Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Hvor er de 15 pct.?

Teknik – og Miljøborgmester
Ayfer Baykal

Vedr. Dine udtalelser om, at Indre Nørrebro har fået15 pct. flere kunder, og at kun 10 pct. af Nørrebros kunder kommer i bil.

Vi har i Lokalavisen for Nørrebro og Nordvest set dine udtalelser om, at der nu er 15 pct. flere kunder på Indre Nørrebro. Eller er det noget vi har misforstået?

For i vores optik er det ikke mange butikker på Nørrebro, der i øjeblikket kan prale med en omsætningsfremgang, snarere tværtimod.

Vi ser mange butikker lukke, og hører om flere, der overvejer at lukke.

Vi siger ikke i foreningen, at det udelukkende skyldes trafikreguleringen på Nørrebro. Du nævner selv ændrede købsvaner, finanskrisen og lukkeloven.

Vi er heller ikke uenig med dig, at antallet af lokale er uændret eller måske endda steget.

Men det er efter vores menig sket en kraftig reduktion, af kunder fra andre bydele, hvilket har stor betydning for en hel del butikker – i virkeligheden er det i vores optik en væsentlig årsag til, at flere butikker er blevet lukket eller solgt.

Vi synes, det er væsentligt, at du skal vide, at på Ydre Nørrebro er det især Kvickly og Føtex, som er nogle af de mest betydelige aktører og de har også en betydelig andel af kunder, som ikke kommer fra Nørrebro.
Også i disse butikker undrer de sig over at kun 10 pct. af deres kunder, skulle komme i bil.

De tal, som du kommer med, har du åbenbart fra en undersøgelse som Københavns Kommune har foretaget. Det er en undersøgelse, hvor Nørrebro Handelsforening ikke har været inde over.

Og det er en undersøgelse, vi meget gerne vil kigge på, primært fordi mange af butikkerne på Nørrebro netop ønsker, at få flere kunder – og 15 pct. vil være en ren drømmeverden for mange af dem.

Håber det er muligt, at vi får indblik i undersøgelsen, og vi stiller os naturligt til rådighed for nærmere drøftelser om udviklingsmuligheder for bydelens butikker.

Således er det en myte, at vi skulle have noget imod miljøforbedringer. Men for at erhvervslivet og dermed detailhandelen i København skal udvikle sig, skal det nu engang være plads til den nødvendige trafik.

Med venlig hilsen

Johnny Beyer
Næstformand Nørrebro Handelsforening

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16