Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforenings Loppemarked 2015

Nyt – Nyt: Loppemarkedet holder nu åben yderligere to søndage om måneden – den første og den sidste søndag Så er vi klar med 29. sæson af Nørrebro Handelsforenings Loppemarked. Og i år er det fra den 4. april til den 31. oktober – og det er hver lørdag. Læs her, hvilke regler du skal overholde. Du står på et specielt sted langs Assistens Kirkegård, og her skal reglerne derfor nøje overholdes ellers er det øjeblikkelig bortvisning. Vi er ansvarlige over for myndighederne. Vi tager også lige lidt historie. Vi ønsker dig velkommen både som stadeholder og kunde.

Hvornår: 

  • Lørdag den 4. april – 31. oktober 2015 – hver lørdag 
  • Nyhed: Fra 31. maj holder loppemarkedet åben to søndage om måneden. Det bliver den første og den sidste søndag i måneden. Så her får du en ekstra mulighed for at få afsætning for dine varer, og kunderne få ekstra mulighed for at bruge penge.

Indskrivning: 

  • Inga Berling, fra Berling Frimærker, Nørrebrogade 92 (Damen med den høje hat), sidder skråt over for butikken ved den gule mur og skriver ind. 
  • Indskrivning fra kl. 8.00 – kl. 9.00 (ikke før) 
  • Efter kl. 9.00: Ingen indskrivning

Der pakkes sammen: 

  • Vi pakker sammen fra kl. 15.00 – 16.00

Stadepladsen: 

  • Stadepladsen er 5 meter lang. Den må kun fylde ca. 1 meter ud fra væggen (Barnevogne og kørestole skal kunne komme forbi) 
  • Jeres stole eller varer må ikke stå ved fortovskanten. Jeres plads er ved muren.

Husk Kontanter: 

  • En stadeplads koster 200 kr. Husk kontanter. Kort modtages ikke. Husk byttepenge og legitimation.

Du får et nummer: 

  • Pladserne har numre. Disse får man hos Inga. Ingen stiller op, før man har fået et nummer samt stadebrev.

Husk at tage dit affald med (Toiletforhold) 

  • Man må ikke bruge kirkegården til sit affald. Man må heller ikke bruge kirkegården til at lade vandet. Man kan bruge toilettet på Kapelvej og i forretningerne på modsatte side af Nørrebrogade

Og Husk lige at følge loven: 

  • Du må kun sælge dine egne brugte ting 
  • Du må sælge det, du selv har lavet 
  • Du må ikke sælge mad og drikke, guld, sølv, ædelstene eller andre dyre ting. Det må du kun gøre, såfremt du har marskandiser bevilling. Har du sådan et, skal dette medbringes. 
  • Vi skal nok engang pointere, at en overtrædelse af disse love og retningslinjer fører til øjeblikkelig bortvisning.

Kontakt: 

Inga Berling
Berling Frimærker
Nørrebrogade 92
2200 København N
Tlf.: 21 314 504 – 20 430 970

Lidt Historie
Det blev kaldt for Danmarks længste og smalleste Loppemarked. Og måske Københavns ældste? Det blev startet i 1986 af handlende på Nørrebrogade. Fine fruer, hvis mænd var til konference besøgte loppemarkedet.

Her finder du alt lige fra ragelse til sjældenheder. Men pas på, du har kun 0,85 meter plads. Et forkert skridt og så bliver du torpederet af en cyklist på Danmarks bredeste cykelsti.

I årenes løb er overskuddet fra loppemarkedet brugt til mange velgørende og kulturelle formål. Egentlig havde politikerne lovet bedre forhold til loppemarkedet. Men det er endnu ikke kommet.

Uden de energiske bestyrer af loppemarkedet, Inga og Gunnar Berling havde vi nok ikke haft det mere.

Nøjagtig 333 meter er det langt fra Kapelvej til Nørrebros Runddel.

Gå på opdagelse
Her kan du være heldig at finde en sjælden bog. Du kan finde en masse aflagt tøj, legetøj til børnene, nostalgiske ting til dit køkken, gamle mobiltelefoner og videobånd. Måske også lige den LP – plade, du i årevis har ledt efter.

Jo der er masser af muligheder langs den gule mur, hver lørdag fra april til oktober.

Mange sprog og dialekter
Loppemarkedet er på mange måder mangfoldig. Ikke kun på det righoldige udvalg men også på de sprog og dialekter, som du møder.

Regler skal overholdes
Måske er det mange regler, der skal overholdes. Men det er jo også et helt specielt sted. Og overholder man ikke disse, ja så er det farvel. Nørrebro Handelsforening, der står som arrangør er ansvarlig over for myndighederne. Og Inga Berling er stedets politibetjent. Og selv om hun normal er meget sød og omgængelig, kan hun skrue bissen på.

Farligt at være betjent
Og det kan sandelig være farligt, at være betjent. Således blev Inga truet med våben, fordi en stadeholder ikke ville finde sig i at blive irettesat af Inga. Hun måtte søge tilflugt over i en af butikkerne indtil det rigtige politi kom og passiviserede gerningsmanden.

Masser af konkurrence
Utroligt er det, at loppemarkedet har overlevet i alle de år, når man tænker på den konkurrence, der er på Nørrebro. Her får stadeholderne måske tilbudt gratis p – plads og stadeplads under knap så primitive forhold. Men det bliver aldrig så historisk et sted som langs Assistens Kirkegården.

Den Ny Nørrebrogade skabte problemer
På et tidspunkt ville lokale politikere i deres iver aflive loppemarkedet. Og nybygningen Nørrebrogade samt anlæggelsen af Metroen skaber i den grad udfordringer.

Et dårligt jubilæumsår
Der var lagt store planer for at fejre 25 – året for loppemarkedet. Men det hele druknede i vand. Det var ikke mange, der holdte ud. Og musikken blev placeret inde på Café Runddelen.

Et familieforetagende
Ja det er meget at takke familien Berling for. Både Inga, Gunnar og den smukke datter, Jeanette er involveret. Og arbejdsdagene om lørdagen fra april til oktober er lange for familien Berling.

Vi i Nørrebro Handelsforening er dybt taknemlig for familiens energi og engement. Det ved vi også, at de tilstødende butikker er, for det giver mere aktivitet. Og Københavns Kommune er også glade for initiativet. Hvert år modtager familien et takkebrev.

Også ved talrige julearrangementer er familien dukket op. Men om der i 2015 kommer et juletræ på Runddelen er tvivlsomt. Gennem de sidste år har Nørrebro Handelsforening desværre oplevet hærværk mod juletræet. Ikke alle vil have at vi fejrer jul på Nørrebro.

Vi håber at se dig som stadeholder eller kunde til vores Loppemarked langs den gule mur ved Assistens Kirkegård.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16