Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Dankortets afløser - Betal via Mobil

Allerede nu findes en masse systemer, hvor du kan betale via Mobil. Det ser da ud til, at Danske Bank foreløbig er løbet med sejrem. Men deres system er for langsom til supermarkederne Men det ved man åbenbart, for inden året er omme tilbyder både Danske Bank et bedre produkt til større virksomheder. Og de andre banker kommer så med deres eget system til samme kundegruppe. Hvis Dankortet krakelerer vil det koste detailhandelen 2 - 3,5 milliard. Og dette tab, kan kun overføres til kunderne.

Det vil koste detailhandelen 2 - 3,5 milliarder kr.
Det kan blive meget dyrt for danskerne, hvis salget af Nets får Dankortet til at smuldre. Detailhandelen frygter, at man ny får Mastercard og bankernes egne betalingskort.
Således koster et Mastercard 1,0 - 2,5 pct. pr. transaktion. Og dette skal kunderne betale.

Detailhandelen har regnet ud, at det vil koste mellem 2 og 3,5 milliarder kroner for danskerne. For bankerne vil det blive en guldranet forretning, når Dankortet lukkes. Man skal nok ikke regne med opbakning til dette kort fra den side.

Årets App til Danske Bank
Sidste år vandt Danske Bank prisen for Årets App, for deres MobilePay. Den er hentet over en million gange, og Danske Bank var først på banen.
Man kan sige, at plastikkortet er blevet gjort digitalt. Dertil kommer nye services.

Brugt i Østafrika - i fem år!
Allerede i begyndelsen af maj var Danske Bank først på banen. De var to uger før de andre banker, som lancerede Swap.
Danmark har været bag ud med elektroniske nyskabelser, men man må da side, at nu er der kommet en ret så stor en. Og de forskellige udbydere har lovet at forbedre teknikken i nyskabelsen. Men tænk, systemet har de brugt i Østafrika - i fem år!!!

Nu kommer Paii
Men de er bestemt ikke ene om betaling via mobil. Teleselskaberne har lanceret Paii. Med teleselskabernes system kan der købes for 7.500 kroner pr. betaling. Med MobilePay kan der betales for 1.500 kr.
Bag selskabet 4 T Mobile Payments, som står bag Paii, er TDC, Telenor, Telia og 3. Ja de kalder også systemet Den digitale tegnebog.
I modsætning til at sidde og taste kontonummer, udløbsdato og sikkerhedskode, når man betaler på nettet med et betalingskort, kræver Paii kun et klik og en 4 - cifret pinkode for at gennemføre en betaling.
I løbet af et år vil dette system også kunne bruges ude i butikkerne. Systemet kan rumme både kreditkort, loyalitetskort og medlemskort. Ja man kan koble kørekort, pas, sygesikringskort m.m. til mobile, men vi skal hvis have lidt mere tålmodighed.
Teleselskaberne oplyser, at deres system har gode muligheder for at være det helt rigtige system til betaling i butikkerne. Man siger, at det er et sikkert system, at bruge. Og så kan det bruges af både Apple - og Anroid - telefoner. Man oprettes via NemID, og vælger sin egen pin - kode.

Det varer lidt inden dette system kommer ud i de fysiske butikker, men kan allerede fra marts bruges på Nettet.
Man bruger en teknik, der kan bruges i 20 - 25 pct. af terminalerne i landets fysiske butikker. Det for sin debut i TDC's egne butikker.

Kunder kommer ikke for at stå i kø
Og Danske Bank har fornylig lanceret MobilePay Business. Dette system kan erhvervsdrivende brugte til at modtage betaling fra kunderne.
Men ak og ved. Coop og Dansk Supermarked vender tommelfingeren nedad, da de mener, at systemet er langsommere end Dankort. Som man siger i Dansk Supermarked: 

  • Kunderne kommer ikke hos os for at stå i kø.

Og fra Danske Bank lyder meldingen da også, at systemet ikke er beregnet til store supermarkeder, men til mindre virksomheder som erstatning for småbetalinger. Men man lover, at der inden for overskuelig fremtid kommer en anden løsning.
Når en anden person har oprettet MobilePay, kan man lynhurtig overføre penge til denne via mobilen.

De andre banker
De andre banker har deres eget system, som de kalder for Swipp. Her er tilknyttet en række små banker, samt de store, Jyske Bank, Sydbank og Spar Nord.

Det er med, at være oppe på dupperne. Tænk, hvis vi pludselig oplever Google Bank?
Nye kasseterminaler
Både i Dansk Supermarked og Coop er man i gang med at udskifte samtlige betalingsterminaler. På de nye terminaler kan man bruge det, der svarer til det man kender fra De Blå Rejsekort.
Desuden kan de ny terminaler modtage en slags wifi - betaling fra mobiltelefoner. Disse betalingsformer går under betegnelsen, kontantløse betalingsformer. Og det er selskabet, som er til salg - Nets, der udfører udskiftningen.

Krig på markedet
I Apple's kommende teknologi, er det også tænkt på mobile betalinger. De lancerer iBeacon. Men det vides ikke så meget om det endnu. Ja mange internationale selskaber er gået i gang. Og vi vil sikkert i den kommende tid opleve en krig på markedet, hvor det ene selskab forsøger at overbyde det andet.

Danskere også med i krigen
Også danske MEE (Mobile Economic Ecosystem) står foran lanceringen af en ny måde, at betale på. Det ser ud til, at den måde, som dette skal lanceres på, bliver meget lettere at håndtere. Et klik på app'en og et klik på godkend beløb er nok, resten klarer app'en.
Selskabet vil udfordre Danske Bank, som efter en gratis periode tilbyde erhvervslivet en transaktion for fem kroner.

Ja, kigger vi på Danske Bank's priser, ja så koster en etablering 1.000 kr. Gebyr for transaktion er 1 pct. af transaktionsgebyret, dog max. 5,00 kr. Men det er gratis indtil 1. oktober.

System til større virksomheder
Inden året er omme vil både Mobil Pay Buisness og Swipp tilbyde erhvervsløsninger for de større virksomheder. Sådan som det ser ud nu, synes Swipp at være billigere for erhvervslivet

Taget godt imod Mobil Pay
Men de private brugere har taget bedre imod Danske Banks Mobil Pay. Kun 250.000 bruger således Swip.

Daglig bruges Mobil Pay omkring 30.000 gange om dagen. Tallet for Swip er kun 17.000 - om ugen!
Alene i december blev der gennemført 900.000 betalinger og overført en kvart milliard kroner gennem MobilPay.

Hvis du vil vide mere: Læs

  • Dankort til salg.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16