Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Berling Frimærker bliver 30 år

Det er en enestående nostalgisk hule inde hos Inga. Her finder du foruden frimærker og mønter gamle nostalgiske blade, indbydelser, sporvognsbilleder. Ja og så er her en speciel Elvis – udstilling. Er det fordi Inga er Elvis fan? Kig forbi butikken på Nørrebrogade 92 på onsdag.

Den 4. marts fylder Berling Frimærker 30 års jubilæum på Nørrebrogade 92. Fra klokken 10 – 17 serverer Inga Berling kaffe, kage, lidt sødt og lidt stærkt til ganen. Det er sikkert mange, der slår vejen forbi. Butikken har mange faste kunder, også i udlandet.

Ja, det er efterhånden ikke mange butikker forundt at holde sådan et jubilæum på Nørrebrogade. Så skulle det da lige være kædebutikker.

Og det kan man ikke just kalde denne butik. Man føler sig næsten hensat til en hule i nostalgiens verden. Jo finder skam frimærker, førstedagskuverter, album og mønter i alle afskygninger. Men der er sandelig også meget andet at komme efter

Her kan du finde bøger om anden verdenskrig, gamle noder, gamle dåser og ikke kun Irma – dåser. Det er et eldorado for samlere. Som eksempel bør vi nævne kravlenisser og gamle Elvis plader. Ja man finder en hel afdeling med Elvis ting. Vi kunne godt have Inga mistænkt for at være Elvis – fan.

Utroligt at der kan være så mange ting i denne butik. Vi fandt gamle Mix – ugeblade, konfirmationsindbydelser, børneplakater, sporvognsbilleder, ældgamle glansbillede – album, guldmedaljer og gamle film – og motorblade.

Ja skulle det være en gammel guldmedalje, ja så klarer Inga også det.

Og i en stor del af den tid Inga har haft butik har hun bestyret Nørrebro Handelsforenings Loppemarked sammen med hendes mand, Gunnar. Fra april til oktober er hun hver lørdag iført en stor hat langs Assistens Kirkegård. Her forsøger hun at få styr på bodholderne. Og det er bestemt ikke altid lige let. For et par år siden måtte hun søge tilflugt i en nærliggende butik. En bodholder var ikke tilfreds med hendes anvisninger. Han truede hende med en kniv.

Men ellers foregår dette fredeligt, og hvert år modtager Berling – parret et takkebrev fra kommunen for deres indsats på Nørrebro. Og da Gunnar forleden blev 80 år, ja så sørgede Inga sammen med resten af familien for, at Tivoli – garden troppede op.

Der har været en del udfordringer for Berling Frimærker. Et par oversvømmelser og masser af problemer foran butikken, da cykelstierne på Indre Nørrebro skulle omlægges. Men Inga Berling fortsætter troligt med hendes mange faste kunder.

Kig endelig forbi den 4. marts og hils på Inga.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16