Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Breaking News – Nørrebro (1)

En del detailhandlere har nægtet at betale afgift til kommunen for vareudstillinger, hvis Nørrebrogade på Ydre Nørrebro bliver gravet op. Et højhus på 29 etager, og en række andre bygninger på mellem 6 og 8 etager skal anlægges på Ydre Nørrebro, hvis det står til et dansk pensionsselskab. Lokaludvalget har fået ny formand. Trygheden stiger på Nørrebro, men der er alligevel langt igen, inden den er 100 pct. Og så bliver man ikke så gammel på Nørrebro.

Vi har tidligere haft en rubrik, der hed Korte nyheder – Nørrebro. Den har vi afskaffet. Men med tid til anden, bringer vi nu Breaking News – med stort og småt fra Nørrebro, under mottoet – måske kan det have betydning for Nørrebro.

Vil butikkerne betale?
I øjeblikket er embedsmænd rundt på Nørrebro, for at informere om, at man nu skal gå ind digitalt for at anmelde ude – udstilling. Københavns Kommune kræver ind. Og det kan jo undre, at detailhandlere på Ydre Nørrebro skal betale fuld pris for udstilling, når man betænker, at der snart skal graves. Ja de begynder allerede i august måned. Vi så hvordan det foregik på Indre Nørrebro, da var det nok de færreste, der fik noget ud af udstillingerne foran butikken. Nørrebro Handelsforenings forslag om gratis cykelstativer er også blevet afvist. Men skal vi lige tage de priser, som Københavns Kommune forlanger:

Udstillingsskabe og automater: 

  • Under 1 meter bredde: 1.349,00 
  • Over 1 meter bredde: 2.699,00

Aviskasser og øvrige kasser: 

  • Max 60 cm bred: 661,00 
  • Max 80 cm bred: 1.175,00

Vareudstillinger pr. påbegyndt meter langs facaden: 

  • Op til 60 cm fra facaden og ud på off vej: 1.103,00 
  • Mellem 60 cm og 120 cm fra facaden og ud på off. vej: 2.204,00 
  • Mellem 120 cm og max 150 cm fra facaden og ud på off. Vej: 3.308,00

Nogle detailhandlere, som www.norrebro.dk har talt med, vil ikke betale, hvis gaden bliver gravet op.

Hvad sker der lige omkring Mjølnerparken?
Det vækker begejstring hos unge studerende – et højhus på 29 etager med plads til 700 studieboliger. Den skal ligge på parkeringsarealet ved Nørrebro Station. Forslaget er endnu ikke politisk behandlet. Men planerne er lagt frem som politisk høring. Det er en dansk pensionskasse, der har ønsket at foretage det omfattende byggeri, der i alt skal bestå af 8 bygninger fra 6 til 29 etager. De senere år, er der kommet 20.000 flere unge til byen, og de har vanskeligheder ved at finde en bolig.

I Nørrebro Lokaludvalg er man dog ikke så begejstret for ideen. Her ser man hellere en udbygning af idrætshaller og kulturhuse. I øvrigt efterlyser Lokaludvalget en helhedsplan for området, der de nærmeste år skal rumme en metrostation og et marked på Mimers Plads. Man gør også opmærksom på, at Nørrebro allerede er Københavns tættest befolkede bydel.

Føres planerne ud i livet bliver den højeste bygning cirka 20 – 25 meter højere end de nærmeste bygninger i området Nørrebro station, Mjølnerparken, Mimersparken og Borgmestervangen.

Der skal også være lejligheder til forskere, dagligvarebutik, café m.m. Byggeriet kommer til at ligge et minuts gang fra Nørrebro Station, der i 2018 bliver Danmarks tredje travleste trafikknudepunkt.

Lokaludvalget har fået ny formand
Lokaludvalget har fået ny formand. I seks år var Kim Christensen formand. Ved sin afgang havde www.2200n.dk en samtale med ham. Og Kim fortalte, at straks efter sin ansættelse, fik Lokaludvalget at vide, at man ville lukke Nørrebrogade. Lokaludvalget flikkede 14 punkter sammen omkring konsekvenserne omkring sådan en lukning. Og som Kim sagde, at det kunne have været en god ide, hvis man havde lyttet, hvad man ønskede lokalt. Men Lokaludvalget er dog godt tilfredse med cykelstien i dag.

Tidspresset er enormt ved at bestyre et job som formand for Nørrebro Lokaludvalg. Udvalget får, ifølge den afgåede formand større og større betydning.
Hvis du vil læse flere nyheder på www.2200n.dk så klik på logoet, her på siden til højre.

Trygheden stiger på Nørrebro
Det er vel ingen hemmelighed, at kriminaliteten på Nørrebro er højere end andre steder i København. Hver gang, der sker noget voldsomt, så tager beboere gaden tilbage. Og det sker som regel dagen efter. Kommunens tryghedsindeks viser, at trygheden er stigende. Dette indeks er basseret på en spørgeskemaundersøgelse og politiets register over anmeldte forbrydelser.

Men beboerne på Nørrebro er stadig mere udsat end andre steder i hovedstaden, så der er stadig behov for en intensiveret tryghedsskabende indsats. Således er salg af hash og narkotika ret almindelig på Nørrebro.

Nørrebro er delt i fem områder. I 2010 var der problemer i fire områder. Og åbenbart er der nu kun problemer i et enkelt af disse områder.

I 2013 skete der 1.069 gaderøverier i København. Typisk blev man ved disse lejligheder frarøvet kontanter og smartphones. 395 af disse røverier blev opklaret. Politiet har særlig fokus på de såkaldte hotspots på Nørrebrogade og ved Mjølnerparken.

Man bliver ikke så gammel på Nørrebro
Den gennemsnitlige Nørrebro – borger bliver kun 73,3 år gammel. Det er 5,8 år mindre end de tilsvarende medborgere på Østerbro, og hele 8,5 år mindre end i velhaverkommunen, Hørsholm, hvor folk lever længst.

Den sociale ulighed kommer til udtryk, når døden faktisk får årsag i alkohol og rygning. Her er Nørrebro overrepræsenteret.

Vi vender frygtelig tilbage med en ny afdeling Breaking News, Nørrebro.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16