Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde i Nørrebro Handelsforening, afholdt den 12. juni 2008 hos Rie Nielsen, Bureauets Bogføringscafe og Revision, Slotsgade 2,2 th. - 2200 København N

Offentliggjort 27. juni 2008

Til stede:
Hans Mejlshede(HM), Johnny Beyer(JB), Annette Wegener(AW), Uwe Brodersen(UB), Rie Nielsen(RN), Kurt Scheelsbeck(KS) (gik 21.15)

Afbud:
Jørgen Holm (JM)

Ikke til stede:
Piet Paaske(PP)

Som gæst:
Benny Granstrøm (BG) (til punkt 4).

  1. Godkendelse af dagsorden:

    Dagsorden blev godkendt med tilføjelse punkt 15: fastsættelse af næste møde.
  2. Godkendelse af referater:
    1. Godkendelse af bestyrelsesreferat af 12. marts 2008 klik her

      Referat blev godkendt
    2. Godkendelse af referat fra Generalforsamling den 27. marts 2008 klik her

      Referat blev godkendt
  3. Nyt fra Formanden
    1. Diverse informationer
      1. Nørrebro Handelsforening blev pludselig præsenteret for en stor regning fra Mediecentret. Desuden var der utilfredshed med denne regning fra Nørrebro Park Kvarterløft. Det var en regning fra kampagnen ”Oplev Nørrebro” . Her var der indrykket annoncer i Lokalavisen Nørrebro, Ballerup Bladet, Herlev Bladet og Villabyerne. Men den første annonce var ikke i Ballerup Bladet og Villabyerne (Herlev bladet?).
      2. KS havde aftalt indrykning og pris med PP. Med andre ord regningen på 30.000 incl. moms var uberettiget. RN forlangte kreditnota, og den er kommet. KS har informeret Jesper Langebæk om forløbet.
      3. En kvinde fra Jylland ansøger om midler fra vores fond. Hun opfylder dog ikke kriterierne til at kunne få bevilliget midler. Det var bestyrelsen enig om.
  4. Nyt fra ELO

    JB deltog i formødet til hovedbestyrelsesmødet.
  5. Nyt fra Danmarks Handelsforeninger

    JB har haft besøg af formanden
  6. Nyt fra Afviklingsselskabet
    AW oplyste, at der har været planlægning af møde mellem parterne i den kommende retssag. Den endelig retssag er berammet til juni 2009. Inden den 14. august skal AW aflevere en ”replik”. Og inden den 26. september skal Københavns Kommune svare på dette. Den 3. marts 2009 foregår der delforhandlinger.
  7. Godkendelse af regnskab / generalforsamling Afviklingsselskabet
    Bestyrelsen gennemgik årsrapporten for Afviklingsselskabet af 1. december 2004, og diskuterede revisorpåtegningen. Bestyrelsen vedtog, at sende et brev til revisor om en forklaring. Desuden blev der givet mandat til AW, JB og HM eventuelt at forhandle med revisor.
  8. Nyt fra Kassereren (RN)
    Der var hverken tilgang eller afgang af medlemmer. (Sidste kvartal har der været tilgang af to nye medlemmer, takket være en energisk indsats fra RN og AW).
    RN gennemgik status. Og der blev oplyst at RN, JB og UB havde fået overført en tredjedel af deres tilgodehavende pr. 31. december 2007
  9. Nørrebrogade – lukningstruet (Hvad gør vi?)
    UB startede med at gennemgå sagen. Et nyt forslag er på banen. Nørrebro Lokalråd foreslår bussluse ved Elmegade og Nørrebrohallen. Vi læste nyheden i Nørrebro Avis. Heller ikke HM havde hørt om dette, selv om han sidder i Lokalrådet.

    Man vil lave et forsøg på tre måneder, startende fra oktober. Informationen fra kommunen er mere end mangelfuld. Fra Teknik og Miljø har man sendt en skrivelse ud til Lokalrådene, men ikke til dem, der bliver ramt – detailhandelen.

    På Amagerbrogade fik man stoppet et lignede forsøg 24 timer før, det skulle finde sted, oplyste JB. 4 – 5 gader på Indre Nørrebro er lukket og det er vanskelig at komme ud fra en sidegade, når det ikke er trafiklys, forklarede HM. Vi må have detailhandelen i gang med at protestere.

    Beboerne synes åbenbart, at det er i orden med en lukning, men dem i sidegaderne vil blive meget ramt af mere trafik og støj. JB fortalte at et VVS – firma for 10 år siden brugte 45 minutter i hverdagen til at komme ud til kunderne, nu bruger de to timer.

    Politiet kan heller ikke gøre noget, så længe det ikke er uforsvarligt med flere biler i nogen områder.. De må bare følge politikernes retningslinje, forklarede JB. Dem, der køber 20 liter maling, kommer kørende i bil. Den lille grønthandler bliver ikke ramt. RN sagde, at hvis vi skulle bruge nogle utilfredse detailhandlere kunne vi kontakte Tang Foto.

    AW forklarede, at hun havde haft en samtale med TV2 – Lorry om problemet. UB havde sendt dem en del artikler om emnet. Diskussionen om letbaner kom også på spil.

    JB og UB laver et læserbrev til Nørrebro Avis. Dette bliver lagt ud på vores hjemmeside, og sendt med ud i vores nyhedsbrev på mail, når UB har flere artikler klar til hjemmesiden. læs læserbrevet
  10. Tunge lastbiler forbudt – dyrere fragtpriser (Hvad gør vi?)

    UB forklarede, at forbud mod tunge lastbiler ville betyde dyrere fragtpriser for detailhandelen i København. Kommunen har indført forbuddet af miljømæssige grunde, og fordi mange cyklister var blevet påkørt af lastbiler. Forskere mener dog, at sikring af vejkryds vil have en større virkning. Omlæsning til mindre lastbiler vil føre til mere trafik.

    Flere mente, at medierne ikke fokuserer så meget på, når en bus påkører en. Det handler om manglende infrastruktur og om at tænke stort.

    HM og KS arbejder videre med dette spørgsmål.
  11. Nørrebro Handelsforening i medierne
    UB og JB havde flere gange medvirket i Nørrebro Radio. UB forklarede, at han inden forrige bestyrelsesmøde 9 gange på en dag var blevet kontaktet af medierne. Så kan det være svært at leve op til vores motto med at journalister aldrig må gå forgæves.
  12. Hjemmesiden
    1. Besøgende
      Der er stadig stor søgning til vores hjemmeside. JB har haft kontakt med nogen, som vil komme med et oplæg til, hvordan, der kommer endnu flere besøgende, og hvordan vi kan tjene penge på Hjemmeside henvendelserne.
    2. Indhold
      UB er snart klar med flere artikler, der så vil blive sendt ud som information til vores ”net – kontakter”.
      På en uge er der set 181 forskellige artikler
      På en måned er der set 285 forskellige artikler.

      En top 10 inden for en uge, ser sådan ud:
      • Medlemsfortegnelse
      • Hvad er sharia
      • Holdninger og meninger 2005
      • Holdninger og meninger 2006
      • Assitens Kirkegård
      • Holdninger og meninger 2007
      • Artikler om detailhandelen
      • Loppemarkedet
      • Hvad er Koranen
      • Smiley – artiklerne.

        AW ville vide, om man kunne se, hvilke medlemmer, der nød godt af, at man kunne gå ind på deres hjemmesider. Det mente JB, at man teknisk godt kunne finde ud af. Han ville forsøge at lave en liste.

         
  13. Områdeløft Mimersgade
    UB forklarede, at der havde været valg til Styregruppen. Et projektforslag til det nye Kulturhus var afleveret. Nørrebrohallen skal renoveres. Et konsulentfirma har været i gang, og udarbejdet forslag. Der skal bevilliges 4 millioner kroner til trafikreguleringer i Mimersgade – kvarteret.

    Det bliver i fremtiden svært at komme til for eksempel Føtex.

    Der er givet 50.000 kr. til en lokal historisk kalender. 25.000 er givet til ældre mænds(50 +) tur til Bornholm. En kunstnersti gennem Mjølnerparken har fået 638.000 kr. Bedre belysning på Balders Plads, Banana Park og Thors have har kostet 638.000 kr.

    UB havde fået invitation til at medvirke i et projekt med Integration og Beskæftigelse i Haraldsgade – kvarteret. Men han takkede, nej tak. I stedet er der sendt ca. 25 artikler, der har været offentliggjort på vores hjemmeside.
  14. Det nye Lokaludvalg

    Det var ingen problem for Nørrebro Handelsforening at komme ind i det nye lokaludvalg. Det var alle enige om til repræsentantskabsmødet. Vores repræsentant blev HM. 1. suppl: RN 2. suppl: KS. De sidste to poster var der byttet om på. Selv om vi over Nettet havde meldt det hele, var der opstået lidt tvivl hos kommunen. Således var UB ikke blevet tilmeldt repræsentantskabsmødet.

    Til det førstkommende møde er HM forhindret. RN repræsenterer foreningen. Hun udbad sig lidt hjælp fra HM. I tvivlstilfælde blev hun bedt om at kontakte UB.

    Det var enighed at pege på Kim Christensen, som formand. HM ville godt stille op til næstformandsposten, men ellers var man enige om at pege på Henning C. Hansen som næstformandsemne, såfremt han stiller op.

    Bestyrelsen gennemgik de personer, der var valgt ind. HM påpegede, at vi sikkert i mange spørgsmål ville være i absolut mindretal, men måske kunne vi i nu og næ kunne få indført en mindretalserklæring.
  15. Nyt fra Loppemarkedet

    Der var intet nyt herfra. Dog nævnte RN, at der stod 17.000 kr. på kontoen.
  16. Nye medlemsaktiviteter
    HM mente, at vi skulle lave et socialt og kulturelt arrangement til august eller begyndelsen af september og Mejlshede Låse ville gerne være sponsor. Det kunne evt. være en sejltur – en havnerundfart eller en tur til Flakfortet. Det kunne så være med den eventuelle nye formand for Lokaludvalget – Kim eller hvem der nu blev valgt. Sejlturen skulle kun være for medlemmerne og deres ansatte.

    Bestyrelsen udtrykte glæde over HM`s initiativ. AW og HM arbejder videre med projektet.
  17. Efter generalforsamlingen
    Generalforsamlingen forløb stille og rolig. Tilslutningen var ikke imponerende.
  18. Diverse
    AW og UB udtrykte glæde over RN`s evne til at hygge om os, når der blev afholdt bestyrelsesmøder. Denne ros er hermed videregivet.
  19. Næste møde
    Meningen var, at vi skulle finde flere mødedatoer, men bestyrelsen blev enig om kun at finde datoen for næste møde, og det blev den 11. september kl. 18.15.

God handel
Ref. UB 14.06.08


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16