Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Københavnsk politiker besøgte Miljønetværk for Etniske Butikker

  
Offentliggjort 21. juni 2005
Under Miljøfestivalen besøgte Johannes Nymark (S) fra Københavns Borgerrepræsentation, ”Miljønetværket for Etniske Butikker”. Johannes Nymark er medlem af blandt andet Det Rådgivende Integrationsudvalg, Miljø- og Forsyningsudvalget og Folkeoplysningsudvalget. Derfor er han meget interesseret i det arbejde, der gøres for at klæde butiksejere med anden etnisk baggrund bedre på, til at drive deres butikker miljømæssigt forsvarligt. Arbejdet hviler i høj grad på de 10 såkaldte miljøambassadører, der gennem Københavns Miljønetværk er blevet uddannet til, at hjælpe andre med for eksempel affaldshåndtering, lugtgener, hygiejne, skadedyrsforebyggelse og et kontrolleret energiforbrug.

Johannes Nymark valgte at få en kop kaffe og en snak med miljøambassadør Ibrahim Kaya fra Stefanos Delikatesser (stefanos.dk) i Stefansgade på Nørrebro, et kvarter som har ændret sig kraftigt i løbet af de seneste år.

”Min datter boede for 15 år siden i Jærgersborggade, men valgte at flytte på grund af utryghed. Det er en helt anden stemning, man oplever i dag, hvor der er kommet liv i de tidligere tomme butikker,” siger Johannes Nymark.

Amin Bahar, koordinator for netværket, fortæller, at man kan vælge at etablere en butik på flere måder.

”Der er den dårlige vej og den gode vej, og det etniske miljønetværk kan være en hjælp til at gå den gode vej, dvs. lige fra begyndelsen at holde sig inden for lovgivningens rammer. Vi ansporer medlemmerne til at hjælpe hinanden, og vi er talerør for de etniske butikker i København, præcis på samme måde som traditionelle handelsforeninger er det.”

Johannes Nymark er meget positiv over for netværkets arbejde, og hvis det skal fortsætte, får det også brug for opbakning. Den eksisterende bevilling fra Københavns Kommunes Byøkologiske Fond på 100.000 kr. og bidraget fra Bispebjerg Miljøcenter og Agenda 21-puljen bliver nemlig brugt op her i første halvdel af 2005. Der er søgt om en ny bevilling i Miljø- og Forsyningsforvaltningen til, at føre det etniske miljønetværk videre i et samarbejde med Københavns Miljønetværk.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16