Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Jeg er så glad for min cykel

Det er ikke lige let på en cykelsti. Det er heller ikke lige let med alle de fordomme, der hersker over os cyklister. 100 kilometer bliver det til hver uge i Københavns trafik. Ja. Tænk 36 % af alle cykler til og fra på arbejde. Her er lidt om mine genvordigheder inden for en uge på strækningen, Nørrebrogade på Nørrebro og Vordingborggade på Østerbro.

  • Et skilt vælter lige foran undertegnede. Det er godt nok lidt blæsevejr, men alligevel.
  • Opbremsning er umulig, jeg bliver nødt til at springe over, resultat, to ødelagte dæk. Mine tanker går til Søren Pind, få dog sikret disse skilte ordentligt.
  • Metalplader lagt ud på kørebanen ved Vibenhus Runddel giver så mange bump, at dækkene ikke holder til det i længden. Her har vel nok været vejarbejde i tre-fire måneder. Det bliver glædens dag, når dette ophører
  • Katastrofeopbremsning ved Tagensvej, fodgænger går lige ud på cykelstien. Se dig dog for, råber fodgængeren efter mig.
  • En taxa overholder ikke sin vigepligt ved Runddelen, katastrofeopbremsning er nødvendig
  • En varevogn ser åbenbart ikke cyklister fra sin venstre side. Må op på fortovet ved Prinsesse Charlottesgade.
  • En ældre bil overholder ikke sin vigepligt, da han svinger til højre fra Borgmester Jensens Alle op af Jagtvejen. Han undgår sekunder senere med nød og næppe at blive torpederet af en ambulance med udrykning i krydset Strandboulevarden/Østerbrogade.
  • En cyklist foran mig laver pludselig et umotiveret sving. Jeg må ud over kantstenen og ud over kørebanen, for at undgå påkørsel.

Ja sådan kunne man blive ved. Nogle vil mene, at jeg skal have en Nyrup – hjelm. Men de findes nok ikke i min størrelse.

Som den ivrige cyklist jeg er, må jeg indrømme, at Nørrebrogade ikke er det værste sted at cykle. Her er til tider en meget bred cykelsti. Østerbrogade er betydelig værre. Her vader man bare ud på cykelstien. Min normale hastighed er her nedsat til det absolutte minimum. Næh, de værste steder er

  1. Nordvest
  2. Ydre Nørrebro
  3. Amager

Tager du en tur fra Indre By til Dragør, forbi DR´s flotte byggeri, må man nok sige, at cykelstien her er en sand oplevelse. Søren Pind, jeg håber, at du læser dette.

Tænk at jeg og cirka 36% andre hver morgen og hver aften tager turen til og fra arbejde, så vil vi sørme også behandles med respekt.

I JP skal jeg så læse, hvad jeg er for en.

- glad og gerne overtræder færdselsloven
- kører over for rødt
- kører ind foran bilerne, ofte med en løftet finger som hån

Hurra senere i JP`s leder, får jeg så at vide, at jeg ikke har hele skylden, men alligevel fortsætter det med, at jeg er farveblind. Men så er der en lille trøst til sidst

- en kraftig fokusering på cyklisternes behov, kunne i hvert fald afhjælpe en del af problemerne.

Et af problemerne kunne være, at den journalist, der skrev lederen anskaffede sig en cykel, så han kunne fornemme, hvordan dagligdagen så ud.

Spørger man cyklisterne er

- 48 % enige i, at danskernes trafikvaner er gode
- 53 % af bilisterne, mener at cyklisterne kører uanstændigt
- 59 % af cyklisterne selv, mener, at de kører uanstændigt (nå)
- 34 % af cyklisterne kan finde på, at tage cyklen, når de har fået alkohol
- 71 % af cyklisterne selv, mener ikke, at de tager chancer i trafikken.

Men alt i alt er jeg glad for min cykel.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16