Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Er forbrugerne forbrugs-skræmte??

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Er forbrugerne forbrugs-skræmte??
Lukkes der om nogle uger op for en mindre ketchup-effekt ??

Vintervejret har holdt mange forbrugere hjemme i stedet for at shoppe i bymidter, centre og på planteskoler. Det gav som resultat et skuffende salg i marts især hos planteskoler og i specialhandelen. Skolekonflikten giver lige nu mange problemer og tidskrav hos børnefamilier. Dertil er der mange familier, der er taget på eller tager på en ekstra loukout-ferie med børnene. Rejseselskaberne melder om stor travlhed og svært ved at skaffe fly nok. Det er jo ikke gratis.

Det begrænser sikkert mange i at finde tid og også penge til at gå på indkøb efter andet end føde- og dagligvarer, så opbremsningen må nok ventes at fortsætte end tid endnu for specialhandlen med udvalgsvarer. Så er det at håbe, at der lukkes op for en mindre ketchup-effekt i ugerne efter, at skolesituationen igen er normal og foråret har indfundet sig. Der bliver en del omsætning at indhente for mange butiksejere.

Det er vel forståeligt, at mange forbrugere er forbrugs-skræmte for øjeblikket. Lad os håbe, at det lysner om et par uger med rigtigt forår, sol og varme.

DANSK ERHVERV UNDERSØGELSE – citeret i mange aviser 6./7.04.13 - størst artikel i politiken/dk – se også stor artikel i DETAILFOLK/DK

Unge bytter brugte trusser og barbermaskiner.
Hver fjerde 18-29 årig har returneret en vare selvom de havde brugt den
Det viser en undersøgelse som Norstat har foretaget for DANSK ERHVERV. 16% af alle aldersgrupper 18-70 år har een eller flere gange byttet brugte varer: (heraf 21% af mænd har byttet/forsøgt at bytte. 11% af kvinder). For to år siden lavede DANSK ERHVERV en lignende undersøgelse. der viste, at 17% af de unge havde prøvet at bytte en brugt vare. Nu viser den nye undersøgelse, at det er blevet til 23%. Se iøvrigt POLITIKEN`s hjemmeside den 6. april

Ritzau 05.04.12 – diverse aviser
Nets korrigerer Dankort-tal for marts

Efter en udmelding om +3% i marts i forhold til marts sidste år en rettelse til minus 0,3%. Der var een milliard mindre i omsætning end først udregnet. Og det til trods for hele påskesalget i marts i år med onsdag før skærtorsdag som den næststørste dankortdag nogensinde.

Detailfolk.dk 05.04.12
Kreditværdighed dykker for detailhandlen

25% alvorligt ramt af nedturen = Hver fjerde frarådes kredit
Kilde: Bisnote Credit

JP/Erhverv 05.04.12 – diverse aviser
Ny lov om bymidter og natur

Regeringen strammer loven for at sikre butikslivet i mindre byer. Kysterne skal forblive åbne og kommunerne skal have mulighed for at tillade mere erhverv og bebyggelse. Hovedelementer i en planlagt ændring af planloven og nu hastegennemført for at undgå BILKA udenfor Randers. De samvirkende Købmænd roser stramningen af planloven.

UGEBREVET/A4 03.04.13 – omtalt i flere dgblade.
Udlandet ejer større del af danske virksomheder

Danske selskaber får i stigende grad udenlandske ejere. Særligt svenskerre køber ind. På ti år er værdien af udenlandske ejerskaber steget med 55% til en værdi af 781 mia. kroner. Det kan sætte dansk arbejdskultur under pres. 7 ud af 10 medlemmer af HK handel arbejder i dag i et multinationalt selskab. For få år siden var det under halvdelen.

DANSK ERHVERV hjemmeside 27.03.13
100.000 servicevirksomheder bremses af kreditklemmen

Dagens konjunkturbarometer fra Danmarks Statistik viser stadig minus for servicesektoren. En af årsagerne er den kreditklemme, som mange små og mellemstore virksomheder er havnet i. Opsigtsvækkende, at 14% = 100.000 af servicevirksomhederne angiver financielle begrænsninger som den største hemsko for udvikling. Hertil kommer de mange tusinder udenfor servicesektoren f.eks. i detailhandlen, der også er i kreditklemme.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16