Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nyt fra Metroselskabet - December 2013

Vi har igen fået nyt fra Metroselskabet. Hvordan går det med byggeriet? Det får vi svar på her. Vi stifter også bekendtskab med Tria og Nora, de to boremaskiner.

Nørrebroparken
Den første tunnelboremaskine, Nora er nået helt frem på stationspladsen Nørrebros Runddel. Her vil hun opholde sig i et par uger, mens hun gennemgår en række servicetjek. Derefter fortsætter hun borearbejdet frem til Nuuks Plads.

Den næste tunnelboremaskine, Tria er klar til testkørsel og går nu i gang med at bore sig frem mod Nørrebros Runddel. Under testkørslen bliver maskinens funktioner gennemtestet, inden maskinen går over til normal drift. Tria skal bore tunnelen, der vil løbe parallelt med den tunnel, som Nora borer.

Nuuks Plads
Entreprenøren har foretaget en række mindre boringer i bunden af stationsrummet og går nu i gang med forberedelserne til støbningen af stationens bund. Her bliver bunden af skakten dækket af armeringsjern, inden stationsgulvet støbes.

Nørrebros Runddel
Tunnelboremaskinen Nora opholder sig i øjeblikket på Nørrebros Runddel. her trækkes hun gennem stationsskakten, så hun er klar til at bore videre om kort tid. Tunnelboremaskinen gennemgår en række servicetjek, inden hun sendes afsted mod Nuuks Plads, som er næste metrostation på ruten.

Skjolds Plads
Entreprenøren er fortsat i gang med at lave de afstivede vægge på Skjolds Plads. Entreprenøren havde ved udgangen af november støbt over 70 pct. af væggene på stationen.

Lastbilkørslen til byggepladsen er i øjeblikket omlagt, så al kørslen foregår via byggepladsporten i Slangerupgade. Det skyldes, at entreprenøren er i gang med at udføre arbejde lige ud for Haraldsgade 7 - 9. Omlægningen varer frem til midten af februar 2014.

Nørrebro Station
Arbejdet med de afstivende vægge er ovre. Entreprenøren er nu i gang med at grave et par meter ned inden for selve stationsarealet og er så småt gået i gang med at fjerne det øverste beton i væggene. Derefter går han i gang med forberedelserne til støbningen af stationens tag, som vil vare frem til foråret 2014.

Vi takker Andrea fra Metroselskabet for informationerne

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16