Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet – Oktober 2011

Nyt om Metroarbejderne ved Skjolds Plads

Ved Skjolds Plads afslutter vi de forberedende arbejder i november. Vi tager hul på arbejdet med at anlægge Metrostationen i marts 2012. Afspærringen af Haraldsgade ved Tagensvej vil blive opretholdt.

Oprindeligt var det planen at trappen til Metrostationen ved Skjolds Plads skulle ligge inde i bygningen på hjørnet af Haraldsgade og Tagensvej. Det er netop besluttet, at trappen bliver flyttet ud midt i Haraldsgade. Dermed bliver opbygningen af stationen tilsvarende de Metro-stationer, vi kender på de nuværende Metrolinier.

Det er blevet muligt efter, at Københavns Kommune har besluttet, at Haraldsgade skal forblive lukket for biltrafik ved Tagensvej, når anlægsarbejderne er overstået.

Beslutningen betyder bedre adgangsforhold til stationen, når den åbner, og færre gener for beboerne i anlægsfasen.

Nyt om Metroarbejderne ved Nuuks Plads

Ved Nuuks Plads er vi i fuld gang med at indrette byggepladsen, inden anlægsarbejderne går i gang til december. Byggepladsen er delt op i to. Foran Landsarkivet skal vi grave ud til stationen, mens skurbyen bliver placeret på den grund, hvor Engstrøm tidligere havde sin bilforretning.

I forbindelse med indretningen af byggepladsen er det blevet besluttet, at lastbilerne til byggepladsen fremover skal køre ind på byggepladsen fra Jagtvej og ud fra pladsen via Laurids Skaus Gade og ud på Ågade. Det betyder desværre, at en del af det byfornyede område ved Laurids Skaus Gade vil blive berørt, ligesom der vil komme tung trafik i Laurids Skaus Gade fra Rantzausgade til Ågade.

Ved valget af den nye løsning for lastbilernes vej væk fra byggepladsen blev flere ruter undersøgt og vurderet. Den valgte løsning er den mest sikre for de mange cyklister i Rantzausgade og på den grønne cykelrute.

Når anlægsarbejderne er færdige, reetablerer Metroselskabet de berørte arealer i Laurids Skaus Gade.

Arbejdet med at gøre Laurids Skaus Gade klar til trafikken går i gang i slutningen af oktober.

Nyt om Metroarbejderne ved Nørrebro Station

Arbejdet med at flytte ledninger i området omkring Nørrebro Station forventes at blive afsluttet i oktober. Herefter bliver de sidste vejarealer genetableret. Der vil fortsat ikke være adgang for gennemkørende trafik fra Folmer Bendsens Plads til Nørrebrogade. Derimod vil der blive etableret parkeringspladser på Folmer Bendtsens Plads frem til vi begynder arbejdet med at bygge Metrostationen i marts 2012. Det betyder gode adgangsforhold og parkeringsmuligheder for de handlende op til jul.

Basargrunden skal bruges som skurby, når arbejdet med at anlægge stationen går i gang. Derfor bliver hegnet omkring Basargrunden stående.

I forbindelse med de forberedende arbejder har vores byggeplads rykket meget rundt i området og skabt gener for trafikken. Når vi går i gang med at anlægge stationen vil selve byggepladsen ligge fast på Folmer Bendtsens Plads foran højbanen. Det betyder, at anlægs-arbejderne ikke får samme generende virkning på trafikken i området. De forretninger, der ligger under højbanen, er allerede blevet eksproprieret.

Nyt om Metroarbejderne ved Nørrebroparken og Nørrebros Runddel

Ved udgangen af oktober tager vi hul på arbejdet med at anlægge en dyb skakt i Nørrebro-parken. Skakten skal bruges i forbindelse med boringen af de underjordiske tunneller, hvor Metroen skal køre i 2018.

Inden vi graver ud til skakten, laver vi de afstivende vægge. Væggene bliver lavet et lille stykke af gangen rundt om den kommende udgravning. Det sker ved at en stor maskine laver et hulrum, der efterfølgende bliver fyldt med armering og beton. Når dette stykke af væggen er færdig rykker maskinen nogle meter og laver endnu et stykke væg. Til sidst når væggene hele vejen rundt om den kommende udgravning og holder jorden uden for udgravningen på plads. Det sikrer de omkringliggende bygninger, når vi senere skal grave ud til skakten.

Arbejdet med at etablere de afstivende vægge er det arbejde, der giver flest gener i form af støj og vibrationer. De støjende arbejder vil som udgangspunkt finde sted i hverdage kl. 7.00-18.00. Der vil være begrænset trafik med lastbiler til og fra byggepladsen i denne periode.

Arbejdet med at etablere de afstivende vægge i Nørrebroparken vil efter planen stå på til marts 2012.

I begyndelsen af november går vi i gang med at etablere de afstivende vægge ved Nørrebros Runddel, hvor vi skal grave ud til en ny Metrostation. Her vil denne del af arbejdet med at etablere den nye Metrostation stå på frem til juli 2012. 


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16