Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hvor mange butikker lukker?

Dankort – omsætning faldt med 5,4 pct. Butikker kan ikke få forlænget kassekreditten. Familie Danmark er tilbageholdende med forbrug. Hver fjerde butik er truet. Der er faldende beskæftigelse i detailhandelen. Mange fyringer er varslet. Konkurs og insolvens er stigende. Den globale krise er forværret.

Butikker får ikke forlænget kassekreditten
Forbrugernes tilbageholdenhed sætter nu sine spor. Også bankernes problemer som langt fra er forbi forplanter sig til butikkerne. Kun seks ud af hundrede banker kan låne penge i udlandet til deres aktiviteter.
Det betyder, at mange butikker ikke kan få forlænget deres kassekredit.

Hvor stor problemet er på Nørrebro vides ikke. Men i butikker med en lav fortjeneste og en omsætning på 1 – 2 millioner kr. er risikoen for lukning for stor

Den globale gældskrise er forværret
Samtidig fortsætter mareridtet på de globale børser. Først havde vi gældskrisen i Grækenland. Så spillede man hasard i USA, og nu synes situationen at være forværret i Italien og Spanien.

Dan – kort omsætning faldt 5,4 pct.
Dankort – omsætningen for juli er faldet med 1,38 milliarder kroner i forhold til juni. Det er en tilbagegang på hele 5,4 pct.

Familien Danmark er tilbageholdende
Familien Danmark har allerede skåret i forbruget, men nu har forbruget yderligere fået et hak nedad. Godt nok er danskernes købekraft blevet forringet, men alligevel kommer tilbagegangen i forbruget som en dukkert.

Tilbagegangen i forbruget påvirker den danske økonomi i negativ retning.

Hver fjerde butik er truet
Hver fjerde butik med fokus på hjemmemarkedet er truet af konkurs. Eksperter taler om en krise i butikssektoren.

Det betyder masser af fyringer og lukninger. Inden for de næste seks måneder vil ca. 1.000 butikker ophøre. Det svarer til 7 pct. af de eksisterende butikker.

Omsætning faldet seks procent siden 2005
Danmarks Statistik fortæller at omsætningen i detailhandelen er faldet med seks pct. siden 2005. Især i landområder er der problemer. Kunder kommer til at køre længere.

Faldende beskæftigelse
I HK mærker man en faldende beskæftigelse for fritidsjobbere.

Inden for Dansk Detail, der organiserer tøj – og skobutikker oplever man en et stigende antal fyringssager.

I 3F mærker man et stigende antal fyringer inden for serviceerhverv. Ledigheden inden for hotel – og restaurationsbranchen er vokset til 13 pct.

Konkurs og insolvens
LD – Lønmodtagernes Dyrtidsfond registrerede i 2. kvartal af 2011, 1.217 virksomhedsophør på grund af konkurs og insolvens. Heri var knap en tiendedel et hotel eller restaurant. Knap hver fjerde var en handelsvirksomhed.

I juni måned var der varslet 1.500 fyringer i den private sektor.

Flere langtidsledige
Samtidig kommer nye tal frem, som heller ikke er godt for den danske økonomi. Hver tredje uden job er langtidsledig. I Danmarks største fagforbund 3 F er nu 40,9 pct. langtidsledig.
Fra juni forrige år til juni sidste år er ledigheden steget fra 17.600 til 48.900.

Bliver ledighedstallene manipuleret
I øvrigt beskyldes regeringen for at manipulere med ledighedstallene. Forskellige eksperter peger på, at den reele ledighed er langt højere end angivet

Læs også artiklen: Økonomien er syg


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16