Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Overvågning, Aflytning og Hacking (2)

Big Brother bruger alle midler i at forhindre nye afsløringer. Mulige asyllande bliver truet, fly bliver tvunget til landing. Danskerne forbliver upåvirket af den massive danske overvågning. Big Brother kan følge med i danskernes kommunikation, og hvad du køber i Netto. Danskerne er tilhængere af en DNA - registrering. Og danske myndigheder opfordrer til ulovligheder til overvågning. Selskaber arbejder sammen med Big Brother. Danskernes frihed begrænses mere og mere, og grundlovens vigtigste bestemmelse er det gået inflation i.

Tilsidesættelse af rettigheder
Det er sikkert upopulært at sige det. Men præsident Obama overgår sin forgænger, George w. Bush, når det gælder myndighedernes tilsidesættelse af borgernes fundamentale ret til at værne om deres privatliv. Og dette gælder ikke kun for amerikanske statsborgere.
Her tænkes ikke kun på, den episode, hvor undertegnede blev filmet inde fra Den amerikanske Ambassade. Klagen blev kun mødt med grin og opgivende skuldre. Det kan også undre, den måde Europas politikere har reageret over for den omfattende overvågning. Den har jo været kendt i årevis.

Alle borgere holdes under opsyn
De må have travlt hos NSA. Dagligt overvåger de 10 millioner telefonlinjer plus alle mulige former for kommunikation. Ja selv danske statsborgers køb i Netto overvåger de. Big Brother er sandelig trådt i karakter. Det har overgået George Orwells vildeste fantasier. Danske og andre samfundsborgere bliver ikke kun overvåget af amerikanerne på grund af vores politiske aktiviteter. Nej alle borger holdes under opsyn - for en sikkerheds skyld.
Orwells skrækindjagende vision er ikke kun utopi. Det er i den grad virkelighed.

Danskernes frihed bliver begrænset
De informationer amerikanerne kigger på, bliver kvalificeret. Du må ikke komme til, at låne den forkerte bog på biblioteket, eller for den sags skyld, købe den. men inden vi nu går for vidt med Big Brother - USA, så er Little Brother - Danmark ikke spor bedre.
Mon ikke også vi hjælper storebror med den omfattende overvågning, der sker herhjemme. I 2012 blev der gemt 900 milliarder oplysninger om danskernes brug af telefoni og internet. Det svarer til 397 oplysninger pr. dansker året rundt. Egentlig ville man kun ifølge Antiterrorpakken fra 2007 kun gemme 15.000 oplysninger pr. dansker.

Registreringen har kostet 200 millioner kroner at etablere. Årlig koster det 50 millioner kroner, at holde i gang. Du er med til at betale det.
Al brug af fastnet - og mobiltelefoni samt internet og elektronisk post registreres og gemmes. Nummeret der ringes fra og nummeret der ringes til, hvornår det sker og hvor længe samtalen varer registreres.
Det samme gælder for mobiltelefonen. Her ved Little Brother også, hvornår dit talekort aktiveres. SMS - tekst og MMS - Billedbeskeder overvåges også.
Alle besøgte internetadresser gemmes.

Ingen tvivl om at terrorfrygt har begrænset især danskernes frihed. Vi er et samfund med udbredt overvågning. Således findes der et kamera for hver 15. dansker.
For fjerde gang har et flertal af politikere valgt at fortsætte den massive overvågning af alle danskere.

Tyskerne har forbudt det
Politikerne siger, at det er et EU - direktiv. Men Danmark er gået langt videre. Den tyske Forfatningsdomstol har således kendt direktivet for forfatningsstridigt, hvorfor tyskerne ikke har implementeret det.
Hvorfor skal Dansk Politi og Big Brother til enhver tid have lov til at overvåge mig. Det er da en krænkelse af grundloven.

Arbejdsgivere vil også overvåge
Arbejdsgivere mener, at de kan bruge teknologien til at overvåge deres medarbejdere. Således blev busselskabet Midttrafik meldt til Datatilsynet, fordi de overvågede deres ansatte med GPS. Dette førte til fyringer af personale. Men det er klart ulovligt.

Man kan godt sige, at indsamlingen er gået over gevind. Danmark står ikke tilbage for Big Brother.

Selskaber samarbejder med Big Brother
Big Brother - overthere samarbejder med de kendte selskaber, Apple, Microsoft, Google, Facebook, Skype, Yahoo, AOL, YouTube, PalTalk m.m. Benytter du dig af nogle af de tjenester herhjemme, jamen så kan du rolig regne med, at Big Brother kender dig.
NSA er vel nærmest Big Brothers medarbejdere lagrer hver dag 1,7 milliarder e - mails uden dommerkendelser. Men de er også mange ansatte. De har lige så mange ansatte som FBI, efterretningstjenesten og CIA tilsammen. 

  • Microsoft indsamler e - mail adresser, navn, adresse, telefonnummer, fødselsdato, telefonnumre. Microsoft modtager også oplysninger fra søgemaskiner, der sender ens IP - adresse og oplysninger om, hvilke internetsider, man besøger 
  • Yahoo beder om personlige oplysninger, når man registrer sig. Også ens beskæftigelse skal man opgive. Også her er der IP - adresser og hvilke net - sider, man besøger 
  • Goggle beder også om personlige data, hvis du vil have en konto hos dem. Gmail opbevarer dine e - mails, kontakter og korrespondancer. Dine søgninger IP - adresser og cookies gemmes også 
  • Der skal gives mange personlige oplysninger, når du opretter dig hos Facebook. Statusopdateringer, delte og egne fotos, video, vægopslag, kommentarer til andres opslag, beskeder og chatsamtaler bliver gemt. Når venner tagger dig, bliver det registreret, og det samme gør GPS - oplysninger om din geografiske placering. 
  • YouTube ejes af Google og anvender samme metoder til dataregistrering. Brugere, der logger ind via en Google konto får registreret deres søgninger, spillelister og kanaler på You Tube.

Skype, brugere skal oplyse personlige ting samt brugernavn. Kontaktlister gemmes, og det samme gør gps - oplysninger fra mobile enheder. Beskeder, voicemail og videoer gemmes normalt mellem 30 og 90 dage.

Apple, bruges når du skal oprette en Apple - id. Det skal du gøre, når du skal bruge tjenester som iTunes eller regristere en computer eller et andet Apple - produkt.

Prism - hvis man skal til bunds
Og så er det Big Brothers stolte system, som man kalder for Prism. Dette bruger man til at foretage en omfattende og dybtegående overvågning af realtids - kommunikation og gemte data. Med dette system laves der flere tusinde rapporter hver måned. og det er en tendens til at antallet af rapporter er stigende.

Amerikanske borgere har krav på særlig beskyttelse
Amerikanerne har en særlig loyalitet over for egne traditioner, tekster og institutioner. Der er en særlig loyalitet over for forfatningen. Måske er det derfor, at amerikanske domstole er skeptiske over for alt hvad der ikke er amerikansk. Det handler også om konventioner eller retsstillinger i andre stater. Det startede med Busch, der ikke ville lade sig binde af internationale aftaler som for eksempel Kyoto - protokollen. Man ville heller ikke lade sig begrænse af Den Internationale Straffedomstol og Sikkerhedsrådet og af andre. Heller ikke Genéve - konventionerne var noget amerikanerne brød sig om.

Også Obama mener, at amerikanske borgere har krav på en særlig beskyttelse. Mere end ikke - amerikanere. Terror mistænkte amerikanere favoriseres i forhold til ikke amerikanske terror - mistænkte. De er er altid sikret en rettergang for en domstol.
Sådan er det også med Big Brothers aflytninger. Ifølge Obama har amerikanere ikke noget at frygte. Og protesterne fra EU - landene over den omfattende aflytning har han kun skuldertræk til overs.

Forhindret angreb
Amerikanerne har påstået, at deres omfattende overvågning var skyld i, at attentatet mod Jyllands Posten ikke blev til noget. Men mon ikke FBI eller CIA kunne have forpurret dette? Det kan ikke vurderes, for alt materiale mod de terrormistænkte er hemmeligstemplet.

Hvor går grænsen?
Det handler om, at finde den rette balance mellem den totale frihed og Big Brother samfundet. Da Bush i år 2000 blev præsident var kun en fjerdedel af al information lagret i digital form. I dag er det kun 2 procent af al information, der ikke er lagret.
Hvor er grænsen mellem privatlivets fred og registrering af os, det rette sted.

Hvad skal de bruge det til?
Det handler ikke kun, om hvad der må registreres, men også om, hvad der sker hvis disse informationer havner i de forkerte hænder. Og hvad nu, hvis en terrormistænkt ved en fejl ringer til os? Og hvad skal Den Amerikanske Ambassade bruger en video til med undertegnede på Garnisons Kirkegård, som er et offentligt sted.
Hvem fører kontrol med dem, som fører kontrol med os?

Big Brother lytter med
Ifølge britisk avis så har danskerne delt personoplysninger med amerikanerne. det har så chokeret en del politikere. men hvordan kan det overraske nogen overhovedet?
Man kræver en forklaring, blandt andet fra FE og PET. den forklaring, får de nok aldrig. Det kan da ikke være forbigået nogen, at amerikanerne har direkte adgang til dansk kommunikation. De aflytter både venner og fjender. Også fra lytterstationen på Bornholm har amerikanerne aflyttet russerne.

En rest fra Den Kolde Krig
Enlig må en dansk statsborger kun aflyttes med en dommerkendelse. Men et spørgsmål er, hvor mange respekterer dette. Der foreligger formelle aftaler med amerikanerne. Aftalerne er allerede indgået under den kolde krig åbenbart i 1955. Danmark nyder åbenbart mindre tillid end de store lande, som England og Canada og kategoriseres som tredjeparts - land. Kodenavnet for Danmark er Dynamo.
Den danske regering er da også overraskende passiv i sagen.

Danskerne er ligeglade
Danskerne ser ikke noget problem i at blive overvåget. Efterretningstjenester må gerne kig en over skulderen, når man sender e - mails eller googler sig frem til forskellige søgninger.
Man gør ikke noget galt, så længe, man ikke har noget at skjule. Sådan er holdningen. Man begynder sikkert først at undre sig, når man bliver nægtet indrejse til USA.

Boligens ukrænkelighed overtrådt
Det kan så undre, at Grundlovens paragraf om boligens ukrænkelighed er blevet gennemhullet af hundreder af undtagelser. Senest er det skat, der i 247 tilfælde har brugt denne undtagelse.

Det offentlige opfordrer til ulovligheder
Men også de offentlige myndigheder bruger den, men uden lovhjemmel, når de opfordrer folk til at fotografere ind gennem vinduerne hos private for at komme social bedrageri til livs. 

  • Du kan vedhæfte billeder eller andre former for dokumentation for, at der bliver snydt med en af Udbetaling Danmarks ydelser. Du kan vedhæfte op til 10 filer.

Man er åbenbart gået så vidt at straffeloven ikke betyder noget, når social bedrageri skal opklares. Se selv på www.borger.dk. Måske er det sådan, at de sociale myndigheder og naboerne i fremtiden skal have informationer om, at man forventer familiebesøg. I henhold til straffeloven er det ulovligt at tage billeder ind over naboens hæk. Det kan straffes med fængsel i op til seks måneder. Myndighederne er med til at legitimere et overvågningssamfund.

Danskere tilhængere af DNA - registrering
Rystende er det også, at et flertal af danskere er tilhængere af et dansk DNA - register. Det er imponerende, hvor stor tillid man har til at udbygge overvågningssamfundet. Det må da være på tide, at danskerne sætter hælene i.

Ikke for trafiksikkerhedens skyld
Eller hvad med politiet, der for at skrabe penge hjem til staten opsætter et hav af fotovogne. Det er ikke for nødvendigvis at fremme trafiksikkerheden.

Big Brother bruger alle midler
Snowdon har sat ord på det, de fleste vidste. Men han er også blevet Prügelknabe. Big Brother bruger alle midler til at indfange ham. De lande, hvor han har søgt asyl, bliver ringet op af Big Brother og truet med alle midler. Et præsidentfly bliver tvunget til landing i Wien. Ja man tillader sig det hele. Sandheden må ikke komme frem.

At tyskerne vil protestere over for Big Brother er nok bare skuespil. Den Tyske Højesteret har nemlig afgjort, at tyske borgere ikke må overvåges. Så alle de data, som amerikanerne får, bliver leveret til det tyske efterretningsvæsen.

Danmark er klar til cyberangreb
Ja og så bliver så forarget, når vi hører om cybernagreb fra andre magter. Men vi glemmer, at det danske militær også opruster i begrebet angreb i Cyberspace. Årsbudgettet vil i 2016 andrage 150 millioner kroner.
Og sådan kunne vi blive ved.

Vi fortsætter vores artikelserie om Overvågning, Aflytning og Hacking.

Hvis du vil vide mere: Om Overvågning, Læs:

  • Overvågning, Aflytning, Hacking (1)
  • Mere Overvågning på vej
  • Videoovervågning af Nørrebrogade - nej tak
  • Big Brother holder øje
  • Big Brother udvider overvågningen
  • Er mere overvågning - vejen frem?
  • Du bliver overvåget
  • Overvågnings - samfundet

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16