Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Loyal to Familia og de andre bander

Det er ikke uden grund, at flere hundrede beboere i Nordvest går fakkeltog mod utryghed. Der har vel været op mod 30 skyderier det sidste halve år i bandemiljøet. Dertil kommer knivoverfald, pengeafpresning, kidnapning, røverier, drabsforsøg, drab og meget mere. Overfald på fængselsbetjente ser man også. Ofte må hospitalsansatte frygte ting og sager når sårede rockere bliver indbragt på skadestuen. Miljøet er blevet mere råt. Der er kommet nye grupperinger til og ingen har endnu fået overmagten. Nogle af de mest brutale er Loyal to Familia, som er opstået fra Blågårdsbanden. De kæmper i øjeblikket for at udvide deres territorium. Og en af deres største fjender er fra gammel tid Brothas fra Mjølnerpark – området. Denne gruppe er gået sammen med Black Jackets. I ”Sumpen” i Nørrebroparken forsøger pusherne at gemme sig bag et hegn.

Efter Blågårds – banden
Vi har skrevet om dem før. De har været meget aktive på Nørrebro også inden de fik dette navn i begyndelsen af 2013. Deres tilholdssted er Indre – og Ydre Nørrebro, Tingbjerg og Kokkedal. Tidligere var det Blågårdsbanden. Under bandekrigen 2008 – 2013 var de oppe mod Hells Angels.

De opererer også i Skovlunde, Kokkedal og Hillerød.

Og så er de på kant med Satudarah i Bagsværd.

De føler sig udelukket af samfundet
Dengang terroriserede de udsatte boligområder i København. De udtalte sig om, at de følte sig udelukket fra samfundet og været udsat for racisme og diskrimination og vold fra politiets side. Og de fortæller, at de bliver nødt til at agere, som de gør på grund af udelukkelsen fra samfundet.

De har lært at vold ofte er løsningen.

På Blågårds plads og i Folkets Park
De ses stadigvæk omkring Blågårds plads, og man finder både etniske daskere og indvandrere. De udgør cirka 100 medlemmer, men de har også mange hjælpere eller supporters.

Mange holder også til i Folkets Park. Her gennemførte politiet i oktober en razzia mod 20 LTF – medlemmer. Her fandt man en skarpladt pistol.

De har været i konflikt med MOB Lunden i Lundtoftegade og Værrebros hårde kerne. Der har også været sammenstød med Black Jackets. Dette har dannet grundlag for flere skyderier i hovedstadsområdet. Den tidligere gruppering Brothas, som hørte til omkring Mjølnerparken har sluttet sig til Black Jackets.

Helt tilbage fra Blågård – bandens tid har man ikke været gode venner med Brothas.

Ikke ”Guds bedste børn”
Deres logo er et hvidt dødningehoved med bandana ser sigter med to pistoler. Man finder teksten ”Familia BGP Copenhagen” eller den bydel, de kommer fra. Log og tekst finder man på de hættetrøjer, som medlemmerne har på.

Og her det nok ikke ”Guds bedste børn” vi har med at gøre. På det seneste har de truet vidner, skudt folk, overfaldet fængselsbetjente, lavet indbrud og meget mere.

Drabsforsøg, røveri og vold
Tilbage i 2013 blev en 26 – årig leder af banden sigtet for drabsforsøg, røveri og vold af særlig grov og farlig karakter i form af et groft knivoverfald på Rådvadsvej i Nordvest. I marts 2013 var 40 medlemmer af FTF fra banden varetægtsfængslet for blandt andet narkotikahandel, drabsforsøg og drab.

Samme år blev en ledende person fra Kokkedal – afdelingen fængslet for kidnapning og pengeafpresning.

Overfald mod fængselsbetjente
En cyklende fængselsbetjent, der var på arbejde i Nyborg statsfængsel blev den 12 juli skudt to gange i hovedet. Mistanken retter sig mod LTF, men er aldrig blevet opklaret.

Sidste år blev et 23 – årigt LTF – medlem sigtet for drabsforsøg mod en vagt i Vestre Fængsel. Vagten blev overfaldet med kniv og slagvåben. Vagten var efterfølgende i livsfare.

I fængslet volder medlemmer af LTF problemer. Her bliver de betegnet som de mest voldsomme. De forsøger at aftvinge respekt ved hjælp af trusler. De modarbejder fængselsbetjentene på enhver måde.

Truer og lokker unge hjemløse
Man rekrutterer unge hjemløse til at sælge hash og truer dem med vold. Hjemløse bliver også lokket til at tjene hurtige penge. Før var handlen med hash organiseret i Christiania. Nu er dette spredt ud over et større område.

Og det er især LTF, der forsøger at lokke eller true de hjemløse. Gruppen har nu fået en mere offensiv rolle. De forsøger at udvide deres territorium. 500,- kr. for få timers arbejde kan man også vente sig.

Der er behov for flere pushere på gadeplan, da der er øget handel med stoffer som kokain.

75 indbrud i Nordsjælland
I juni blev fire medlemmer anholdt mistænkt for at stå bag 75 indbrud begået på Sjælland. Og 11 personer med tilknytning til banden blev varetægtsfængslet i Nordsjælland. Syv for vold og fire for trusler mod vidner.

Masser af episoder
Ved et skyderi på Nørrebro den 19. november på Café Under Hylden var det angiveligt et LTF – medlem, der stod bag.

I et opgør omkring hash – handel blev et højtstående LTF – medlem sigtet for at have dræbt en tidligere Syrien – jihadist.

Den 25. november og den 4. december har Københavns Politi anholdt to LTF – medlemmer. De er sigtet for drabsforsøg den 19. november ud for Nordre Fasanvej 237.

Natten til den 14 december anholdt Københavns Politi to LTF – medlemmer. De blev bragt til standsning i Møllegade. I bilen blev fundet er revolver med skarp ammunition i tromlen.

En ydmygelse på Østerbro
To mænd fra kredsen Black Jackets blev gennet ned i en kælder i en baggård på Østerbro. Først blev de tvunget til at tage tøjet af. Derefter blev de nøgne mænd filmet og fotograferet, inden gerningsmændene satte trumf på – de kørte væk med ofrenes BMW og brændte den af.

Cirka tre uger mødte det ene offer sine gerningsmænd igen. Det var på Peter Bangs Vej, hvor begge parter mødte med en bevæbnet gruppe. Der blev affyret en del skud mod hinanden. I en sort Audi sad den 30 – årige person, der havde arrangeret ydmygelsen af de to Black Jackets medlemmer.

Ved skyderiet blev Balck Jackets medlemmet såret, og han forsøgte at flygte. Men den 30 – årig i Audien kørte efter ham. På fortovet på Jens Jessens Vej blev den sårede mand påkørt. Han røg op over motorhjelmen. Audien ramte dog et cykelstativ og kunne ikke køre derfra. Den 21 - årige Black Jackets medlem er blevet set løbende humpende bort.

Den 30 – årige er blevet sigtet for mordforsøg. Ja det lyder som en amerikansk actionfilm. Men det viser vel også, hvor brutalt det er i disse kredse.

12 anholdte
Den 14.12 slog Københavns Politi mod bandemiljøet, 12 personer blev anholdt. Det var en koordineret aktion på Amager og Nordvest. Det skete efter mange sager om skyderi i det offentlige rum.

En række af de anholdte sættes i forbindelse med skyderier og drabsforsøg. Det var bl.a. den 31 juli, hvor to personer blev ramt ud for Riccos kaffebar på Amager.

Et 21 – årigt LTF – medlem blev anholdt og sigtet for drabsforsøg mod en 19 – årig den 27. oktober. Det var i en kiosk på Bisiddervej i Nordvest. Den forurettede blev selv anholdt, fordi han var i besiddelse af en skarpladt pistol.

17 anholdte
Den 21.12 foretog politi over hele Sjælland og København en koordineret aktion, hvor 17 blev anholdt i en bandeaktion. Der blev foretaget 30 ransagninger på tværs af politikredsene. Der blev fundet skarplads pistol, gaspistol, peberspray, flere knive og slagvåben, diverse tyvekoste og narkotika i form af hash, MDMA, amfetamin og kokain.

Man havde inden aktionen fået rettens kendelse til at ransage på baggrund af blandt andet mistanker om overtrædelser af våbenloven og straffelovens besiddelse af våben, handel med og besiddelse af narkotika, afpresning, vold, økonomisk kriminalitet og anden berigelseskriminalitet.

I Helsinge blev der foretaget fire anholdelser af bandemedlemmer fra gadebanden Local Brotherhood. Gruppen har truet lokale handelsdrivende og afkrævet beskyttelsespenge.

De bandegrupperinger, der i dag var i fokus var blandt andet Geranium, Black Jackets/Brothas, Mongols, Satudarah og den nyetablerede gruppe Osmanen Germania.

En ny hollandsk gruppe
Satudarah, den nye hollandske rockergruppe i Danmark har også ændret bandekrigen i Danmark. Deres motto er ”sort og gul nation over hele verden”. De er klædt i de samme farver. To indianeransigter, der vender hver deres vej, et sort og et hvidt er deres logo.

Siden 2013 har de været i Danmark. Det er tydeligt at der inden for rockergrupperingerne danner sig et hierarki. Også dette har medført, at volden og konfliktmiljøet er steget i 2016. Den hollandske gruppe har haft behov for at manifestere sig.

Lokker børn med saftevand
På Christiania og I ”Sumpen” i Nørrebroparken har pusherne nu gemt sig bag et hegn. Disse hegn bliver i nattens mulm og mørke fjernet af politiet. Men lige så hurtig er det sat op igen.

På Christiania har pusherne nu lokket børn til at komme og dekorere et lidt mere permanent hegn, som man vil sætte op. Man vil sørge for saftevand, maling kasser m.m. Og åbenbart er det uenighed blandt beboerne på Christiania om det er godt eller skidt.

Pusherne gemmer sig bag hegnet i håb om, at de ikke bliver videoovervåget.

Ingen har overmagten
Ifølge politiet er der ingen rockergrupperinger, der har overmagten på markedet. Det er også en af grundene til den aggressivitet, som vi ser nu.

Antallet af skudepisoder er stigende. Og dette vækker bekymring. Det er heller ikke uden grund at et par hundrede mennesker er gået med i et fakkeltog mod utryghed i Nordvest.

Skal de prøveløslades?
Åbenbart er det politisk flertal for, at rockere ikke skal have mulighed for prøveløsladelse. I dag er det kutyme for, at kriminelle prøveløslades, når to tredjedel er afsonet.

Men allerede i dag kan dømte kriminelle udelukkes fra prøveløsladelse, hvis de er medlem af en bande eller rockergruppe. Men denne ordning er blevet kritiseret af juridiske eksperter. Det er vel også imod menneskerettighederne?

Vi har tidligere fulgt banderne på Nørrebro og i resten af København. Se artiklerne i vores elektroniske arkiv: 

  • Benzin til bålet(2009) 
  • Fokus på Bandekonflikten (2009) 
  • Bål, brand og stenkast (2008) 
  • Bandevolden præger omsætningen på Nørrebro (2009) 
  • Bandekrig på Nørrebro (2009) 
  • Hash, Hykleri og Handlingslammet (2012)
  • Bander på Nørrebro (2013) 
  • Skud og Knivstik på Nørrebro (2013) 
  • Fri hash på Nørrebro? (2014) 
  • København – vil absolut have fri hash (2014) 
  • København – en by med Fri hash (2014) 
  • Ud af bander – ind i Hizb ut – Tahrir (2014) 
  • Hash er dyrt (2015) 
  • Velkommen i vores bande (2016) og mange flere

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16