Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Kom til historisk foredrag

Den 4. marts inviterer Nørrebro Handelsforening, Stefanskirken, Nørrebro Lokalhistoriske Forening og www.dengang.dk til et foredrag i Stefanskirken. Her kan du også høre om hvordan detailhandelen har oplevet historien gennem tiderne på Nørrebro. Dette beskrives sjældent i diverse historiebøger. Alt er gratis, selv kaffen i pausen. Du kan også møde den nye præst i kirken og de aktive mennesker i Nørrebro Lokalhistoriske Forening. Få en fornøjelig aften ud af dette arrangement.

For 7. gang
For 7. gang går arrangørerne Nørrebro Lokalhistoriske Forening, Stefanskirken og www.dengang.dk sammen og arrangerer en lokalhistorisk aften i kirken. Dette foregår onsdag den 4. marts kl. 19 – 21. Som sædvanlig er arrangementet gratis.

Præsten, skal vide, hvad han går ind til
Traditionen tro er det gratis med kaffe i pausen. Og der skal brygges masser af kaffe for tilstrømningen plejer at være stor til disse arrangementer. Denne gang er det lagt op til en alternativ Nørrebro – fortælling for den nye præst, Thomas. Han skal vide, hvad han går ind til. Derfor fortælles der Nørrebro historie både for begyndere og viderekomne. Men foredragsholderen vil også vise respekt over for dem, der gang på gang møder op til disse arrangementer og fortælle nye historier.

Digitale fotos bliver scannet
Du kan får en snak med de aktive mennesker fra den lokalhistoriske forening, der blandt andet er i gang med at digitalisere en masse Nørrebro – billeder. Foreningen har også stor succes med salg af Nørrebro – kalenderen og bogen Nørrebro – historier fra fedtemader til Fædregruppen

Mød den nye præst
Det bliver også lejlighed til at møde den nye præst, der som så mange andre er indvandret fra Jylland. Og det er også det, der er hændt for foredragsholderen Uwe Brodersen. Han er boghandler, sekretær i Nørrebro Handelsforening og indehavere af hjemmesiden www.dengang.dk, der indeholder 900 lokalhistoriske artikler, heriblandt ca. 220 fra Nørrebro.

Fra spøgelser til trusler
Vi skal høre om spøgelser, præster, fattige, arbejdere, værtshuse, mordere, omnibusser, sporvogne, urtekræmmere, panserbasser, varulve, og mange andre. Vi skal høre om den tid, hvor man kun kunne passere Nørrebro iført gummistøvler, og så er vi med til Søren Kierkegaards begravelse.

Vi skal også høre om dengang, Nørrebro Handelsforening blev truet af politibetjente på nettet, og overborgmesteren truede foreningen med sagsanlæg, såfremt man ikke fjernede et indlæg. Jo bølgerne gik højt, dengang. Ja egentlig er det ikke så mange år siden.

Det var det også på her på Nørrebro, den første spiritusprøve fandt sted. Dette og meget mere vil du kunne høre i 2 gange 60 minutter i den hyggelige Stefanskirke onsdag den 4. marts.

Arrangørerne ønsker god fornøjelse til et par fornøjelige timer. Du skal ikke tilmelde dig. Men du må gerne møde tidlig op, så arrangørerne kan nå at lave nok kaffe. Så kunne det jo også værre, at det var et eller andet, du gerne ville brokke dig over – blandt andet tåbelige indlæg på Nørrebro Handelsforenings hjemmeside eller på Facebook.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16