Nørrebro Handelsforening
Formand Hans Mejlshede
Nørrebrogade 84
2200 København N
Tlf. +45 35 37 18 91

Muhammeds tegninger og Dannebrogs afbrænding

Muhammeds tegninger og Dannebrogs afbrænding
Offentliggjort 12. februar 2006
www.norrebro.dk

Muhammeds tegninger og Dannebrogs afbrænding

Fanatisme og dumhed findes i rigt mål i sagen om Muhammeds tegninger.

Løsningen er dialog – at få talt sammen, lær hinanden at kende, og ikke at frygte hinandens kultur.

Religion og tro skal respekteres, men det er uacceptabelt, hvis religiøse normer, der ikke passer til nutiden, skal diktere de globale rammer for samspil og dialog.

Privatmanden Anders Fogh Rasmussen har taget afstand fra tegningerne, men regeringen har ikke. På den måde er det i den muslimske verden Jyllands Posten, der repræsenterer det danske folk.

Skal muslimer finde sig i hån, spot og latterliggørelse. Det var de ord, Jyllands Postens kulturredaktør brugte, da tegningerne blev offentliggjort.

En god ide til Jyllands Posten

Nu hvor Jyllands Posten har afprøvet ytringsfriheden, har de vel selv konstateret at den er død. Ryd forsiden og bring en nekrolog. Det lyder måske lidt absurd, men det er sandheden. Jens Jørgen Thorsens Jesus vakte også forargelse, men fik ingen konsekvenser. Det må vi vel konstatere, at denne sag har fået.

Grotesk opfordring til boykot af butikker

Louise Frevert har opfordret til at boykotte butikker, hvor indehaveren er muslim. Officielt tager hendes partifælder i dansk Folkeparti afstand fra denne opfordring. Det er Dansk Front, der startede kampagnen.

Uforståeligt, at politikere, der har gang både i Borgerrepræsentationen og Folketinget kan komme med en sådan opfordring. Skal de virkelig kaste yderligere brænde på et bål.? Det fremmer bestemt ikke dialogen og integrationen og er at sidestille med Gadens Parlament i Mellemøsten.

Bevar roen

I en efterhånden betændt verden, hvor danske statsborgere bliver truet, ambassader og generalkonsulater bliver brændt ned, er det vigtigt at bevare roen. Det gør ufattelig ondt, hver gang, man ser Dannebrog bliver brændt. Fred i verden begynder mellem dig og din nabo.

De danske imamers korstog

Hvad ville de danske imamer på deres korstog til Mellemøsten? Det var dem, der banede vejen for den mediefordrejning af, hvad der skete i Danmark.

Tænk at en Nørrebro - imam nærmest grædende på Al Jazerra kunne fortælle, at der blev brændt Koraner af på Rådhuspladsen.

Imamerne fortalte på deres PR - tur, at tegningerne var et resultat af et stigende had og forfølgelse af muslimer i Danmark.

Imam Abu Laban udtrykte det således

Vi ønsker at internationalisere sagen, så den danske regering indser, at karikaturtegningerne ikke kun fornærmer muslimer i Danmark, men muslimer over hele verden.

Samme imam glæder sig over, at muslimske lande boykotter danske varer. Det siger han til arabiske medier. Samme aften siger han til TV 2 at han vil opfordre til, at man indstiller boykotten.

Situationen for muslimer i Danmark er uudholdelig, siger imam Abu Bashar til arabiske medier. I et BBC program fremviser han tegninger af profeten med grisetryne og påstår, at også disse tegninger har været offentliggjort.

I Hard Talk på BBC var Abu Laban og Flemming Rose fra Jyllands Posten inviteret

Abu Laban sagde bl.a.

Danmark bliver vi anskuet som elever, der skal sidde stille, opføre os ordentlig og lytte til læreren. Men læreren er i dette tilfælde Danmark, lever ikke op til sine formaninger.

Til dette svarede Flemming Rose,

Det er intet lærer/elev forhold, tvært imod det modsatte. Muslimer bliver behandlet som alle andre. Det viser tegningerne. Vi laver satire med jer, lige som vi gør med dronningen og politikerne,

I øvrigt kan der også købes plakater med profeten i Teheran.

Vi skal passe på, at en håndfuld destruktive imamers handlinger uden for Danmarks grænser, ikke forvandler sig til direkte livsfare for alt hvad der er dansk. Noget tyder på, at dette er ved at ske.

Hvordan har disse imamer det i dag? Fryder de sig over, at deres tur blev en kæmpe succes? Deres rejse har i hvert fald fået meget had og ondskab med sig.

I deres terminologi er tegningerne endnu et eksempel på, at Danmark er med til at fornedre og forhåne den islamiske verden.

Imamerne har på deres rundrejse i Mellemøsten klaget over et demokratisk samfund og henvendt sig til tilbagestående religiøse autoriteter uden ytringsfrihed, for at opildne dem mod Danmark

At der også internt blandt muslimerne i Danmark foregår vold, fik forfatteren og journalisten Rafiq Mohanmid at føle. Han havde tidligere skrevet en bog om tvangsægteskaber. Under en demonstration på Rådhuspladsen blev han genkendt. Det kostede en tur på skadestuen.

Mordtrusler og vold

Det kan ikke være i Koranens ånd, at uskyldige danskere skal være bange for deres liv. I Koranen står ellers, at man skal glemme had i hjertet. Og at danske statsborgere skal flygte ud af Mellemøsten.

Halvdelen af den danske befolkning mener, at forholdet til den muslimske verden har taget varig skade. Og tre ud af fire danskere mener, at Danmark er et udsøgt terrormål.

Utroligt at 12 tegninger kan føre til dette drama, fra et land med kun seks millioner indbyggere. De færreste muslimer ved sikkert ikke hvor, det ligger.

Hvorfor har medierne ikke fokuseret på de massive problemer, der eksisterer i Mellemøsten?

Massiv undertrykkelse? Diktatur?

Eller hvad med de 500 muslimer, der stadig bliver tilbageholdt i Guantanamo?

Koranen bliver brugt for at retfærdiggøre vold.

Kulturkløften mellem den muslimske og den vestlige verden er blevet endnu større efter dette drama. Tegningerne er blevet hovedpersonen i muslimernes kamp for at komme ud af undertrykkelse. En kamp om Mellemøstens afmagt over for vesten.

Danmark er et lille land. Et passende overkommeligt angrebsmål. Sagen kan misbruges til at ride kæpheste. Ikke engang USA og meget sent England har givet Danmark støtte i situationen og EU – formandskabet er tilbageholdne Det er for store kapitalinteresser i Mellemøsten. Det kan også dansk industri snakke med om.

Ytringsfrihed eller blasfemi?

Muhammed med raketter i turbanen var forståelig nok en stærk kost for muslimer. Tegningerne blev vist i en dansk avis i et ikke muslimsk land. Men den muslimske verden mener, at påbuddet skal gælde for hele verden. Også i en verden, hvor der er ytringsfrihed.

Vi har i Danmark som bekendt ytringsfrihed. Men den kan også bruges til at holde mund.

Kommentaren fra Paven Ytringsfriheden omfatter ikke retten til at fornærme religioner. Kære Pave, det står der ikke noget om i grundloven.

Både Gud, dronningen og Statsministeren er udsat for fornærmelser og satire. Blot man holder sig inde for lovgivningen.

Er Islam hævet over Grundloven?

Skal diktaturstater sætte rammen for ytringsfrihed i Danmark?

Skal Den danske regering kortslutte grundlovssikrede principper for at logre for en fremmed diktaturstat? Kold profit frem for ytringsfrihed?

Det handler om anerkendelse. Måske burde Jyllands Posten og Statsministeren have brugt dette ord lidt før over for det muslimske netværk.

Tegningerne har skabt dyb mistillid, såret og provokeret milliarder af mennesker. Det er der ingen tvivl om.

Spørgsmålet er om man kan bruge blasfemi eller tåbeparagraffen.

Var initiativet intolerant, uoverlagt og dumsmart eller en afprøvelse af ytringsfriheden, som Jyllands Posten selv hævder?.

Mediernes forvanskning

Løgne, hele og halve sandheder, underdrivelser og overdrivelser, tilsnigelser og misforståelser har konstant forviklet sagsforløbet. Man har mere eller mindre forviklet sagsforløbet. Ja selv en mangelfuld oversættelse af en biografi med dronningen er blevet misbrugt. En stemning er bevidst blevet oppisket.

Hvad gør vi?

Faren er, at herboende grupper føler sig udelukket, og søger trøst i den mest yderliggående fundamentalisme, der ikke levner demokratiet en chance.

Mindretallets følelse at blive hørt er også en af grundpillerne i et demokrati.

Vi skal ikke lade os rive med af for eksempel visse politikere. Selvfølgelig skal vi handle ved vores lokale grønthandler eller købe vores pizza, hvor vi plejer.

Nørrebro Handelsforening vil fortsætte med at arbejde på at forbedre integrationen på Nørrebro.


Copyright 2024 • Nørrebro Handelsforening • All rights reserved
Nørrebro Handelsforening • Nørrebrogade 84 • 2200 København N • Tlf.: 35 37 18 91 • CVR nr.: 72 01 43 16