Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

F o r b r u g s o m l æ g n i n g

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

F o r b r u g s o m l æ g n i n g
Udsigt til større julegaver i år
ANTI ALKOHOL

Dagligvaresektoren i kædekamp om søndagskunderne sammen med stigende priser, overkapacitet og opsparing æder sig godt ind i forbrugernes restslunkne “tegnebøger”. Det sammen med: Forbrugsomlægning og forbrugsbremse bl.a. grundet stagneret boligsalg, har kostet specialbrancherne mange kunder. Det mærkes især efter valget.

En ny forbrugerundersøgelse fra Nordea offentliggjort i Frederiksborg Amts Avis peger på udsigt til større julegaver i år. Mest positivt i hovedstadsregionen, hvor analysen viser en stigning på 19% sammenlignet med sidste år.

Det lyder jo rosenrødt. Er forbruget holdt igen og har det betydet opsparing til bedre, flere og/eller større gaver især i Hovedstadsregionen, så har mange butikker noget at glæde sig til. Men det er jo bedre med en fugl i hånden end 10 på taget. Det er forståeligt, hvis butiksejere forholder sig skeptiske. Men en i disse dage god pressedækning under overskriften: Udsigt til større julegaver i år, er da en god støtte for julehandlen.

Efter en flereårig ANTI-TOBAK TREND vil der ikke længere være så mange frigjorte tobaksforbrugpenge til brug for andet køb i detailhandlen eller til opsparing. Derfor er det tænkeligt, at vi sammen med den igangværende ANTI-FORBRUG TREND i disse år kan komme til at opleve en ANTI-ALKOHOL TREND. En trend, der vil kunne frigøre lige så mange kroner til andet forbrug, som ANTI-ALKOHOL TRENDEN har udvirket.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16