Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening afholdt den 15. august 2006 hos Rie Nielsen, Bureauets Bogføringscafe og Revision, Slotsgade 2 2. th.

Offentliggjort 28. august 2006

Til stede:
Johnny Beyer (JB), Hans Mejlshede (HM), Jørgen Holm (JH), Kurt Scheelsbeck (KS), Rie Nielsen (RN), Annette Wegener (AW) og Uwe Brodersen (UB).

Afbud:
Tommy Grüner Pedersen (ferie)

Som Gæster:
Ejendomsadministrator, Bent Johansen (BJ), gik kl. 20.30, Isenkræmmer, Tuncay Balaban (TB) gik kl. 19.45

  1. Godkendelse af dagsorden

    Dagsorden blev godkendt
  2. Godkendelse af referat af 27.04.06

    Referatet fra bestyrelsesmødet den 27. april 2006 Klik her blev godkendt uden bemærkninger.
  3. Nyt fra formanden
    1. Nyt fra Danmarks Handelsforeninger

      JB oplyste om, at der i øjeblikket ikke skete så meget i foreningen. Presseinfos fra Danmarks Handelsstandsforeninger bliver lagt ind på vores hjemmeside.
    2. Nyt fra ELO (Erhvervslejernes Landsorganisation)

      Der er bestyrelsesmøde i oktober – ellers ikke mange aktiviteter i øjeblikket
    3. Nyt fra Afviklingsselskabet

      JB orienterede om, at der i januar blev tabt en personalesag i Byretten på 4.000 kroner. En forsinkelse af indbetalingen betød en dom i Arbejdsretten på 2.500 kroner.

      En stævning vil senest den 25. august 2006 blive sendt til Københavns Kommune og derudover vil Afviklingsselskabet vil fremsætte krav om aktindsigt i Københavns Kommune.

      Kopi af stævningen vil blive sendt i kopi til Direktør for Københavns Kommunes Sundhedsforvaltning Jesper Fisker og Københavns Kommunes advokat.

      AW følger fremover sagen i samarbejde med JB og foreningens advokat Ejner Bækgaard,

      UB henviste også til de sager som Dansk Handel og Service kører for en række af deres medlemmer vedrørende for lav honorering fra det offentlige.
    4. Nyt fra SSH

      SSH har endeligt foretaget indbetaling for deres skyldige beløb på ca. 43.000 kroner.

      TG & KS havde været til det første bestyrelsesmøde afholdt inden for et år.

      Formanden for SSH havde indgået en aftale med de Røde Lokal bøger, om gratis annoncering.

      SSH fylder 25 i år, og der skal holdes en fest, foreløbig er der nedsat et festudvalg.

      Nørrebro Handelsforening skylder 10.000 kroner i medlemskontingent, på mødet blev der udstedt en check, som KS afleverer til dagen efter til Svend Grønsund.

      Status på elevprojektet til detailhandelen, er, at 40 elever er i gang. 25 nye starter i august. Men man mangler praktikplads til 25 – 30 stykker. Nørrebro skulle ikke have taget nogen elever, men det afviste JB, idet han havde taget en elev, der dog blev smidt ud af skolen.

      Injuriesagen mod Sven Grønsund vil koste Sven Grønsund mellem 50.000 kr. – 100.000 kroner – og dette bør ikke være en omkostning for SSH, idet sagen er anlagt imod formand for SSH, personligt.

      Bestyrelsen for SSH ser gerne sagen forligt, derfor er Tom Fuglevig fra Amager og Tonny fra Vesterbro var udpeget som mæglere.

      Efterfølgende har der været afholdt forsoningsmøde. Svend Grønsund skrev under på en aftale, der fastslår, at der skal skrives til de journalister på JP København, der skrev om sagen, indeholdende en undskyldning, samt tilbagetrækkelse af udtalelser mod Johnny Beyer. Samtidig skal der indrykkes en annonce i JP København. Denne annonce rykkes også ind på www.norrebro.dk .
      Sven Grønsund betaler Johnny Beyer kr. 45.000,00.

      Men det ser ikke ud til, at man har lært af denne historie. SSH forlanger nu at få at vide, hvilke supermarkeder, der leverede til Handelsstandens Indkøbsordning samt hvornår der var indbetalt medlemskontingent. Nørrebro Handelsforening er stærk forundret over dette. Sagen er afsluttet og der foreligger saldokvitteringer på afregning med samtlige handelsforeninger. Herefter foreligger der intet. JB vil ikke redegøre for disse ting, selv om han ifølge referatet fra SSH skulle opfordres til at redegøre for disse forhold.

      Det SSH - regnskab som Repræsentantskabet forkastede, blev fremlagt på mødet. Siderne 2 – 4 og 8 manglede dog. Disse blev læst op. Selv om SSH`S bestyrelse på mødet skrev under på dette regnskab, kan Nørrebro Handelsforening stadig ikke godkende regnskabet.

      Repræsentantskabet godkendte ikke regnskabet, da det var mangelfuldt. I referatet fra Repræsentantskabsmødet, som er godkendt, står det meget tydeligt betingelserne for en godkendelse. SSHs bestyrelse kan ikke omgøre Repræsentantskabets beslutning.
      Der vil blive sendt indbydelse ud til afholdelse af Ekstraordinær Repræsentantskabsmøde den 31. august.

      Nørrebro Handelsforening vil fremsende motiveret forslag til opløsning af SSH. Man ønsker ikke bare, at melde sig ud. Man kan se fordelen at have et overordnet samarbejde, blot ikke under den nuværende ledelse og struktur. KS, JB og AW kigger på SSHs vedtægter.
    5. Diverse

      JB nævnte, at der var blevet ryddet op i Handelsforeningens arkiv. Lokalhistorisk Forening har fået lov til at låne diverse historiske plancher til Kulturelle Markedsdage.
  4. Siden sidst
    1. Hvad sker der med Fonden?

      AW og RN arbejder videre på sagen
    2. Erhvervsnetværk for Nørrebro og Nordvest

      Ingen af de indbudte fra Nørrebro Handelsforening kunne deltage på det foreslåede tidspunkt. Vi har foreslået et tidspunkt uden for normal arbejdstid, men har intet nyt hørt.
    3. Integration herunder Nørrebro Ahead

      AW nævnte, at Nørrebro Handelsforening er blevet høringsberettiget i sager om integration. Peter Schlûter ville tage fat i embedsmændene for at høre, om hvad der er sket i sagen.
    4. Drøftelse af Le Meze projektet (sund etnisk Take Away mad)

      Diverse papirer var udsendt i forbindelse med indkaldelsen.

      AW redegjorte for sagen. Nørrebro Handelsforening skal være økonomisk ansvarlig. I korte træk går projektet ud på, at 40 kvinder, skal lave mad fra deres hjemland og sælge det videre til borgere på Nørrebro. Hertil søges større køkkener, eventuelt skolekøkner eller nedlagte folkekøkner.

      Det gælder om, at udvikle kompetencer og strukturere ny viden. Man skal kunne finde sammen, den ene kan have en boglig baggrund, mens den anden kan have en praktisk begavelse.

      Maden man udvikler, skal være sund. Det er tre forudsætninger, nævnte TB. Det er Halal, Kosher og økologisk mad. En ernæringsekspert skal være rådgiver.

      Etniske madopskrifter skal viderebringes via www.norrebro.dk . Her skal man også kunne se, hvor tingene, kan købes. Det skal være Take–Away. Nørrebro er i forvejen et etnisk spisekammer. Projektet kan være med til at markedsføre Nørrebro og de handlende.

      En styregruppe skal nedsættes og være ansvarlig over for foreningen. Eventuelt overskud skal gå til markedsføring. Men uden offentligt tilskud er sagen død.

      BJ fortalte, at han havde erfaringer fra Ældresagen, hvor flere ældre udlændinge var interesseret i klub – aktiviteter.

      UB havde kontakter i Mjølnerparken.

      Det var enighed om at søge puljen nu (31.august 2006). AF og Socialrådgiverne skal opsøges. Først efter denne dato ligges ansøgningen på hjemmesiden.

      AW ville lige gennemgå ansøgningen igen. Hun havde konstateret unøjagtigheder. Desuden skulle nogle ting vedr. personer lige undersøges. Hvis disse forhold var i orden, var bestyrelsen enige om, at sende ansøgningen.
    5. Nyt initiativ om nye medlemmer i samarbejde med Palle Strøm og Niels Ole Ellegård v/ JH

      Under mødet delte JH diverse materialer ud. Et projekt, hvor især de mindre butikker, kunne få glæde af, at være med i en handelsforening. Det er tale om et bogføringssystem. Det indebærer direkte registrering til bogholderiet af salg og køb.

      Revisor kan være koblet automatisk op. Systemet er måske Dankortets afløser. Måske er systemet ikke beregnet til større butikker endnu. Og vil de etniske butikker bruge systemet.

      Systemet skal være gratis for Handelsforeningens medlemmer.

      Bestyrelsen fandt forslaget yderst interessant. Der skal indkaldes til et møde, hvor ophavsmændene er til stede. Et samarbejde med andre handelsforeninger er påkrævet. Måske skulle overborgmesteren eller integrationsministeren også involveres.

      JB har kontaktet Sundbyernes Handelsforening, forslaget tages til efterretning.
    6. Andet fra sidste b – møde

      Til dette punkt forelå der ikke noget.
  5. Handelsforeningerne i medierne

    JB var nævnt i JP Erhverv vedr. Erhvervsleje. UB havde en kronik i JP København, Gang i København, der handlede om et nyt forslag fra Ritt Bjerregaard om bedre forhold for erhvervslivet. Kronikken blev nævnt på Kommunens hjemmeside og EVU `s nyhedsbrev.

    UB har desuden været to gange i Nørrebro radio.
  6. Hjemmesiden
    1. Antal besøgende

      Maj: 14.074.
      juni: 12.423
      juli: 13.000.

      Hvad kigger de besøgende på?

      Medlemsoversigt.
      Holdninger og meninger.
      Herunder forsidehistorier.

      Mest populære er:
      Mor jeg skal tisse, om manglende toiletter på Nørrebro.
      Dernæst Brug hoved på cykelstien.
      Referater, Afviklingsselskabet og Danske Bank donerer.
      Lokal nyt samt korte Nyheder kommer også ind under top 10.

      På længere sigt er artikler
      som Muhammeds tegninger,
      Hvad er Halal og Haram?
      Organisationsdiagram meget populære.
      På en måned er der læst 141 artikler.
    2. Indhold

      5 tykke ringbind er fuld af artikler, fra hjemmesidens start. I øjeblikket er følgende forsidehistorier tilgængelig: Advarsel mod annoncehajer. Detailhandel til salg 3, Lene Espersen er ved at brække sig. Trafikkaos,. Dagens tilbud dræber mennesker i Indien, Cyklister er byttedyr. Giver velfærdsaftalen, velfærd for alle, Lukkeloven udnyttes.
    3. Annoncering

      Arbejdernes Landsbank har forlænget annoncering med et halvt år. UB efterlyser flere annoncer.

      UB oplyste, at han har startet en egen hjemmeside www.dengang.dk for egne midler. Den handler om lokalhistorie. Den er delt i tre, 1. Tønder. 2. Nørrebro. 3. Fra Urtekræmmer til shawarmabar (Nørrebro Handelsforenings historie).
  7. Medlemshvervning
    1. Medlemshvervning

      JH har været rundt i butikkerne, og blandt andet uddelt en flyer, betalt af danske Bank. Der er blevet talt om julebelysning og medlemskab. Men trods en meget aktiv indsats, er det ikke lykkedes at få nye medlemmer. JH prøver nu i sidegaderne. Der skal mere til, for at få nye medlemmer, blandt andet det projekt, der er omtalt i punkt 4. d.
    2. Annonce i Nørrebro Avis

      Der har været lidt problemer med kommunikationsafdelingen i Danske Bank. I tidligere annoncer, har det ikke været noget problem. Netop artiklen med studielegater i danske Bank, har været en af de mest besøgte på www.norrebro.dk. Aftalen med Danske Bank, skal nok tilpasses lidt. I øjeblikket er der ikke økonomi til at indrykke flere annoncer.
    3. Julebelysning

      Foreningen har ikke økonomi til at dække et underskud, desuden har generalforsamlingen sagt nej til at dække underskud. Foreningen vil sammen med loppemarkedet og fonden give et tilskud på 40.000 kr. til julehalløj, herunder juletræ og juleunderholdning ved Runddelen. UB vil snarest udarbejde en presseinfo, samt en artikel på www.norrebro.dk .

      En samlet julebelysning inklusive aflønning af sælger vil beløbe sig til 455.000 kroner.
  8. Nyt fra kassereren
    1. Regnskab for foreningen

      Der er et underskud på 18.000 kr. på driften. En del kreditorer har penge til gode, blandt andet JB, HM og UB. Opkrævning på kontingent til en værdi af 100.000 kroner vil snarest blive udsendt.

      RN blev opfordret til at kontakte Nørrebro Avis, så vi kan lave en aftale med vores gæld til dem.

      Der har været en del problemer med bogførings og fakturasystemet.

      RN vil godt have inddraget loppemarkedet og ejendomsdriften i det samlede regnskab for Nørrebro Handelsforening. Dette vil give besparelser til revisorhonorar. BJ og RN mødes for at ordne dette. BJ sender balance tallene for hvert kvartal for ejendommen til RN.
    2. Regnskab for Afviklingsselskabet

      Regnskabet blev fremlagt
    3. Nyt fra ejendommen v. BJ

      Nykredit og Danske Bank vil sælge en rentesikring. Den gælder for marts næste år, og koster 4,5 %. Det vil koste foreningen cirka 50.000 kroner årligt, fortæller BJ. I øjeblikket betaler vi 3,2 %. Dette tal vil måske stige til 3,7 %. En tredjedel af vores lån ligger fast. Der er ingen udgifter ved låneomlægningen. BJ anbefalede, at vi skulle se tiden an. Sker der en afgørende vending skal der tages en ny beslutning. Bestyrelsen tilsluttede sig ejendomsadministrator BJ `s anbefaling.
    4. Ledig lejlighed

      En lejlighed på 53 m2 til små 3.000 kroner månedlig er ledig. Indskud er på 18.000 kroner. Bestyrelsen havde en ansøgning til lejemålet, som blev godkendt.
  9. Nyt fra Kvarterløft
    1. Nørrebro Park Kvarterløft

      Kulturelle Markedsdage bliver i år uden vores medvirken den første weekend i september, overborgmesteren indvier.

      Ungemessen bliver igen i år afholdt i Nørrebrohallen til november
    2. Områdeløft Mimersgade

      Man vil give stemmeret til Trafikgruppen.

      En debat er startet på et kulturhus, samme debat har man i det andet kvarterløft. Splittelsen kan føre til, at der slet ikke bliver noget kulturhus.

      Der har været problemer med Partnerskabet (Real Kredit Danmark og Københavns Kommune). En presseinfo, var ikke særlig smart formuleret. Repræsentation af Mjølnerparken og Områdeløft vil man have reduceret i gruppen.

      Fragtmandshallerne skal alligevel ikke fredes.

      Klaus Bondam har været på gåtur fra Karens Hus til Lundtoftegade, hvor han var enig med Kvarterløft og Områdeløft `s planer om nye initiativer

      Muhammed Aslam efterlyser bedre sammenhold i Styregruppen og Formandskabet.

      UB opfordrede til at man fulgte med på vores hjemmeside om udviklingen i de to kvarterløft.
    3. Park – gruppen

      JH har efterfølgende sendt en mail til alle b- medlemmer vedr. nyt fra park – gruppen.
  10. Nyt fra Lokalrådet

    HM kunne ikke meddele nyt fra Lokalrådet
  11. Nyt fra Loppemarkedet

    Der har været indrykket en annonce i Paa Gaden. Et konkurrerende loppemarked, som bliver afholdt på en offentlig grund, skal ikke betale afgift. Den føler Gunnar Berling er konkurrenceforvridende.
  12. Eventuelt

    Som sædvanlig blev vi godt beværtet af RN
    Husk JH `s jubilæum, torsdag den 24. august kl. 14 - 15

God handel
Uwe


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16