Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Nørrebro Handelsforening støtter dette forslag fra Erhvervsministeren: om et nej til flere Storcentre

En god ide, mener man i Nørrebro Handelsforening

Det Konservative Folkeparti vil ikke have landet klistret til med flere betonklodser og kunstige plastikbyer, langt fra bymidten.
En ny bølge af gigantcentre skal ikke kvæle alt liv i lokalsamfundet, siger ministeren. Bymidten uddør, og brunt papir vil brede sig i vinduerne på de nedlagte butikker.
Men denne melding bringer den konservative leder sig på kollisionskurs med sparringspartnerne Venstre og Dansk Folkeparti.
Venstre ønsker sig en øget liberalisering, og ser gerne grænserne i planloven, fra de nuværende 3.000 kvm øget til 4.000 kvm.
Dansk Folkeparti ønsker også større butikker og større centre.
Med disse meldinger bliver det svært, at se konsekvenserne for de 20 -30 byer, der i øjeblikket ønsker et storcenter.
Nørrebro Handelsforening støtter erhvervsministerens tanker. Når der planlægges centre, ligger man stor vægt på tilkørselsforhold og p-pladser. Dette er et problem i bymidten, og kan derfor udgøre et konkurrencemoment. Nørrebrogade er i den forbindelse efterhånden vanskelig at passere, og der er ikke en p-plads at skue i miles omkreds.

De Konservative vil have rullende købmænd

En dårlig ide, mener man i Nørrebro Handelsforening

Pensionister skal ikke tvinges til at flytte, fordi hun ikke kan købe mælk, siger Bendt Bendtsen til JP. Den Konservative leder vil have rullende købmænd. Han vil have stoppet den dårlige service i ydreområderne.

Erhvervsministerens forslag blev kasseret under lukkelovsforhandlingerne. Som Nørrebro Handelsforening tidligere har fremsagt vi handelen med smuglervarer vokse, hvis dette forslag bliver virkeliggjort.

Men ministeren mener, at hvis man indfører krav om ordentlig skiltning på varebilen, samt krav om kasseapparat, vil man hurtig kunne opspore en svindler. Tilladelse til at drive næring, skal inddrages straks, hvis dette konstateres.

Nørrebro Handelsforening mener dog ikke, at dette er tilstrækkelig for at dæmme op mod snyd og bedrag. Som tidligere nævnt kan man køre direkte fra smuglerlageret ud til beboerområder og faldbyde smuglervare. Et kasseapparat kan man sagtens manipulere med.

Det er heller ikke endnu sat en effektiv stopper for smuglervarerne på Nørrebrogade, hvorfor skal det så lykkes hos den rullende købmand?

Læs udtalelse fra Danmarks Handelsstandforeninger

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16