Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Ekstremisme eller ytringsfrihed?

Et flertal i Folketinget vi forbyde Hizb ut Tahrir. Men det er ren populisme. For ifølge Grundloven kan de ikke forbydes, såfremt de ikke bryder loven. De hverver medlemmer i Nørrebrohallen. Det synes Kulturborgmesteren ikke om. Men hvorfor bruger han så ikke bare Folkeoplysningsloven. De tager ikke afstand fra det frygtelige terrorangreb. Og de kalder integrationsministeren for fjende af Allah. De vil indføre kalifat i Danmark, hvor Sharia – lovgivningen skal være herskende. De foragter det danske demokrati og spiller gerne offerrollen. Og det er her på Nørrebro, at de har deres fleste tilhængere.

De fylder meget på Nørrebrogade
De fylder meget, når de et par gange om året vandrer op af Nørrebrogade. Mændene først og kvinderne bagerst. Og hver gang, at de holder deres stormøder vækker det debat. Skal offentlige lokaler lægge hus til dette?

Så får politikkerne travlt. For naturligvis skal denne gruppe forbydes. Ja et flertal i Folketinget mener dette. Men det er ren populisme, for det har man forsøgt så mange gange før, uden at det er lykkedes. Jo, vi taler om Hizb ut – Tahrir. Det er en organisation, som er forbudt i flere lande, dog ikke i Danmark.

Den muslimske kultur
Hvis du ikke lige har styr på den muslimske kultur, så kig lige bagerst i denne artikel. Vi har nemlig tidligere beskrevet de vigtigste højdepunkter i den muslimske kultur. Hvis du læser disse får du måske et bedre begreb om, hvad Hizb ut – Tahrir står for.

Forbudt i Tyskland
Således er organisationen forbudt i Tyskland, fordi de opfordrede til antijødisk propaganda. I Danmark fik en leder således i 2002 en dom for forhånelse og opfordring af drab mod jøder

I Sverige bliver organisationen betragtet som en terrororganisation men er dog ikke forbudt.

Gode til at gøre opmærksom på sig selv
Et flertal af politikkere håber på, at stadsadvokaten vil forbyde organisationen i henhold til Grundlovens § 78, der forbyder foreninger, der søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende.

Organisationen er gode til at gøre opmærksom på sig selv. Ofte bevæger deres udtalelser sig på grænsen af det man må sige. Et par gange er udtalelserne også havnet på den forkerte side, og det har så givet en lille straf.

Kalifat i Danmark
Set med danske øjne har organisationen et menneske – og verdenssyn, som strider imod det, som vi kalder et demokratisk sindelag. Således ønsker de at indføre kalifat i Danmark.

Dette betyder, at alt skal styres efter sharia – loven, der blandt andet taler om stening af mennesker, afhugning af lemmer samt grotesk og blodig undertrykkelse af kvinder.

Tager ikke afstand fra terrorangrebet
Organisationen udtaler: 

  • At det er ”vitalt” at muslimer ikke tager afstand fra terrorangrebet i København, men ”tværtimod sætter tingene i den rette kontest”. 
  • I stedet er det ”de danske politikere og medier, der burde tage afstand fra den politik, som har skabt omstændigheder, der fører til had, trusler, voldelige overfald og i yderste konsekvens drab”.

De tager offerrollen
Organisationen tager offerrollen, der bygger på, at muslimer er viljeløse ofre for et system, der kan drive nogle ud i de værste forbrydelser. Det er lige på kanten til at opfordre til vold. Men retorikken får dog en del unge over på deres side mod det danske demokrati under devisen Dem og os. Hykleri og dobbeltmoral bliver brugt for at hjernevaske de unge. Disse unge føler sig forfulgt af det danske samfund.

De er gode til at råbe op. Og de fortæller, at det danske retssystem er ødelagt, korrupt, og de er fast besluttet på at ødelægge det danske demokrati. De latterliggører andre muslimer, der udtrykker deres modstand ISIL og Al – Qaeda.

De også gode til at skabe et modsætningsforhold mellem det at være dansk og praktiserende muslim.

Søger konfrontationen
Så længe organisationen holder sig inde for lovens rammer, så er organisationen også omfattet af forenings – og ytringsfriheden. Men organisationen søger konfrontationen med det danske demokrati.

Bandemedlemmer: Vi er kriminelle ikke ekstremister
Det er hovedsagelig på Nørrebro, hvor de holder til. Bandemedlemmer er ikke nødvendigvis medlem af organisationen. For som de selv siger: 

  • Vi er kriminelle og ikke ekstremister

Når de kalder til møder i Nørrebrohallen sidder mændene i den ene side af hallen og tilslørede kvinderne i den anden side. Her et antal på 1.000 personer ofte dukket op. Kulturborgmesteren i København mener ikke, at de skal kunne hverve nye medlemmer og samtidig anfægte demokratiet fra offentlige bygninger. Jamen, hvorfor bruger han ikke bare folkeoplysningsloven. Her er det da paragraffer, der kan bruges.

Støtter muslimer, der drager i hellig krig
Herhjemme ligger organisationen vægt på, at de er ikke voldelig, men de støtter, at muslimer kan deltage i helligt forsvar af muslimske samfund mod fremmede herskere, her i blandt danske soldater. De forsvarede også angrebet mod World Trade Center i New York i 2001.

Den mangeårige leder, Fadi Abdullatif blev i 2006 idømt tre måneders fængsel for en løbeseddel med teksten: 

  • Drag af sted for at hjælpe jeres brødre i Fallujah i Irak, og udslet jeres regenter, der står i vejen for jer.

En banderole mod jøder
I en moske i Heimdalsgade på Nørrebro, som blandt andet drives af medlemmer af Hitzb ut – Tahrir, blev der dagen før terrorangrebene den 14. februar afholdt en fredagsbøn med en imam, der udtalte sig stærk kritisk over for jøder.

Manu Sareen er fjende af Allah
Hizb ut – Tahrir har udråbt Manu Sareen til at være fjende af Allah. Baggrunden er, at en 15 – årig dreng er blevet fjernet af sin muslimske familie af frygt for radikalisering. Manu Sareen har så efterfølgende udtalt, at tvangsfjernelser i nogle tilfælde er et fornuftigt middel til at forebygge radikalisering.

Dette fik så 300 muslimske mænd til at protestere på Rådhuspladsen. Kvinderne kiggede med fra sidelinjen. Indimellem blev der råbt Allahu Akbar – Gud er størst.

Bevæbnet politi overværede begivenheden. Men meget klogt sagde organisationen, at det ikke var en trussel mod ministeren. Havde de bekræftet dette havde det nok været brænde til eget bål.

Lokale beboerformænd
Det nyeste våben for organisationen er at få magten i det lokale, således er to medlemmer blevet formænd for lokale boligforeninger i den nordsjællandske – kun fem kilometer fra hinanden.

Vi har tidligere beskæftiget os med organisationen og den muslimske kultur her på siden. Brug vores søgefunktion, og gå ind i vores elektroniske arkiv – så finder du disse artikler og mange flere: 

  • Hvad er Sharia (2005) 
  • Hvad er Halal og Haram (2006) 
  • Hvad er Koranen (2006) 
  • Hvad er Ramadan (2006) 
  • Grundloven gælder ikke på Nørrebro (2007) 
  • Hvad er Eid – l – Adna (2007) 
  • Islam og ytringsfrihed (2008) 
  • Hizb ut – Tahrir må stadig marchere (2008) 
  • Hvad er Jihad (2008) 
  • Hizb ut Tahrir opfordrer til væbnet kamp (2011) 
  • Kan ytringsfrihed gradbøjes? 
  • Salifister på Nørrebro (2011) 
  • Salifister på Nørrebro må blive (2011) 
  • Ud af bander – ind i Hizb ut Tahrir 
  • Kampen om tørklædet (2013) og mange flere

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16