proces vedr. Handelsstandens Indkøbsordnings sag mod Københavns Kommune.

    JB og KS deltog i en direkte transmission fra Blågårdens medborgerhus vedr. integration.

    Cirka 100 havde tilmeldt sig Havnerundfarten. Efterfølgende blev det til en hel side i Nørrebro Avis og Østerbro Avis. Et referat vil snarest foreligge på vores hjemmeside.

    3.1 Nyt fra Danmarks Handelsforeninger

    Der har været afholdt b-møde i Hammel

    3.2 Status for arrangementer for året 2005

    JH meddelte at banken arrangerer rundvisning på hovedkontoret på Nytorv. Der vides ikke, hvor mange pladser, der er til rådighed.

    JH uddelte billetter til et teaterarrangement, som banken afholder på Nørrebro Teater

    Flere borgmesterkandidater har henvendt sig, angående arrangement. UB har undersøgt mulighederne for at dette arrangement, kan finde sted i Mjølnerparken. Eneste problem i dette, er at det ikke bør finde sted i Ramadan (ca. 3.oktober til ca. 3. november). Muhammed Aslam vil på et sådant møde gerne holde et oplæg.
    Som reserve er Rådmandsgades Skole også blevet kontaktet. Her er der også interesse.

    Hans Thomsen arrangerer udflugt til Carlsberg.

    3.3 Projekt Nørrebro Ahead

    Torben Møller Hansen fra Foreningen Nydanskere havde forfattet et oplæg. UB havde tilføjet nogle historiske kendsgerninger. I det egentlige oplæg var der tale om en fond. I løbet af diskussionen blev dette dog frafaldet.

    Ingen skal ansættes, meningen er at Projektet skal fungere som et Råd for Folketing og Regering på den måde, at tingene afprøves på Nørrebro. Ifølge Torben Møller Hansen fungerer integrationen bedre på Nørrebro end andre steder.

    En række kendte borgere skulle sidde i rådet, som en slags Tænke tank. De samme ideer havde man i Områdeløft Mimersgade, oplyste UB.

    Nørrebro Handelsforening skal kun fungerer som fødselshjælper på projektet. Danske Bank vil yde økonomisk tilskud. Der forventes også tilskud fra Integrationsministeriet og Københavns Kommune.

    Diskussionen i bestyrelsen viste dog, at der endnu er en del uoplyste ting i projektet. PG vil arbejde videre med et oplæg. Det var enighed om, at han for dette fik et vederlag.

    JH oplyste, at der enten den 12. eller 13. november skulle afholdes et møde i Moskeen i NV, hvor Torben Møller Hansen, Integrationsministeriet og Bo Asmus Kjeldgaard skulle komme med oplæg.

    3.4 Orientering om samarbejde med Erhvervs- og Selskabsstyrelsen

    Den 1. juli 2005 skal alle der sælger fødevarer over 50.000 kr. være registeret i Næringsbasen. Men dette er der ikke alle nydanskere, der kan forstå. UB og JB har fået Bo Asmus Kjeldgaad til at skrive et brev til Bendt Bendtsen med krav om udsættelse. Det er dog ikke sket.

    EVU kom os i møde, og foreslog et møde. Dette har KS taget sig af. Der er udsendt presseinfo og lavet foldere på forsk. sprog, der omtaler et møde, som Nørrebro Handelsforening arrangerer for SSH i samarbejde med EVU.

    Dette foregår den 25. august i Nørre Alle Medborgerhus fra 18 – 20.
  4. Orientering om medlemstilgang v/JH

    JH fortæller om Nørrebro Handelsforening til nye kunder. På den måde har han nu skaffet en medlemstilgang på 6-7 stykker. Det fortjener han ros for.

    4.1 Kort omtale af nye medlemmer

    I vores første annonce i samarbejde med Danske Bank, vil de nye medlemmer blive nævnt. Desuden har JB skrevet et velkomstbrev til dem. Blandt de nye medlemmer er Stefanos, Nørrebro Boghandel, en advokat, et revisionsselskab og selskabet bag Lokalavisen PaaGaden.

    4.2 Drøftelse af plan for yderligere medlemmer

    LJ og JH deler Nørrebrogade mellem sig, og deler vores nye flotte hvervebrochure ud, og fortæller om vores forening. Desuden ligger brochuren fremme i danske Bank. I vores annoncer skal der fremover stå, at man kan få brochuren tilsendt ved henvendelse til LJ og JH.
  5. Nyt fra Redaktionen af www.norrebro.dk  

    UB fortalte at hjemmesiden havde fået nyt design. Desuden var der kommet en side om Nyt fra Nørrebro. Meningen er at de sider om kvarterløft skal udgå, og gå ind på Nørrebro-siden.
    Med tiden vil man ligge vore jubilæumsbog ind, samt begynde på en efterfølger, der dog først ligges ind elektronisk. Desuden er der mulighed for at lave en egentlig indkøbsguide. Dette kunne passende være dækket af reklameindtægter, med det store besøgstal, siden, efterhånden har. I første omgang vil medlemmerne blive omtalt med links til deres hjemmesider.
    UB havde talt med Dana, der gerne vil indgå et samarbejde med Nørrebro Handelsforening. I første omgang er Arbejdsløshedskassen blevet omtalt på siden.
    En masse kronikker ligger umiddelbart klar, til at blive offentliggjort på siden.
    5.1 Medieoversigt

    UB gennemgik det utal af artikler og kronikker omhandlende Nørrebro Handelsforening.
    Siden sidste bestyrelsesmøde har foreningen markeret sig cirka 20 gange i diverse medier
    Omhandlende, trafik, sort arbejde, lærerpladser, næringsbasen, Nørrebro og meget mere.
    Det hele er dokumenteret i vore udklipsbøger.

    5.2 Orientering om antallet af besøgende på hjemmesiden

    På en enkelt måned nåede vi op på 11.000 besøgende, hvilket er et overraskende stort tal.
    JB og KS havde diskuteret prisen på en bannerreklame. For et helt år skulle dette udgøre 9.600 kr. hvilket svarer til 0,10 kr. pr klik. En halvårs annonce ville tilsvarende komme til at koste 0,15 kr. Martin får mod honorar lov til at sælge bannerreklamerne.
    Danske Banks reklame er en del af samarbejdsaftalen.

    5.3 Samarbejde med Nørrebro Avis

    Et samarbejde er indgået med Nørrebro Avis m.h.t. indrykning af 8 annoncer til en meget fordelagtig pris.

    5.4 Samarbejde med Danske Bank

    Kontrakten med Danske Bank er underskrevet. Den indbefatter hvervebrochurer, hjemmeside og annoncer. Målet er for banken at få flere kunder, og for Nørrebro Handelsforening at få flere medlemmer.
    Første redaktionsmøde i annonceudvalget blev afholdt den 17. august med deltagelse af JB, KS, JL og UB.
    Efterfølgende har den første annonce også været bragt med stor ros for udformningen.
  6. Nyt fra Storkøbenhavns Samvirkende Handelsforeninger

    Et enkelt bestyrelsesmøde har været afholdt. Efter en lang diskussion tabte KS næstformandsposten med 5-4. KS er dog kommet med i forretningsudvalget.

    Bestyrelsen har besluttet, at hele det skyldige beløb til Handelsstandens Indkøbsordning skal betales. JB mente ikke, at det endnu var sket.

    6.1 Nyt fra Lærerpladser i detail

    Et hold med 17 elever er startet. Der var ellers skaffet 43 praktikpladser. Muhammed Aslam
    vil forsøge at lave en kampagne i Mjølnerparken. Men savner en opdatering
  7. Kvarterløft Nørrebro Park v/UB

    En parkgruppe er dannet, her er JH med. 8.sept. er der borgermøde omkring Stationspladsen. Senere er der politikermøde vedr. denne. Man vil gerne have en fælles indstilling sammen med Områdefornyelse Mimersgade vedr. Kulturhus i Hillerødgade, men det kniber med at nå til enighed. Kvarterløft vil afholde to vælgermøder op til valget. Den planlagte erhvervskonference er blevet udskudt.

    7.1. Kulturelle Markedsdage

    De første plakater blev fremstillet uden vores logo. Det blev så trykt hos TGP. Men p.g.a. konkurrenceregler er disse logoer blevet flyttet. I Nørrebro Avis var vores logo med. Desuden er den med på de 5.000 programmer, der er fremstillet.
    En pdffile af hele programmet vi snarest blive lagt ind på vores hjemmeside.
    Kulturelle Markedsdage bliver afholdt for 5. gang. UB har været med til at skrive overborgmesterens tale. Programmet er endnu større i år. Vi giver 10.000 kr. til musikken, måske minus de udgifter vi har haft til trykning af logo.
    De låner vores lyskæder. UB og JB arbejder videre med udsmykning af bod m.m.
    Der udsendes en indbydelse via mail til alle vore medlemmer og samarbejdspartnere.
    Danske Bank blev spurgt om de havde nogle reklamegaver, vi kunne dele ud fra vores bod. Dette spørgsmål blev dog ikke endelig afklaret.
  8. Områdefornyelse Mimersgade

    Der er ikke sket nogen afklaring vedr. DSB – grunden. Real Dania har forkastet Rambøll´s første forslag. En fredningssag vedr. fragtmandshallerne truer med at ødelægge alle planer.

    Også planerne om et EVU – projekt på grunden. Møderne foregår på HGO – skolerne. Kontorerne er også midlertidige, man leder efter egnede lokaler.

    Selv om politikerne har godkendt de forskellige projekter, kniber det med at hente pengene
    hjem fra de forskellige forvaltninger. Styregruppen må bruge tid til at omformulere og søge hos andre forvaltninger.
    Efterfølgende har Styregruppen med et stemmetal på 8-5 forkastet et forslag fra Nørrebro Park Kvarterløft om et kulturhus placeret ved Hillerødgades Skole.
  9. Nyt fra kassereren

    TGP var desværre ikke til stede

    9.1 Status på regnskabet

    JB orienterede kort, og fortalte, at der på et halvt år er kommet 131.000 kr ind i
    medlemskontingent.
    UB oplyste, at han havde et større beløb til gode i foreningen (46.500 kr.)

    9.2 Bankskiftet til Danske Bank

    JB vil personlig tale med Jensen fra Arbejdernes Landsbank
  10. Nørrebro Lokalråd v. HM

    HM havde ikke været til stede ved det sidste møde
  11. Nyt fra Loppemarkedet

    Der forelå intet under dette punkt
  12. Eventuelt

    Bespisningen var yderst tilfredsstillende
  13. Næste møde

    Mødedato er allerede planlagt

    God handel – vi ses til Kulturelle Markedsdage UB 28.08.05

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16