Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Lokale nyheder fra Nørrebro - set med Handelsforeningens øjne

Offentliggjort 20. maj 2009

Der var stor udskiftning i bestyrelsen i Nørrebro Handelsforening. Foreningen fik en ny formand, ny næstformand, ny kasserer og ny sekretær. Trafikforsøget på Nørrebrogade prægede mødet.
Stor udskiftning i bestyrelsen
Nørrebrogades fremtid – uden detailhandlere
Offentliggjort 20. maj 2009

Nørrebro Lokaludvalg afholdt et åbent borgermøde i pladsen foran Nørrebrohallen. Der var ret stor søgning. Og også Socialdemokraternes kommende overborgmesterkandidat, Frank Jensen udtrykte glæde for arrangementet. Men der var ikke ret mange detailhandlere repræsenteret. Arrangementet fandt sted en lørdag mellem 12 og 15, hvor detailhandlerne stod i deres butikker, for at indhente noget af den tabte omsætning.
Vi vil bo på Nørrebro
Offentliggjort 20. maj 2009

Såfremt du endnu ikke ved det, så kan du på nettet finde et stort idekatalog med tips og ideer til ting, der kan gøres bedre på Nørrebro. En af tingene er et Politi til fods, til hest, på cykel og på rulleskøjter. Nørrebros beboere vil have politi i øjenhøjde.
Overborgmester Ritt Bjerregaard var glad for de 2.000 ideer og budskaber, der kom frem under mødet. Hun udpeger disse budskaber
en nærpolitistation på Blågårds Plads
de unge savner alternativer til gaden
Nørrebro er en glad, levende og mangfoldig bydel – som fortjener bedre.
Et idekatalog skulle være udsendt. Dette er dog ikke modtaget her på redaktionen, men så kan man altid gå ind på omtalte hjemmeside.
Politiet er slidt op

Offentliggjort 20. maj 2009

Alt i mens bandekrigen huserer, lyder den kontante dom fra de involverede betjente, at hashandelen i vid udstrækning foregår som før rydningen af Pusher Street. Således udtaler Politiforbundets formand, Peter Ibsen til Politiken.dk:

  • Det kan ikke blive ved på denne måde. Vi er endt i et vadested og politikerne må beslutte, hvad de vil.

De personlige omkostninger for den enkelte betjent har været store.

Flere trafikchikaner på Nørrebro
Offentliggjort 20. maj 2009

Positivt er det, at bilister i fremtiden må køre lige ud gennem Runddelen. Men Mimersgade bliver spærret ved Hamletsgade og Baldersgade bliver lukket ved Nørrebrogade.
Åben Nørrebrogade
Offentliggjort 20. maj 2009

Helle Sjelle MF for de Konservative mener, at trafikforsøget på Nørrebrogade har været en fiasko. Hun mener, at den før så travle og livlige handelsgade ofte ligger øde hen. Hun mener, at det en dundrende fiasko, som hurtigst muligt må stoppe. Mængden af biler i København mindskes ikke, bilerne finder blot andre veje, udtaler Helle Sjelle. Hensynet til blandt andet de handlende på Nørrebro bør veje tungere end abstrakte ideer om hvordan man styrker bylivet.
Koster betydelig omsætning
Offentliggjort 20. maj 2009

Det er da vældig fint, at man imødekommer enkelte af de forslag, som erhvervslivet har stillet, men det rokker ikke ved det grundlæggende problem – at forsøget koster betydelig omsætning for rigtig mange erhvervsdrivende på Nørrebrogade, siger Karin Storgaard fra DF. Hun omtaler også det dialogmøde, hvor to tredjedele af de erhvervsdrivende udvandrede i protest. Hun mener, at forsøget er et ualmindeligt ringe gennemført forsøg.
Dansk Erhverv bakker N.H. op
Offentliggjort 20. maj 2009

Dansk Erhverv bakker op om Nørrebro Handelsforenings holdning til trafikforsøget. Dansk Erhverv forstår ikke, hvordan politikere og embedsmænd kan foretage et sådant forsøg på baggrund af en meget mangelfuld evaluering.
Får vi mere Nærpoliti?

Offentliggjort 20. maj 2009

Nørrebro Handelsforening har i mange år råbt på mere nærpoliti i bydelen. Christine Antorini har rejst flere spørgsmål til justitsminister Brian Mikkelsen.

  • Hvilke initiativer har ministeren sat i gang for at øge politiets ressourcer til bekæmpelse af bandekrigen?
  • Hvornår genåbner Nærpolitistationen på Blågårds Plads?
  • Hvor mange ekstra betjente er der blevet ansat i lokalpolitiet?

Man kan undre sig over, hvorfor politiet ikke for længst har opsat en skurvogn på pladsen.

Hvad gør man i bandekrigen?
Offentliggjort 20. maj 2009

Ganske almindelig mennesker uden såkaldte banderelationer anskaffer sig skudsikre veste på Nørrebro. Og banderne på Nørrebro har for let spil, når skal rekruttere nye medlemmer. Myndighederne skal rekruttere inden, mener Nørrebro Handelsforening. Det kræver en tidlig indsats. Man skal have fat i forældrene og lære dem at være forældre. Bandelivet skal afdramatiseres og der skal gives de unge positive forbilleder, for eksempel mentorer. Ildsjæle som tror de bedste i de unge, skal arbejde med dem.
Men det er som om, at man ved for lidt om banderne, der vokser i antal. Her må sociologer på banen. Og det er ikke altid socialt belastede, der er med i banderne.

Nydanskere opfatter også krigen som forskelsbehandling og småracisme. Det er relativt få, der vil krigen, og der er relativt få, der vil freden, og så er det den store midtergruppe, der bare følger ledelsen.

Politikerne må gå ind og støtte fredsgruppen, ellers udvikler krigen sig.

En række bandemedlemmer har gennemført skole og uddannelse og passer et helt almindeligt job. De har ikke nødvendigvis en lang kriminel løbebane bag sig.

Men det er åbenbart kommet bag på myndighederne, at dette også er tilfældet. En ordentlig kortlægning af bandemiljøet efterlyses, lyder det fra Nørrebro Handelsforening.
Forældre undgår Nørrebro
Offentliggjort 20. maj 2009

Når forældrene køber lejligheder til deres poder, der skal have en uddannelse, ja så undgår de Indre Nørrebro. Især området omkring Blågårds Plads, Rantzausgade og Gartnergade er områder, der bliver undgået. Her er priserne på det seneste faldet med 10 pct., da der er svært at komme af med lejligheder her.
Copenhagen – Open for you
Norrebro – Close to/for you
Offentliggjort 20. maj 2009

Sloganet cOPENhagen – Open for you skal placere København som en åben og imødekommende by for at tiltrække turister. Det skal brande byen som en åben, kosmopolitisk og imødekommende by, som er værd at besøge, flytte til, studeri i og invester i.
Vi er imødekommende, innovative, demokratiske og vi har ytringsfrihed, sådan lyder de flotte ord.
Man kunne så passende lancere sloganet Norrebro – Close to you. Her bliver der lukket for trafikken, og Nørrebro Handelsforening bliver beskyldt for manipulation og den demokratiske beslutningsproces i forbindelse med trafikreguleringen er tvivlsom. Desuden er amerikanske turister blevet advaret mod at besøge Nørrebro.
Nyt værested for unge
Offentliggjort 20. maj 2009

Borgerrepræsentationen har besluttet at etablere et værested for unge kriminelle på Ydre Nørrebro i området omkring Mjølnerparken. Initiativet er rettet mod unge over 18 år. De fleste tilbud til de unge ophører, når man er 18 år, så derfor må initiativet roses. Den eneste kontakt man har til kommunen, når man er over 18 år, er en sagsbehandler. Man har også besluttet at etablere en såkaldt SSP plus ordning, beregnet for unge fra 18 – 24 år. Et politisk flertal har bevilliget 1,6 millioner kroner.
KU vil ind i Ungeren
Offentliggjort 20. maj 2009

Konservativ Ungdom har ytret ønske om at erhverve nogle lokaler i det nye ungdomshus. EU – valgkamp og kommunal valgkamp har de tænkt sig at føre herfra. KU erkender, at det er en provokation. Kultur – og Fritidsforvaltningen har slået fast, at de nuværende bruger skal acceptere de nye brugere. Man har bedt om, at Ungdomshuset skal komme med en redegørelse, men det er nok yderst tvivlsomt om KU får noget ud af deres provokation.
Hvad sker der på kirkegården?
Offentliggjort 20. maj 2009

Først var der problemer i Nørrebroparken. Nu er der problemer med Assitens Kirkegården. Her gik man og troede, at kirkegården var fredet. Men dette er åbenbart ophævet, når det drejer sig om Metro. Mange historiske gravsteder vil enten blive flyttet eller helt nedlagt. Nørrebro Lokaludvalg så helst, at stationen blev placeret midt i Runddelen, men dette ville føre til store trafikale problemer på Nørrebro.
Det er åbenbart også stor uenighed om, hvor mange grave, der skal graves op. Det synes som om, ingen har begreb om omfanget. Den historiske mindepark bliver efterhånden sløjfet eller minimeret, hvilket næsten er utilgiveligt. Den enestående historiske udflugtspark - en af Nørrebros højdepunkter bliver bare sløjfet. Skeletter af i alt 2.374 mennesker skal vige for Metroen.
Oprindelig var der kun 72 grave, det drejede sig om. Men i virkeligheden er der nok 10 gange så mange der bliver berørt.
Se i øvrigt flere artikler om kirkegårdens historie her på siden eller kig på www.dengang.dk
Gadefest i Blågårdsgade
Offentliggjort 20. maj 2009

Lokale beboere og forretningsdrivende i det uroplagede Blågårdsgade inviterede fornyelig til gadefest i Blågårdsgade. Gaden var fuld af liv, musik og gøgl. Overskud og fællesskab var øverst på gadens dagsorden. Fra Blågårds Plads lød budskabet, at man skulle legalisere hash. Ved Nørrebrogade optrådte Cirkus Panik.

Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16