Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Markant lavere inflation i Danmark end i EU

DANMARKS HANDELSSTANDSFORENINGER
Bent Aarrebo Pedersen, formand, Vestre Messegade 9a, 2650 Hvidovre
Telefon 36 47 01 28 23 23 00 28 aarrebo@adr.dk

Danmarks Statistik 19.04.13
Markant lavere inflation i Danmark end i EU

I Danmark lå inflationen i marts på 0,7% i EU på 1,7. I februar i Danmark på 1,0 og i EU på 2,0. Inflationen i Danmark er lige nu den 5. laveste i EU. Det er en kovending til det bedre. Pengene er begyndt at række længere i Danmark end i EU:

Kommentar: Men det får med langt lavere prisstigninger i fødevarer end sidste år på +4,3% som månedsgennemsnit konkurrencen på dagligvaremarkedet til at blive endnu mere tilspidset, bisset og synlig. På vej til en ren kamp om mængder, samtidig med at antallet af åbningstimer i føde- og dagligvaresektoren siden 1. oktober er øget med 14% i henhold til en opgørelse i Dansk Handelsblad.

Lavere inflation kan jo også betyde lavere vækst i detailhandlen samlet set, hvis forbrugerne fortsat sparer på “ køb af mængder”. Januar blev på -0,6% i kroner og -1,6% i mængder, februar på -2,9% i kroner og -4,0% i mængder. Marts tallene kommer fra Danmarks Statistik på mandag givet med tilbagegang både i kroner og i mængder især for tøj og sko – måske -5% eller derover i marts. Der er i høj grad brug for lidt forårs-ketchup-effekt for detailhandlen, nu hvor kulden er “sluppet op”.

Detailfolk.dk 19.04.13
COOP i nyt pakkesamarbejde

COOP og POST DANMARK er indgået i nyt samarbejde. 300 pakkeautomater vil inden udgangen af oktober være indstalleret i COOP butikker over hele landet.

JP-Erhverv 19.04.13
Iskoldt forår dyrt for tøj- og skobutikker

Købelysten var på frysepunktet i kold forårsmåned. Salget af tøj og sko dykkede. Ifølge indberetninger til Dansk Detail faldt salget af tøj i marts med 9% og af sko med 27%. Der bliver årligt solgt tøj og sko i Danmark for mere end 35 milliarder.

TV2 finans – berlingske 19.04.13
400.000 får banken tættere på

COOP åbner ny bank til efteråret
Skal blot godkendes på årsmødet i weekenden. Det er den bedste nyhed, vi har fået i mange år, siger direktør i ÆldreSagen Bjarne Hastrup. De eksisterende banker har behandlet 400.000 mennesker i Danmark skandaløst. De har ikke adgang til internet – nu kan de igen komme i banken og oven i købet gå derhen. Det er bare fantatisk for borgere i mindre bysamfund, hvor der ingen bank er. Det er godt nyt for Udkantsdanmark. Kommentar: Det kan ikke undgå at blive en succes for COOP med 1200 butikker.

JP – Erhverv 18.04.13 – dobbelt side side 8 og 9
Færre ansatte trods længere åbningstider
Samme arbejdstid fordeles på flere dage med færre fuldtids og flere deltids. Dansk Handelsblad: Efter 1. oktober 14% flere åbningstimer samlet set i dagligvarehandel. Danmarks Statistik: Antallet af medarbejdere i detail er det seneste kvartal faldet med 3.500 omregnet til fuldtids.

Indkøbscentre kaprer kunder om søndagen
Søndagsåbent en gevinst for de overdækkede indkøbsmekkaer. Fields, Fisketorvet og Bruuns Galleri (Aarhus) er tilfredse med alle søndage. Flere centre vil følge efter. Citybutikker må satse på søndage: I de største byer vil søndagsåbent brede sig til butikker i centrum. Tilbud flytter til nye dage: Føtex og Bilka har rykket udgivelsen af tilbudsavis fra søndag til onsdag(tirsdag). Kommentar: Dansk supermarked ligner en markant søndags-vinder blandt de store .

Skive Folkeblad 18.04.13
Skives butikker samles under een hat og får nyt navn

På Skive Handelsstandsforenings generalforsamling for nylig kom det frem, at Skive Handel kan blive det nye navn på en sammenslutning af flere foreninger: Der er en forening i Nørregade, en for Thinggade, Skive City Forening og Skive Handelsstandsforening. Der bør ryddes op og fremover kun være een forening.

Berlingske 17.04.13
Flere detailkæder fylder hylderne op om natten

Det skyldes ønsket om lavere omkostninger og højere effektivitet. Det sker bl.a. i 4 Bilka varehuse. Det er vikarer fra Eventforce Retail, der står for opfyldningen

JP Erhverv 16.04.13
Fakta mod rekordsalg i grænselandet

Omsætning i tysk FAKTA på vej til niveau med de største Kvickly`er – nærmer sig 300 millioner. halvdelen af omsætningen hentes fra de klassiske grænsevarer. Fakta har større fokus på dagligvarer end de traditionelle grænsebutikker. Fleggaard vil forsvare sit øgede salg i sine grænsebutikker ved at sænke priserne på øl og vand.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16