Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Danskerne puger sammen i banken og/eller høvler af på gælden

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Danskerne puger sammen i banken og/eller høvler af på gælden
Krisetider i restaurationsbranchen
Flere vil på og mange vil bruge flere penge på charterferie
Rejselysten vendt tilbage

Det er medietemaer, der har præget medierne i sidste uge sammen med økonomer om maj: “Butikssalget slået tilbage til start” og det efter at mange – alle?? -medier viderebragte en RITZAU-melding om: “Danskerne tror atter på økonomien” baseret på en konjunkturrapport lavet af Ritzau i samarbejde med CEM Institute.

Det har gjort det svært for Løkke Rasmussen at slå igennem i fredags i børsen på forsiden: “Løkke tror på opsving” og inde i avisen: “Økonomien er i fremgang”.

Vækst skal sænke skattetrykket” , når det også i Børsen er en artikel om: “Det svageste opsving i 30 år”.

Dagens forside i JP “Stærk tro på vækst i eksporten”: Danske eksportvirksomheder har ikke set lysere på fremtiden siden før finanskrisen med forventninger om en vækst i den samlede eksport på 9,2% i årets anden halvdel. Det mest positive siden midten af 2006. Dertil er rejselysten vendt tilbage.

Der er nok et hjemligt opsving på vej, men – et nervøst privatforbrug (det hjemlige) - er for undertrykt af et politisk mediebillede af en “svækket og nedslidt” regering og en “tavs” opposition, der kun venter på udskrivning af valg. Et valg i november er for sent for detailhandlen. Det vil skade julehandlen og trække tæppet væk under mange butikker især i specialhandlen både med fødevarer og udvalgsvarer bredt ud over landet.

Det er et paradoks og politisk set også for ringe, at Danmark udviklingsmæssigt ligger så underdrejet i forhold til Sverige og Tyskland. Valget bør være senest i oktober og ende i en fornyet eller nyvalgt handlekraftig regering, der kan få forbrugerne op fra skyttegravene.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16